Antyforum
dla wszystkich, którzy wiedzą, skąd się biorą dzieci i wiedzą, co robić, by się nie brały ;)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Drodzy użytkownicy! FAQ, regulamin, spis tematów i szukajka nie gryzą!! Zachęcamy do korzystania :)
 wyniki jako: posty, tematy

Metody awaryjne

Poprzedni temat «» Następny temat
Metody awaryjne
Autor Wiadomość
stokrotka87
[Usunięty]

Wysłany: Sro 09 Lip, 2008 19:57 

patussss, u mnie okres spoznil sie troche ponad 2 tygodnie, wiem, stresujace to jest, ale do przejscia :wink:

emfa
[Usunięty]

Wysłany: Wto 22 Lip, 2008 12:55 

wiem, że może się powtarzam, szukałam, ale nie znalazłam. Czy recepte na postinor może wypisać tylko gin?

hope88 

Wysłany: Wto 22 Lip, 2008 12:57 

możesz spróbować nie tylko u niego ale szczerze to szanse są nikłe

emfa
[Usunięty]

Wysłany: Pon 04 Sie, 2008 23:55 

Mam takie pytanie, zapewne znów się powtarzam, zażywając tabletki antykoncpecyjne musiałam, a raczej wolałam zażyć postinor. I teraz moje pytanie, czy po zażyciu postinoru, w dalszym ciągu zabezpieczając się yasminem, powinnam stosować dodatkowe formy antykoncepcji? Z góry dziękuję za odpowiedź...bardzo mi zależy.

hope88 

Wysłany: Wto 05 Sie, 2008 09:46 

emfa napisał/a:
zażywając tabletki antykoncpecyjne musiałam, a raczej wolałam zażyć postinor

ale po co??? tabletki przecież cię zabezpieczają :|

emfa napisał/a:
I teraz moje pytanie, czy po zażyciu postinoru, w dalszym ciągu zabezpieczając się yasminem,

Moim zdaniem tak.

emfa
[Usunięty]

Wysłany: Wto 05 Sie, 2008 09:54 

spóźniłam się 16h z tabletką, a kochałam się tego dnia ze swoim lubym. Wolałam nie ryzykować.

co do odpowiedzi...to mnie zmartwiłaś. I to bardzo. Nie przypuszczałam, o ja głupia, że postinor może później obniżyć skuteczność tabletek. No to teraz się dopiero stresu najem...

karolka 

Wysłany: Wto 05 Sie, 2008 09:58 

zaraz , zaraz

+ z która tabletką spoźniłaś się 16 h ?
+ kiedy to było - licząc od dzisiaj ?

Postinor nie obniza skuteczności Yasmin!

emfa
[Usunięty]

Wysłany: Wto 05 Sie, 2008 10:20 

Spóźniłam się nie fartem z 7 tabletką 16godzin i było to równe 2 tygodnie temu. Po 25h przyjęłam postinor duo wg zaleceń. Od tamtej pory kontynuowałam przyjmowanie yasminu myśląc, że wszystko jest "po staremu", więc od tamtej pory zdarzyło mi się parę razy zaszaleć z połówkiem, a dokładnie już w tym 3 tyg.

Karolka, bardzo mnie uspokoiłaś...dziękuję :) właśnie nie mogłam nigdzie tej informacji znaleźć, a na ulotce nie jest to jednoznacznie napisane.

karolka 

Wysłany: Wto 05 Sie, 2008 10:33 

emfa, wiec mozesz byc spokojna - tyle złego, ze dużą dawkę hormonów sobie zafundowalaś.

W czasie przerwy powinnaś dostać krwawienie z odstawienia, gdyby się nie pojawiło zrob test dla spokoju przed rozpoczęciem kolejnego opakowania .

fiolka82
[Usunięty]

Wysłany: Pią 26 Wrz, 2008 12:21 

Witaj Karolka i wsyztskie dziewczyny...poratujcie mnie informacja....
Wzielam Postinor Duo ok 35 godzin po stosunku... potem nastepna ok 12.godzin pozniej... stresuje sie bardzo po przeczytaniu info o tej tabletce i przejzeniu kilku innych for...Powinnam dostac okres za mniej wiecej tydzien... okres mam dosc regularny... i teraz wyliczylam sobie ze 14 dzien cyklu.. mialam 18wrzesnia czyli 6 dni przed stosunkiem (noc z 23-24wrzesnia). hmm Czy oznacza to ze male jest prawdopodobienstwo zajscia w ciaze teraz?...Jeszcze jedno pytanie o test ciazowy.. kiedy jets najlepiej go zoric-chociaz i tak pewnie pojde do lekarza- 6/7 dni po stosunku tak? Dzieki dziewczyny!!!!!

foxy
[Usunięty]

Wysłany: Pią 26 Wrz, 2008 12:30 

fiolka82, zmiescilas sie w 72h, wiec powinno byc w porzadku.
fiolka82 napisał/a:
Powinnam dostac okres za mniej wiecej tydzien... okres mam dosc regularny...
wzielas postinor i teraz sprawa okresu moze wygladac roznie. moze pojawic sie szybciej lub pozniej niz w 'planowanym' terminie.
fiolka82 napisał/a:
kiedy jets najlepiej go zoric

zrob test w dniu spodziewanej miesiaczki.

Poczytaj dodatkowe tematy o postinorze, moze sie nieco uspokoisz ;)

Kasia
[Usunięty]

Wysłany: Wto 07 Paź, 2008 06:38 

jeśli podczas zbliżeń z partnerem żaden plemnik nie dostał sie do wewnątrz a ja jednak nie jestem pewna to Czy jeśli bym zastosowała metodę yuzpe to coś mogłoby mi sie stać? i jakie środki antykoncepcyjne bez recepty polecacie? (najlepiej patrząc pod katem metody yuzpe)

ironia 

Wysłany: Wto 07 Paź, 2008 07:16 

no jak się nie dostał to nie ma raczej możliwości zapłodnienia, bo dzieci się z powietrza nie biorą. jak nie jesteś pewna to zastosuj jakąś metodę awaryjną. jeżeli byś zastosowała yuzpe to byś sobie mogła w organizmie namieszać, raczej nic gorszego Cię nie czeka.
Kasia napisał/a:
i jakie środki antykoncepcyjne bez recepty polecacie? (najlepiej patrząc pod katem metody yuzpe)

tego pytania nie rozumiem. metoda yuzpe polega na zaaplikowaniu zwiększonej dawki hormonu, poprzez połknięcie naraz 4-ech zwykłych tabletek antykoncepcyjnych (do 72 godzin po stosunku) i następnych 4-ech po 12 godzinach.. Więc to nic innego jak tabletki anty, które są na receptę.

Bez recepty to prezerwatywa i globulki itp.

gosiaaa123456
[Usunięty]

Wysłany: Czw 08 Sty, 2009 15:50 

Bardzo prosze o pomoc...
W poniedzialek tj. 4 dni temu zazylam 4 tabletki Mercilonu stosujac w ten sposob metode yuzpe - choc teraz juz wiem, ze te tabletki nie nadają się do tego... Tego samego dnia wieczorem pojawiło się okropne pieczenie i swędzenie na zawnatrz pochwy, w okolicach sromu...a takze pojawiła się biała wydzielina...przypuszczalam ze to moze grzybica, na wskutek zażycia zbyt duzej dawki hormonow? Wiec wczoraj udalam sie do ginekologa, okazało się, że na ściankach pochwy rzeczywiście pojawiły się białe plamki- grzybica. Pani doktor przepisala mi tabletki Flumycon, ktore mam zażywać przez 7 dni, a także globułki dopochwowe Pimafucin, które mam stosować przez dni 3. Zaczełam od wczoraj, mam nadzieje, że przejdzie jak najszybciej... 1.Czy po zużyciu tych tabletech -> czyli po 7 dniach moge byc wyleczona??
2.Czy to normalne, że po tych globułkach, ktorą zastosowałam wczoraj wieczorem dzisiaj przez cały dzien wydostaje się biała wydzielina?
3.Kiedy juz sie wylecze z grzybicy(a mam nadzieje, ze to sie stanie w najblizszym czasie), ktora prawdopodobnie byla skutkiem zażycia zbyt dużej dawki hormonów bedę mogła zażywać normalnie tabletki antykoncepcyjne? Pani dr przepisała mi Yasmin... dodam, że nigdy wczesniej nie bralam tabletek antykoncepcyjnych.
Czy gdy zaczne zazywac Yasmin, to grzybica bedzie mogla wrocic?
Bardzo prosze o odpowiedz.

Lady Makbet 

Wysłany: Czw 08 Sty, 2009 15:53 

Piszesz:
gosiaaa123456 napisał/a:
Wiec wczoraj udalam sie do ginekologa

W trakcie tej wizyty więc mogłaś się o to wszystko wypytać profesjonalisty.

Odpowiedz do tematu