Meridia (sibutramine), lek przeciw otyłości, może być przyczyną poważnych kłopotów ze zdrowiem. Sibutramina może powodować objawy uboczne, m.in. suchość w ustach, bezsenność, zaparcia, utratę apetytu, kołatanie serca, wzrost ciśnienia tętniczego
- ostrzegają organizacje konsumenckie w Stanach Zjednoczonych. - Dla wielu otyłych osób to jedyna szansa nie tylko na powrót do szczupłej sylwetki, ale i do zdrowia - ripostują lekarze
Od czasu wprowadzenia na rynek w 1997 r. przyjmowanie sibutraminy powiązano z 32 przypadkami zgonów i niemal czterystoma poważnych działań ubocznych.
Dziewczyny, wbijcie sobie do głowy raz a porządnie: jedyną rozsądną metodą odchudzania jest zbalansowana dieta połączona ze zwiększoną dawką ruchu.
Żadna pigułka nie odchudzi was sama, poza tym tego typu środki mogą sięgać w ostatecznej potrzebie ludzie otyli pod kontrolą lekarza. To nie są metody, żeby zrzucić kilka kilogramów kochanego ciałka w celach estetycznych, chociaż koncerny produkujące takie środki usilnie starają się to wmówić rzeszom naiwnych konsumentów.
Meridia, sądząc po skutkach ubocznych, jest bardzo podobną metodą do odchudzania się na amfie czy efedrynie.
Moja koleżanka w szkole odchudzała się przy pomocy takich różnych preparatów. I wiecie co? Schudły jej ręce i twarz, palce miała jak kościotrup, a na pupie, brzuchu miala tyle samo, a w zestawieniu z chudymi kończynami to wyglądało na jeszcze więcej...
Ucząc się na cudzych błedach nigdy nie sięgnę po takie świństwa...
_________________ Zła wypowiedź? To tylko skróty myślowe!
Żadna pigułka nie odchudzi was sama, poza tym tego typu środki mogą sięgać w ostatecznej potrzebie ludzie otyli pod kontrolą lekarza. To nie są metody, żeby zrzucić kilka kilogramów kochanego ciałka w celach estetycznych, chociaż koncerny produkujące takie środki usilnie starają się to wmówić rzeszom naiwnych konsumentów.
Meridia, sądząc po skutkach ubocznych, jest bardzo podobną metodą do odchudzania się na amfie czy efedrynie.
Dokładnie, aż dziwię się, czemu takie środki nie są na receptę (a na przykład bez recepty mógłby być Zorac )..
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Dokładnie, aż dziwię się, czemu takie środki nie są na receptę (a na przykład bez recepty mógłby być Zorac )..
nie sa na recepte bo na takich 'lekach' firmy farmaceutyczne wlasnie kokosy zbijaja
a zaden normalny lekarz nie przepisze swojej pacjentce swinstwa
juz szybciej wysle ja do dietetyka, na plywalnie czy poleci jakies w miare naturalne preparaty przyspieszajace odchudzanie...
Wiek: 26 Dołączyła: 27 Kwi 2005 Posty: 415 Skąd: Stu milowy las
Wysłany: Sob 03 Lut, 2007 09:59
meridia akurat jest na receptę.
ale problem z nią jest taki że nie chce sie po niej w ogole jeść, przez co tak na prawdę pomaga ona w głodówce, która jest dobra raz w miesiącu przez jeden dzień, w celu oczyszczenia organizmu, ale nie codziennie przez nie wiadomo jak długo. A o tym co się dzieje jak się ją odstawi i zacznie jeść to chyba nie muszę pisać, bo o zwariowaniu w organiźmie odzwyczajonym od trawienia i kolosalnym efekcie jojo bylo już nie raz...
dużo lepsze efekty można osiągnąć łykając przed jedzeniem tabletkę błonnika pokarmowego i zapijając ją obficie wodą...
_________________ Absterget Deus omnem lacrimam ab oculis eorum - i otrze Bóg wszelką łzę z ich oczu!
loona [Usunięty]
Wysłany: Sob 03 Lut, 2007 10:25
według mnie i moich doświadczeniach takie środki w cale nie pomagaja , a wręcz odwrotnie, a jedynym skutkiem ich używania jest chudszy portfel...
A co powiecie na temat "apple cider"?
Nie wiem, jak to jest po polsku, może kwas jabłkowy albo coś takiego...
nA Litwie obecnie te pigułki biją rekordy popularności, mają niby pomagać schudnąć.
_________________ Zła wypowiedź? To tylko skróty myślowe!
A ja tam w ten rózne cud tabletki nie wierze.Moze i moga pomoc ,ale nie same(zreszta jak juz ktos tu pisał)najlepiej to sie sammu wziasc w garsc , mniej jeść wiecej sie ruszac.
Moja znajoma takze sie faszerowała jakimis tego typu tabletkami zamiast sie poprostu wziasc za siebie.Efekt był taki,ze było jej po nich nie dobrze itp ,bo chyba przesadzała z nimi.Chciała osiągnąć jakis efekt czyli schudnac tylko i wyłącznie dzieki nim.
pomaga ona w głodówce, która jest dobra raz w miesiącu przez jeden dzień, w celu oczyszczenia organizmu, ale nie codziennie przez nie wiadomo jak długo
Mój znajomy mi mówił, że prawdziwa, dająca coś głodówka powinna trwać ok. 1-2 tygodnie, przy czym już pod koniec pierwszego tygodnia trzeba zasuwać albo lewatywę, albo środki łagodnie przeczyszczające (np. herbatki z senesem), ponieważ organizm nie dostaje potrzebnego mu błonnika i może dojść do odkładania się wszystkich badziejstw w jelitach, a to o ich wypróżnienie chodzi.
Ale to jest ogólnie doświadczony gość i byle komu takiej głodówki nie poleca - najpierw konieczne są badania krwi i ogólnie trzeba być zdrowym, żeby móc sobie na coś takiego pozwolić. I trzeba też umieć potem wrócić do normalnego trawienia, więc tym bardziej potrzebny jest zdrowy rozsądek lub pomoc kogoś doświadczonego w tej materii.
Moja kumpela kiedyś wsuwała tabletki z ananasa, bo tyż wywołują uczucie sytości.
Ja tam wolę coś zjeść, za bardzo to lubię
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum