Wiek: 23 Dołączyła: 23 Maj 2007 Posty: 673 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Wto 26 Sty, 2010 13:39
uwaga, uwaga, to nie tak Szczęściara, "pisze" jest dopuszczalne w formie mówionej.
to forum dyskusyjne, ale jednak piszemy, więc nie dopuszczamy tej ohydnej formy
Ależ ohydny offtop
Ale macie rację. Sprawdziłam już, dzięki heidhr za sprostowanie mojej wypowiedzi.
emalf [Usunięty]
Wysłany: Nie 21 Lut, 2010 21:15
Witam was wszystkie! Rozwazam zmiane piguelk z Yasminelle na Microgynon wlasnie. Yasminelle mimo ze czuje sie po nich ok (tylko nieco wyzszy fibrynogen mnie martwi, ale na pocztaku robilam wyniki a to ponoc na poczatku norma), sa jednak tabletkami niebezpiecznymi bo 2x czesiej niz inne pigulki powoduja zakrzepice i z tego powodu wycofano je na zachodzie...
MAM PYTANIE. Czy ktora z was zmieniala juz z Yasminelle na Microgynon? Jak reakcje organizmu? Wiem, ze co organizm to inna reakcja, ale chciala bym poznac wasze opinie...
Wysłany: Pon 22 Lut, 2010 09:55
Tam prawie każda pigułka jest wciągana na taką listę.
_________________ " (...) Bo ja biegam po polach mojej dzikiej świadomości.
I wołam, krzyczę: tu nie ma nienawiści i złości!
To jest wolności miejsce, moje serce pełne jest miłości
Nic więcej."
emalf [Usunięty]
Wysłany: Pon 22 Lut, 2010 10:24
Nie nie. Yasminelle ostatecznie wycofano na zachodzie. Zapytajcie ginekologow. Tez mnie to zdzwilo, bo tak zachwalane byly...W Szewcji chyba albo w szwajcarii kilknascie kobiet umarlo po nich mimo dobrych wynikow. Ja tez znam dziewczyne ktora miala dobre wyniki a po 3 miesiacach trzeba bylo zakrzepy heparyna rozpuszczac...
Chce je zmienic dlatego pytam czy ktos przechodzil juz z yadminelle na Mycrogynon i jak wrazenia...
Czytalam artykuly w internecie rozne, od lekarzy, z forow...Staram sie byc na bierzaca jesli chodzi o nowinki odnosnie tabletek...
[ Dodano: Pon 22 Lut, 2010 16:20 ]
I jeszcze jedno...czemu po Rigevidonie kobiety skarza sie na suchosc a widze ze przy Microgenonie nie ma juz takich opinii? Przeciez sklad ten sam...
Wysłany: Pon 22 Lut, 2010 16:46
Tak, widziałam na jakiejś amerykańskiej stronie coś w stylu "Yasminelle Cię zabije", ale to była strona typowo pro-life (i to skrajnie) Oni każdą pigułkę umieszczają na swojej czarnej liście i straszą śmiercią, jeśli owa pigułka jest reklamowana jako "pigułka dla młodych dziewcząt"
Radzę nie pisać głupot o zgonach przy Yasmnielle i nie wierzyć w nie.
Nic więcej."
Wysłany: Pon 22 Lut, 2010 17:10
emalf napisał/a:
Prosze sobie poszukac w Internecie
Skoro to Ty wyskakujesz z takimi rewelacjami, bo chcesz się nimi podzielić, więc Ty powinnaś dać odpowiednie linki do artykułów, materiałów. A nie, że wklejasz linki do stron i "proszę sobie znaleźć"
Ja nie mam takiej potrzeby. Biorę Yasminelle i najwyżej umrę. Skoro Ty nie chcesz, to nie bierz, nikt Cię nie zmusza, ale nie pisz głupot jak nie masz dowodów.
Nic więcej."
emalf [Usunięty]
Wysłany: Pon 22 Lut, 2010 19:25
Czy ja każe komuś w to wierzyć? Napisałam, ze tak przeczytałam i w związku z tym JA mam zamiar zmienić pigułki...Nikogo absolutnie do tego nawet nie próbuje nakłonić.
Ale masz rację w jednym, że powinnam wkleić artykuł...Dokładnie poszukam tego, który był najrzetelniejszy...Tylko to jakiś czas temu było więc nie wiem czy odszukam.
A powiedz mi ile już bierzesz Yasminelle? I czy miałas wczesniej badania robione oraz czy w trakcie brania wykonujesz. Jesli tak to ja często trzeba takie robic?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum