Cześć wszystkim. Od 4 dni biorę tabletki Milvane. Chciałam spytać czy jest tu ktoś kto je bierze (lub brał) i jak na was działają. Wiem, że każdy organizm inaczej reaguje na tabletki ale chciałam sie dowiedzieć jak inne dziewczyny na nie reagują. U mnie na razie wszystko w porządku ale to dopiero początki.
Ostatnio zmieniony przez Justyce Nie 19 Kwi, 2009 11:47, w całości zmieniany 1 raz
Karina [Usunięty]
Wysłany: Sob 03 Mar, 2007 10:37
Brałam Milvane przez dwa lata,to po nich nasiliły się objawy depresjilub wogóle w dużym stopniu spowodowały u mnie depresję..Innych skutków ubocznych przy nich nie miałam,miałam bardzo dobrą cerę,włosy mi się nie przetłuszczały...Ale tabletki na każdy organizm działają inaczej...
rcb [Usunięty]
Wysłany: Nie 04 Mar, 2007 09:13
Dzięki Karinko za odpowiedz. Wiem, że każdy organizm inaczej reaguje na tabletki i mój chyba właśnie zaczął. Od wczoraj kiepsko się czuję, jest mi trochę słabo. Mam nadzieję ze mi przejdzie bo jeśli nie to odstawiam.
Karina [Usunięty]
Wysłany: Nie 04 Mar, 2007 09:38
Nie ma za co Jesli dłużej będziesz się źle czuła to rzeczywiście lepiej odstawić tabletki niż męczyć się tak jak ja i do tej pory ponosić ich skutki...No,ale wtedy nie skojarzyłam,że wszystko robiło się pod wpływem tabletek...
Mam nadzieję ze mi przejdzie bo jeśli nie to odstawiam.
Takie niegatywne oddziaływania tabsów mogę się utrzymywać nawet i do trzeciego opakowania, więc nawet jeżeli od razu po pierwszym opakowaniu nie przejdzie, warto jeszcze poczekać. Często zbyt pochopnie można zdecydować o odstawieniu.Wiem, że najgorsze objawy to własnie te depresyjne niż np. moje znane prosiaki o nazwie pryszcze, które, dopiero kończąc drugie opakowanie - zaczynają znikać.
_________________ Nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem.
Czasami jest odwrotnie - depresyjne i w ogóle negatywne działanie danych tabletek może się pojawić dopiero po dłuższym czasie stosowania - przynajmniej ja tak miałam. Przez kilka pierwszych cykli na Stedirilu wsio było ok, potem zaczęły się pojawiać problemy z cerą, później ze śluzem (okropnie sucho), później też problemy nerwowe.
Więc po prostu nie ma reguły.
Poczekaj przynajmniej przez to jedno czy dwa opakowania - jeśli sytuacja stanie się nieznośna, to wtedy pomyśl o zmianie tabletek. Często jest tak, że przez pierwszych kilka dni w ogóle jest jakoś tak 'dziwnie'. Wszystko zależy od organizmu. W końcu nagle zaczął działać na troszeczkę 'innych zasadach'.
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Czasami jest odwrotnie - depresyjne i w ogóle negatywne działanie danych tabletek może się pojawić dopiero po dłuższym czasie stosowania - przynajmniej ja tak miałam.
mnie zaczeły łapać depresje przy novynette po 9 miesiącach brania ich ... wiec nie ma reguły, ale nie można być też przeczulonym i każdego gorszego samopoczucia zwalać na tabsy.
_________________ Nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem.
Oczywiście, że nie. Ale pewne rzeczy da się wyczuć.
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
rcb [Usunięty]
Wysłany: Nie 11 Mar, 2007 13:28
Dzięki dziewczynki. W ubiegła niedzielę chyba miałam kryzys, czułam się fatalnie, było mi niedobrze, jednakże po południu wszytko odeszło. Czuje się dobrze, odrobinę zwiększyły mi się piersi i naprawdę jestem na razie zadowolona. Dzisiaj jest 12 dzień jak je biorę i mam nadzieję, że będzie dobrze.
Zauważyłam tylko, że muszę popijać je dużą ilością płynu bo jaeśli nie to cały czas ją gdzieś czuję. Pozdrawiam
Oj, ja też często miałam wrażenie, że gdzieś za migdałkami mi się tabletka zatrzymuje... nieprzyjemne to strasznie, więc lepiej popijać więcej.
Wiadomo, że na początku hormony to duża zmiana, ale po 3 cyklach powinno być lepiej.
Mnie skutki uboczne, tj. przede wszystkim stany depresyjne, utrzymują się już ponad 3 miesiące, więc będę zmieniać Harmonet na coś innego.
Ale kryzysy trzeba przetrwać (właśnie mnie jeden taki płaczliwy dopadł ostatnio) i potem jest zawsze lepiej. Tak więc, trzymaj się dzielnie rcb
hej, tydzien temu zaczelam brac milvane (1/2 roku temu skonczylam brac triminulet). chcialabym sie dowiedziec kiedy moge zaczac wspolzycie, tzn po jakim czasie od rozpoczecia 1- wszej pigulki milvane zaczynaja dzialac w pelni swojego procentowego zabezpieczenia (moze dla kazdych tabletek antykoncepcyjnych okres ten jest taki sam, np. max tydzien ?). Moze ktoras z was, ktora tez wlasnie rozopoczela antykoncepcje hormonalna pytala o to ginekologa w przypadku milvane????- napewno tak:)!!!
Moze ktoras z was, ktora tez wlasnie rozopoczela antykoncepcje hormonalna pytala o to ginekologa w przypadku milvane????
Nie ma znaczenia, jakie pigułki się łyka, mechanizm działania każdych jest taki sam.
This is it:
'Nothing.'
Trójfazowe różnią się w czasie cyklu zawartością hormonów, no ale na początku organizm przecież nie wie, że mu będziesz dostarczać inne dawki hormonów później, więc reaguje tak samo jak na jednofazowe i schematy brania ą takie same w związku z tym. Tak na logikę to biorąc
czesc dziewczyny! przeszłam z yasmin na milvane chciałabym sie dowiedziec wiecej o tych tabletkach, po tych yasmin to sie juz chyba kazdych boje, jak któras je bierze opiszcie swoje odczucia, pozdrawiam
[ Dodano: Czw 03 Lip, 2008 10:03 ]
jeszcze jedno czy wam lekarz tez powiedział przy braniu tych pigułek zeby nie robic 7 dniowej przerwy tylko brac kolejne opakowanie?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum