No, pierwsze trzy miesiące, kiedy objawy uboczne mogą występować i być nasilone (najczęściej później przechodzą, jeśli nie to zmienia się pigułki) lepiej brać wieczorem, ale później już nie ma kompletnie żadnej różnicy - jak Ci wygodniej.
Co do godziny brania- ja również polecam wieczorem. Co do zapominania- może przypomnienie w komórce Ja akurat mam tak niefajnie z Regulonem, że nie mam na nim dni tygodnia, a to baaardzo pomaga.
Kończe drugie opakowanie Micro.
I tak sobie wyliczyłam, że okres przypadałby mi akurat na komunię, która jest 27.05 - co mi baaardzo nie pasi.
Czy mogę sobie to drugie opakowanie przedłużyć o np. 7 dni?
Pytam, bo słyszałam gdzieś (bądź czytałam), że przed te pierwsze 3 opakowania nowych tabsów nie powinno się nic kombinować, m.in. nie powinno się przesuwać okresu.
Czy to prawda?
Mogę dobrać te siedem tabletek? Czy jestem skazana na krwawą komunię?
marcia84
Wysłany: Sro 16 Maj, 2007 16:18
Ja tez mam pytanie. teraz biorę 4te opakowanie micro21. w pierwszym i trzecim opakowaniu było wszystko ok. w drugim miałam przy 20tej i 21szej tabletce już plamienie. ale zrzuciłam to na karby tego że przez 3 opakowania mój organizm sie przestawia jeszcze. ale teraz jestem po 16tej tabletce i już 2gi dzien mam plamienie. nie jest duże, ale uciążliwe - takie "mazanie" beznadziejne i czuję się taka jakaś ocieżała. przy pierwszych 3 opakowaniach nie bolały mnie również wcale piersi, co mnie bardzo ucieszyło, bo przy tabletkach wszelkich zazwyczaj bolały...a tu 4te opakowanie i zaczęło boleć juz od pierwszych tabletek tego czwartego. co wy na to?? czego to może być objawem?? i jaka "diagnoza" wg was?? bo do ginekologa się póki co nie wybierałam bo 3tygodnie temu dostałam recepte na 3 opakowania.
bo mnie nastraszono, że skoro teraz sa plamienia to znaczy ze skuteczność jest zmniejszona, że to taki znak o tym ze strony organizmu:(
Kończe drugie opakowanie Micro.
I tak sobie wyliczyłam, że okres przypadałby mi akurat na komunię, która jest 27.05 - co mi baaardzo nie pasi.
Czy mogę sobie to drugie opakowanie przedłużyć o np. 7 dni?
Pytam, bo słyszałam gdzieś (bądź czytałam), że przed te pierwsze 3 opakowania nowych tabsów nie powinno się nic kombinować, m.in. nie powinno się przesuwać okresu.
Czy to prawda?
Mogę dobrać te siedem tabletek? Czy jestem skazana na krwawą komunię?
Dziewczyny trochę mnie czas goni, więc jakbyście wiedziały to byłabym wdzięczna za opinie..
wydaje mi sie, że z tym niebraniem opakowan pod rzad to bardziej chodzi o to, by ich nie brac gdy sa to twoje pierwsze tabl. w zyciu- bo wiadomo organizm moze szmyrgla dostac
a przeciez Ty juz bierzesz jakis czas tabl. organizm wie, że dostaje sztuczne hormony...wiec moim zdaniem luzik
tyle, że przy takiej zmianie w sumie nie wiadomo czy jakis plamien jednak nie bedziesz miala...
tyle, że przy takiej zmianie w sumie nie wiadomo czy jakis plamien jednak nie bedziesz miala...
tez mi to przeszło przez myśl..
tzn. jak kiedyś przesuwałam sobie na Cileście, Yasminie to nigdy żadnych plamień nie miałam, nawet jak brałam 2 opakowania pod rząd
a teraz w sumie potrzebuję tylko dodatkowych 7 tabletek
Moim zdaniem, jesli naprawde baaaaaardzo zalezy Ci na przesunieciu tego okresu, mozesz tak oczywiscie zrobic.
Aczkolwiek podobnie jak Ty slyszalam i w sumie jestem zdania, ze przez pierwsze trzy miesiace nie powinno sie nic skracac ani przedluzac, chociazby ze wzgledu na przyzwyczajenie sie organizmu do nowej sytuacji
Wiesz.. gdyby to byl Twoj slub albo cos naprawde bardzo bardzo wyjatkowego, to moze byloby to dobre rozwiazanie. Ale nie wiem czy Komunia jest az tak bardzo meczacym i wymagajacym wydarzeniem, zeby mieszac w organizmie..
Jesli sie zdecydujesz, wez pod uwage ewentualne skutki uboczne, ktore moga sie pojawic..
Reasumujac, ja chyba wolalabym miec okres w normalnym terminie
_________________ What would you do if you were not afraid?
W sumie zalezy mi na przesunięciu okresu bo przy tej Komunie bede miała spory zapierdziel..
Więc wszelkie cieknięcie i towarzyszące temu bóle mogłyby mi być szczególnie nieznośnymi w tym czasie..
Siet siet siet.. co robić..
Do soboty mam czas na decyzję..
no ale przeciez Komunia nie trwa caly dzien nie wiem jak bardzo ciezko przechodzisz okres, ale ja jesli wezme cos naprawde silnego i przeciwbolowego i uzywam tamponow, to czasem w ogole zapominam, ze go mam
_________________ What would you do if you were not afraid?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum