Chciałam tylko napisać, że jak narazie mogę uznać moje obawy odnosnie Microgynonu za bezpodstawne
Dolegliwości związane z nogami minęły, innych skutków ubocznych nie obserwuję
Boję się zapeszyć, więc narazie tylko niesmało powiem, że zadowolona jestem
Chyba jednak ten lewonorgestrel okazał się odpowiedni
Po przejściach z tabletkami zaczęłam brać Micro bo moja Mama je bierze, aż po roku stosowania jeden mądry gin stwierdził że one na mnie nie działają i przepisał mi Gravistat, byłam młoda i zielona więc sie posłuchałam, do momentu w którym po którejś tabletce miałam problemy z widocznością. Wróciłam więc do Micro i brałam kolejny rok. A że to był łącznie mój 3 rok brania tabletek (wcześnie inne sie przewinęły) to nowy gin zalecił mi 3miesięczną przerwe i po niej zaproponował Harmonet. Zgodziłam się i teraz też dobrze się czuje i jest ok, tylko więcej płace.
Ehhh.. a miałam nadzieję, że kłopoty z cerą mnie ominą..
No niestety..
Od pewnego czasu obserwuję znaczące pogorszenie się cery - przebarwienia, pojedyńcze krostki (na policzkach !!) oraz tradycyjną "drobnicę" w okolicach brody...
Przy żadnych tabletkach nie miałam kłopotów z cerą a tu proszę...
Niby miałam tego świadomość - wkońcu to II generacja - ale miałam cichą nadzieje, ze bedzie ok..
No nic - bardzo kłopotliwe to nie jest - także przeboleję...
Mam nadzieje, ze skonczy sie na pojedynczych krostkach a nie porzadnym stanie zapalny skóry / cery jak u mnie Powodzenia!
Aguu napisał/a:
Niby miałam tego świadomość - wkońcu to II generacja - ale miałam cichą nadzieje, ze bedzie ok..
Chodziło ci o to, że przy II generacji co do zasady występują skutki uboczne i jest ich więcej czy II gen. częściej wywołuje jako skutek uboczny pogorszenie cery ?
_________________ Nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem.
II gen. ma lekkie działanie androgenizujące, tak więc skutkiem ubocznym może byc pogorszenie stanu cery... Jednak często jest to chwilowe i jak organizm przyzwyczai sie do pigułki to wszystko wraca do normy.
_________________ You really are my ecstasy,
My real life fantasy...
- ATB "Ecstasy"
ja dziś byłam u gina, za niedługo zaczynam brać Microgynon 21, to moje pierwsze tabletki, może jakieś rady w związku z tym?
przede wszystkim, jak pamiętać aby pamiętać o tabletce?
macie na to jakieś sposoby?
[ Dodano: Pon 14 Maj, 2007 20:35 ]
a tak na marginesie u mnie micro (tak to w skrócie nazywacie? ) 7,12zł
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum