Wiem, że na tym forum był poruszany już temat Yuzpe, ale troszeczkę z innej beczki dlatego proszę Was o pomoc i odpowiedz właśnie tutaj.
W środę byłam zmuszona zastosować metodę Yuzpe-chociaż już czas na dzieci to chcę je dopiero za rok:)a broń ... teraz:)
Do Yuzpe zastosowalam tak jak wskazane 4+4 Microgynon.
Oprócz zmęczenia czułam się dość dobrze, fakt, że od wczoraj mam zapalenie pęcherza moczowego, ale to prędzej po tej upojnej nocy niż przez Yuzpe:)
Moje pytanie brzmi: nie dostałam narazie okresu ani żadnych plamień i mam nadzieję, że tych plamien nie będzie. Czy jeżeli za kilka dni dostanę plamienie czy okres, bo na pewno będzie to trudne w rozpoznaniu czy normalnie jak się robi w antykoncpecji hormonalnej pierwszego dnia mogę zażyć Yasmin (tablteki hormonalne). Miałam od nich 3 miesięczną przerwę no i po tym zdażeniu z Yuzpe muszę ponownie do nich wrócić.
Moim zdaniem będzie to objaw, że mogę zażyć tabletki, jako pierszy dzień okresu lub plamienia, ale jak Wy uważacie????
Nie chcę sobie zrobić krzywdy, że je wezmę jak zacznę plamić, ale w sumie chcę je brać jak najszybciej.
Będę wdzięczna bardzo, bardzo za szczerą i nieszkodzącą poradę:)
Moim zdaniem, jeśli od środy nie pojawiły Ci się żadne plamienia czy krwawienie, to to, co się pojawi teraz, powinno być okresem i możesz zacząć normalnie brać tabsy.
_________________ Zła wypowiedź? To tylko skróty myślowe!
Moim zdaniem, jeśli od środy nie pojawiły Ci się żadne plamienia czy krwawienie, to to, co się pojawi teraz, powinno być okresem i możesz zacząć normalnie brać tabsy.
zwłaszcza jesli pojawi sie mniej wiecej takim terminie gdy normalnie spodziewała bys sie okresu
mialam podobna sytuacje, pojawilo sie krwawienie w terminie przewidywanego okresu i postanosilam zaczac brac tabletki. prewencyjnie zabezpieczalam sie dodatkowo do nastepnego opakowania
_________________ the trick is to keep breathing
Good things come to those who wait.
Dorisday81 [Usunięty]
Wysłany: Nie 28 Wrz, 2008 17:57
Dzięki za szybkie odpowiedzi:)Problem jest ten, że:
Ja powinnam dostać okres w poniedziałek 22-go a we wtorek miałam ten ,,super"sex:)przerywany. Normalnie nie powinnam się denerowawać, że mogę być w ciąży, ale wcześniej brałam hormony i jak wiecie cykl płodny się zmienia, więc wolałam nie ryzykować i zażyć metodę Yuzpe.
Ostatnio okres mi się spóźniał o kilka dni (nawet dostawałam 35go), dlatego mam nadzieję, że z opóźnieniem ale jutro lub we wtorek dostanę, a jak nie to będę dalej czekać.
Podobno po Pos.Duo lub Po Yuzpe może okres się znacznie opóźnić, słyszałyście kiedyś takie opinie?Że dziewczyny nawet do 3 miesięcy jego nie miały???
Może się spóźnić lub wystąpić wcześniej, nie ma reguły. Jakby się nie pojawił w ciągu 2 tygodni, to zrób test na wszelki wypadek. Jeśli będzie negatywny, to po prostu będziesz musiała zaczekać.
Rosemery, ale mnie przestraszyłaś:)z tym testem:) Wiem, wiem zrobię test na pewno bo to nie przewałki:)i to w tym tygodniu 8 dnia po i za dwa.
Czy uważasz, że to że zażyłam określoną dawkę Microgynon z zaleceniem 4x2 i to 30 godzinach od tego zdarzenia to duże prawdopodobienstwo, że jednak zadziałało:) Chodzi mi o to, że moje koleżanki tak straszyły, że będę plamić, będę wymiotować, źle się czuć itd, a ja jedynie byłam spiąca, i fakt , że mdłości miałam ale nic poza tym:)
Dorisday81, to są skutki uboczne które mogą a nie muszą wystąpić - a ich obecność lub brak w jakikolwiek sposób nie świadczy o tym czy metoda zadziałała.
Zareagowałaś szybko, wzięłaś tabletki jak należy, kiedy należy i ile należy - czyli wszystko tak jak powinnaś - trzeba być dobrej myśli, wszystko będzie dobrze.
Ostatnio zmieniony przez Linka Nie 28 Wrz, 2008 18:14, w całości zmieniany 1 raz
Ej no, pewnie, że powinno było zadziałać. Nikt nie może wywróżyć Ci, jak się stało w rzeczywistości!
Po prostu taki schemat postępowania: niezabezpieczony stosunek - antykoncepcja po - test po odpowiednim czasie, żeby się upewnić, czy wszystko OK.
Wszystkie te skutki uboczne są skutkami niepożądanymi, czyli nie powinny występować, ale mogą wystąpić. Zależy od organizmu kobiety, a każda z nas jest przecież inna, nie?
Jeju Kobietki, jakie Wy jesteście kochane:)tak szybko odpowiadacie i to mądrze:)
Widzicie ja jestem od Was starsza a takich rzeczy nie wiem, tylko z tego powodu, że chyba od 19 roku życia czyli z 8 lat brałam tabletki więc, nie miałam problemu z antykoncepcją PO:)A tutaj zaszalałam:)
Słyszałyście coś o metodzie antykoncpecji Nuva Ring?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum