Wysłany: Wto 09 Lis, 2010 12:35
Ja nie widzę powodu żeby zmieniać pigułki, które tolerujesz i nie masz po nich skutków ubocznych. Swoją drogą nie słyszałam nigdy, że M21 może utrudniać zajście w ciążę.
_________________ " (...) Bo ja biegam po polach mojej dzikiej świadomości.
I wołam, krzyczę: tu nie ma nienawiści i złości!
To jest wolności miejsce, moje serce pełne jest miłości
Nic więcej."
Ja brałam Micro dłuższy czas i świetnie go tolerowałam. Zmieniłam w sumie za sugestią lekarki która powiedziała, ze przydałoby się coś lżejszego dla wątroby - ale decyzja zależy ode mnie. Nigdy nie mówiła, ze trudno mi będzie zajść w ciąże po Micro, na takie moje pytania tylko się uśmiechała i kiwała przecząco głową . W tamtym momencie poprawiła mi się nieco sytuacja finansowa i przeszłam na inne tabletki.
Wysłany: Czw 11 Lis, 2010 07:16
sunshine.honey napisał/a:
złapał się za głowę i kazał jak najszybciej odstawić. ogólnie kazał dobrać te opakowania które mam i przejść np. na Yaz.
microgynon nie jest bombą hormonalną. pigułki nie utrudniają zajścia w ciążę, jeżeli się ich nie już zażywa. a Yaz jest bardzo silnie promowana przez producenta.....
Yaz jest bardzo silnie promowana przez producenta.....
No właśnie...
Lekarz ewidentnie miał jakieś niecne konszachty z firmą produkującą Yaz
sunshine.honey, jeśli po Micro21 nie masz żadnych skutków ubocznych, to je bierz dalej i przede zmień lekarza. Z ciekawostek IV generacja (a do niej należy Yaz) powoduje wyższe ryzyko zakrzepicy żył głębokich niż poprzednie generacje tabletek anty. Także co nowe, nie musi znaczyć lepsze.
sunshine.honey, no to tym bardziej Yaz nie są tabletkami dla Ciebie- skoro miałaś takie objawy po Yasmin. Bierz i się nie martw Każde tabletki anty mogą powodować powikłania, więc zawsze trzeba co jakiś czas kontrolować wątrobę i układ krzepnięcia.
Ja np. po Yasminelle miałam duszności- nawet nie skończyłam pierwszego opakowania Także IV generacja wcale nie jest, jak niektórzy ją przedstawiają, bez wad- co widać na załączonym obrazku
Lekarz ewidentnie miał jakieś niecne konszachty z firmą produkującą Yaz
A najzabawniejsze jest to, że M21 i Yaz to ten sam producent, Schering
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
No tak;) Ale na Yaz zapewne zarabiają dużo więcej, niż na starych, refundowanych pigułkach Chyba raczej sytuacja, że przychodzi do lekarza przedstawiciel farmaceutyczny i mówi: "weź pan przepisuj Microgynon, bo Yaz to shit", się nie zdarza
zmiana Yasmin na Microgynon
mam pytanie do dziewczyn którym Yasmin nie służył, a miały efekty uboczne podobne do moich: bóle głowy, kiepskie samopoczucie, zmęczenie, brak chęci do życia, problemy ze snem, spadek libido
na jakie tabletki zmieniłyście Yasmin i czy efekty uboczne ustąpiły?
ja zastanawiam się właśnie nad Microgynon 21 lub Femoden
ja zmieniłam Yasmin na Microgynon jakiś rok temu ponieważ, tak jak pisałam wyżej - po Y miałam straszne bóle nóg. innych objawów nie zauważyłam, może dlatego, że wzięłam tylko kilka tabletek. przy M21 nic mi się nie dzieje, to był strzał w dziesiątkę w moim przypadku:) podkreślam - w moim przypadku.
Aikataika [Usunięty]
Wysłany: Nie 28 Lis, 2010 17:38
dzięki za odpowiedź
wiem, że to sprawa indywidualna, ale od czegoś muszę zacząć poszukiwania nowej tabletki, a jest ich teraz tyle, że trudno ocenić, która będzie odpowiednia
w środę porozmawiam z lekarzem, zapytam o microgynon 21
na razie będę testować tabletki z poziomem estrogenu 0.03 i różnymi pro-gestagenami
bóle głowy, kiepskie samopoczucie, zmęczenie, brak chęci do życia, problemy ze snem, spadek libido
po Jeanine, Cileście, Diane- 35 miałam podobne objawy, plus po Jeanine bardzo mocne bóle nóg i głowy, zmieniłam na microgynon i nie narzekam, zresztą kiedyś je brałam i też nie narzekałam, z tym że tym razem lekarz uparł się na Jeanine ehh a i tak wyszło na moje próbuj, a nóż widelec Tobie posłużą również
w świecie czuł się jak u siebie w domu?"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum