no wiesz - od rana kocioł, przygotuj, nakryj.. w trakcie pozbieraj, pozmywaj, donieś..po wszystkim pozbieraj, pozmywaj, poukładaj - w miedzyczasie oczywiście pełen usmiech dla gości
a u mnie ostatnio może się nie leje ale bóle są wiecej niż uciążliwe..
czy oprócz plamień powinnam się ew. nastawić na jakieś inne niespodziewanki w razie przesunięcia?
wiesz.. generalnie chyba tradycyjnie plamienia, bole glowy, mdlosci etc ewentualnie bole piersi.. mozesz tez w ogole nie dostac okresu w przerwie itd itd.. Ale z drugiej strony mysle, ze jak sie pozytywnie nastawisz, nie bedziesz miala zadnych skutkow ubocznych
_________________ What would you do if you were not afraid?
jakby to bylo piersze albo drugie w calej histori tabletkowej to moze faktycznie lepiej nie kombinowac
ale tabletki juz bierzesz jakis czas, wiec organizm nie powinien jakos strasznie zle zareagowac
bo w koncu wczesniej bralas tez hormony, tylko ze nieco inne, ale to nie o to raczej chodzi z tymi pierwszymi opakowaniami i niekombinowaniem
jeszcze nie biorę micro, bo u mnie to było tak, że ost miesiączkę miałam 10 marca ;o później rozpoczęłam współżycie i okresu nie dostałam, spanikowałam, że wpadliśmy itp itd, w poniedziałek byłam u gina, dał mi tabsy duphaston, mam je jeść przez pięć dni 2x/ dzień (ostatnie w piątek) a do 10 dni powinnam dostać okres i zacząć micro, oczywiście panikuje, że coś będzie nie tak itp ;/
chodzi o to, że ostatnio od deski do deski przeczytałam ulotkę i hm.. jestem trochę przerażona możliwymi skutkami ubocznymi... w prawdzie żadne choroby nie występują i mnie czy u moich bliskich...
mam pytanie, gin mi powiedział, że pierwsze m-ce mogę źle się czuć itd, jak długo wy się "przyzwyczajałyście" do micro? i po jakim czasie i kiedy (objawy) trzeba ew. odstawić?
to akurat nie pisze ani w temacie ani w ulotce (bo wg. ulotki to przy pierwszym bólu głowy należy odstawić, a ja chciałabym tak bardziej z autopsji)
Niektóre dziewczyny w ogóle nie muszą się przyzwyczajać do pigułek, bo gdy zaczynają je brać czują się tak jak i bez nich Tak więc bądź dobrej myśli, może u ciebie też tak będzie.
_________________ You really are my ecstasy,
My real life fantasy...
- ATB "Ecstasy"
Chciałabym tak mieć
Bo wtedy teoretycznie wszystkie tabsy byłyby dobre i można się w takiej sytuacji skupić np. tylko na efektach kosmetycznych. Ale to są chyba raczej nieliczne przypadki, prawda??
marcia84
Wysłany: Czw 17 Maj, 2007 20:42
Ja tez mam pytanie. teraz biorę 4te opakowanie micro21. w pierwszym i trzecim opakowaniu było wszystko ok. w drugim miałam przy 20tej i 21szej tabletce już plamienie. ale zrzuciłam to na karby tego że przez 3 opakowania mój organizm sie przestawia jeszcze. ale teraz jestem po 16tej tabletce i już 2gi dzien mam plamienie. nie jest duże, ale uciążliwe - takie "mazanie" beznadziejne i czuję się taka jakaś ocieżała. przy pierwszych 3 opakowaniach nie bolały mnie również wcale piersi, co mnie bardzo ucieszyło, bo przy tabletkach wszelkich zazwyczaj bolały...a tu 4te opakowanie i zaczęło boleć juz od pierwszych tabletek tego czwartego. co wy na to?? czego to może być objawem?? i jaka "diagnoza" wg was?? bo do ginekologa się póki co nie wybierałam bo 3tygodnie temu dostałam recepte na 3 opakowania.
bo mnie nastraszono, że skoro teraz sa plamienia to znaczy ze skuteczność jest zmniejszona, że to taki znak o tym ze strony organizmu:(
dziś 19ta tabletka i sytuacja bez zmian. proszę Was bardzo o opinie.
ja bym narazie nic nie wyrokowala...przeczekalabym ten cykl...i poobserwowala sie przez 2 nastepne...jak bys znow plamila, poprosilabym gina o silniejsze tabl. bo widac te sa za slabe i nie trzymaja cyklu-czyli plamisz przed przerwa- ALE ZABEZPIECZENIE WCIAZ JEST
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum