Antyforum
dla wszystkich, którzy wiedzą, skąd się biorą dzieci i wiedzą, co robić, by się nie brały ;)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Drodzy użytkownicy! FAQ, regulamin, spis tematów i szukajka nie gryzą!! Zachęcamy do korzystania :)
 wyniki jako: posty, tematy

Miesiączka, sex, wytrysk lub nie i ciąża

Poprzedni temat «» Następny temat
Miesiączka, sex, wytrysk lub nie i ciąża
Autor Wiadomość
Malixa 

Wysłany: Wto 15 Cze, 2010 13:05 

Dziewczyny - dopisuje do mojego tematu, bo po co zakladac kolejny!
Mam problem z kumpela a mianowicie ona ma problem....
Ale chcialabym jej jak najlepiej poradzic , dlatego wole skonsultowac z wami.

Dziewczyna miesiaczkuje co 28 dni... chociaz poprzednia miesiaczka wystapila 32 dnia.
Miala niezabepieczony stosunek (prawdopodobnie w dni plodne) jak sie pozniej okazalo. Wytrysku w niej nie bylo ale jest to Ale.
28 dzien , czyli dzien kiedy powinna dostac okres przypadl na 14 dzien po odbyciu stosunku, wiec zrobila test ciazowy. Wyszedl jej negatywny ale caly czas sie martwila.
Kazalam jej powtorzyc test po 2 dniach , czyli 32 dnia(tak jak ostatnio dostala miesiaczke) - siedzialam z nia do nocy bo nie mogla zasnac.... A dokladniej lezalam. Test zrobila o 4:30 nad ranem bo dospac nie mogla z nerwow - wyszedl negatywny - . Moim zdaniem juz nie powinna sie przejmowac. A wy jak myslicie?
Okresu u niej nadal nie ma - dzis jest 32 dnien - ale bol piersi jej mija powoli tak jak u mnie przed miesiaczka bywai pojawila sie biegunka ( czytalam ze niektore kobiety tak maja przed miesiaczka, a ona mi mowila,ze czasem przed okresem i u niej wystepuje)
Mysle ze powinno byc ok. A wy jak myslicie?

olkaj87 

Wysłany: Wto 15 Cze, 2010 13:21 

ja myślę że raczej ze zdenerwowania nie ma tego okresu...
następnym razem poradź koleżance żeby jednak się zabezpieczała-będzie lepiej spała wtedy :wink:
poza tym jeśli nie jest pewna wyniku,niech zrobi test z krwi,koszt około 30zł a głowa spokojna.

Co to znaczy kochać mężczyznę? To znaczy kochać go na przekór sobie, na przekór niemu, na przekór całemu światu. To znaczy kochać go w sposób, na który nikt nie ma wpływu.

Szczęściara 

Wysłany: Wto 15 Cze, 2010 13:22 

Malixa, też myślę, że powinno być okej. Skoro dwa testy dały wynik negatywny, a były przeprowadzone prawidłowo, to raczej powinna się uspokoić. A następnym razem pamiętać o zabezpieczeniu!

Malixa 

Wysłany: Wto 15 Cze, 2010 13:53 

To samo jej mowilam ale sytuacja u niej byla cholernie zagmatwana.
Gdybym wiedziala wczesniej...
Problem polega na tym,ze chciala isc po tabletke "po" ale jej genialny facet powiedzial,ze to bzdura i jej kasy nie da! Ona nie miala - za duzo by pisac - wiec czekala na okres:/ Gdyby sie odezwala to dalabym jej te pieniadze a tak stres, placz i zgrzytanie pochwy.
Teraz jest bez okresu i bez faceta :hitler:
Jak na moje to nerwy ale pewna nie moge byc - ginekologiem nie jestem i jej tam nie zagladne!
Swoja droga mnie uspokoil wynik 2 testu rannego po 16 dniach od stosunku - moim zdaniem gdyby byla ciaza to juz by ja wykryl. Bo by wykryl mi sie wydaje.
Chociaz moglam sie mylic i wolalam was zapytac...
Pozostaje ja uspokajac i czekac...

Pati 

Wysłany: Sro 16 Cze, 2010 10:53 

Malixa napisał/a:
Swoja droga mnie uspokoil wynik 2 testu rannego po 16 dniach od stosunku - moim zdaniem gdyby byla ciaza to juz by ja wykryl.

Dokładnie. Tak więc niech koleżanka spokojnie czeka na okres :)

Malixa 

Wysłany: Sro 16 Cze, 2010 15:14 

Dziewczyny dziekuje za pomoc, rady i wsparcie.
Dzisiaj doczekalysmy okresu. Cieszylysmy sie jak glupie - obie :]
Tak w ramach kolejnego pytanka - jesli poprzednia miesiaczka jej byla co 32 dni, teraz przyszla 33, czyli istnieje mozliwosc, ze cykl jej sie wydluzyl prawda? Tak z czystej babskiej ciekawosci:D
Ale powiem Wam, ze Nam ulzylo:d Ale kumpeli na pewno bardziej:D
Dzieki raz jeszcze i pozdrawiam kobity:D

palmal 

Wysłany: Czw 17 Cze, 2010 14:55 

[quote="Malixa"]Tak w ramach kolejnego pytanka - jesli poprzednia miesiaczka jej byla co 32 dni, teraz przyszla 33, czyli istnieje mozliwosc, ze cykl jej sie wydluzyl prawda? Tak z czystej babskiej ciekawosci:D [/quote]

Każdy cykl może mieć inną długość. ja obserwuję długość cykli od kilku lat a od 11mc dokładnie obserwuję swoje ciało(NPR). zdarzyło mi się, że miałam cykl 42 dniowy jak i 29. na długość cyklu ma wpływ wiele czynników np stres, który na pewno przeżyła twoja koleżanka.
chyba nie ma kobiet co mają zawsze tyle samo trwające cykle, organizm nie zegarek.

EVI 

Wysłany: Czw 17 Cze, 2010 18:19 

mój jak w zegarku, co 28 dni, o tej samej porze.. chyba jestem szczęściarą pod tym względem ;)

wrzosowata 

Wysłany: Pią 18 Cze, 2010 08:29 

e-wunia, jeżeli yasmin w twoim opisie jest aktualny, to chyba naprawdę nie ma w tym nic dziwnego :wink: ?

palmal 

Wysłany: Pią 18 Cze, 2010 09:14 

wrzosowata, racja! a ja się zaczęłam zastanawiać jak to możliwe.. :wink:

natalenka 

Wysłany: Pią 18 Cze, 2010 12:36 

Możliwe są okresy 28 dniowe(moja mama). Co do dnia, co do godziny niemal. e-wunia ma pewnie na myśli swoje nie biorąc pigułek.

palmal 

Wysłany: Sob 19 Cze, 2010 09:47 

tylko pozazdrościć :mrgreen:
ja się za bardzo wszystkim stresuję i potem mi wychodzą kwiatki.

mysia-pysia70 

Wysłany: Pią 31 Gru, 2010 13:41 

witajcie dziewczyny,
mam problem , a mianowicie spóznia mi się miesiączka 3 dni, cykle mam regularne jak w zegarku i zawsze o tej samej porze dnia, ostatni cykl niespodziewanie miałam o 3 dni krótszy 28 dni :? (normalnie okres mam zawsze 31 dnia), wystapiły u mnie infekcje grzybicze podczas tego cyklu- moze tym jest to spowodowane-nie wiem :? , współżyłam z moim mężem ostatniego dnia miesiączki(7 lub 6 dzień cyklu to był), dodam że bez zabezpieczenia, podjęliśmy to ryzyko bo przecież to są dni niepłodne, nie doszło też do wytrysku we mnie, czekam na okres a on sie spóżnia a ja coraz bardziej się niepokoję, nie planujemy jeszcze dzieci, jakie mam szanse na ciąże? dodam że po okresie przyjełam 2 antybiotyki pod rząd prawie. Nie wiem co myśleć, diś sylwester nie chce robić testu by nie wyszła jakąś niespodzianka. pómóżcie czy mogę być w ciąży?????

Rosemary 

Wysłany: Pią 31 Gru, 2010 13:50 

mysia-pysia70 napisał/a:
pómóżcie czy mogę być w ciąży?????

Niestety możesz. Teoretycznie, jeśli masz cykle jak w zegarku, no to faktycznie 6-7 dzień cyklu byłby niepłodny, jednak jak sama twierdzisz, poprzedni cykl był niespodziewanie krótszy o 3 dni. Wystarczyło, że obecny też był krótszy, więc i ten mógł być krótszy...
Ale tego nikt nie wie - jeśli nie prowadzisz obserwacji organizmu (więcej można poczytać tutaj: http://www.antyforum.pl/n...rodziny-vf4.htm ), to trudno przewidzieć, kiedy mogłaś mieć owulację. Szczególnie, że: miałaś krótszy poprzedni cykl, brałaś antybiotyki, miałaś infekcję.

Z drugiej strony, antybiotyki mogły wpłynąć na organizm i cykl się przedłużył. To też możliwe.

Misja: K.S.I.Ą.Ż.K.A. || Biżuteria & Co || photo stories || kup ciuszek na Allegro :)

mysia-pysia70 

Wysłany: Nie 02 Sty, 2011 09:55 

witam, właśnie od wczoraj mam okres, całe szczęście, dużo lżej mi na duchu, dzieki Rosemary :)

Odpowiedz do tematu