Antyforum
dla wszystkich, którzy wiedzą, skąd się biorą dzieci i wiedzą, co robić, by się nie brały ;)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Drodzy użytkownicy! FAQ, regulamin, spis tematów i szukajka nie gryzą!! Zachęcamy do korzystania :)
 wyniki jako: posty, tematy

Milvane

Poprzedni temat «» Następny temat
Milvane
Autor Wiadomość
rcb
[Usunięty]

Wysłany: Sob 03 Mar, 2007 10:25 Milvane

Cześć wszystkim. Od 4 dni biorę tabletki Milvane. Chciałam spytać czy jest tu ktoś kto je bierze (lub brał) i jak na was działają. Wiem, że każdy organizm inaczej reaguje na tabletki ale chciałam sie dowiedzieć jak inne dziewczyny na nie reagują. U mnie na razie wszystko w porządku ale to dopiero początki.
Ostatnio zmieniony przez Justyce Nie 19 Kwi, 2009 11:47, w całości zmieniany 1 raz  

Karina
[Usunięty]

Wysłany: Sob 03 Mar, 2007 10:37 

Brałam Milvane przez dwa lata,to po nich nasiliły się objawy depresjilub wogóle w dużym stopniu spowodowały u mnie depresję..Innych skutków ubocznych przy nich nie miałam,miałam bardzo dobrą cerę,włosy mi się nie przetłuszczały...Ale tabletki na każdy organizm działają inaczej...

rcb
[Usunięty]

Wysłany: Nie 04 Mar, 2007 09:13 

Dzięki Karinko za odpowiedz. Wiem, że każdy organizm inaczej reaguje na tabletki i mój chyba właśnie zaczął. Od wczoraj kiepsko się czuję, jest mi trochę słabo. Mam nadzieję ze mi przejdzie bo jeśli nie to odstawiam.

Karina
[Usunięty]

Wysłany: Nie 04 Mar, 2007 09:38 

Nie ma za co :) Jesli dłużej będziesz się źle czuła to rzeczywiście lepiej odstawić tabletki niż męczyć się tak jak ja i do tej pory ponosić ich skutki...No,ale wtedy nie skojarzyłam,że wszystko robiło się pod wpływem tabletek...

karolka 

Wysłany: Nie 04 Mar, 2007 12:07 

rcb napisał/a:
Mam nadzieję ze mi przejdzie bo jeśli nie to odstawiam.

Takie niegatywne oddziaływania tabsów mogę się utrzymywać nawet i do trzeciego opakowania, więc nawet jeżeli od razu po pierwszym opakowaniu nie przejdzie, warto jeszcze poczekać. Często zbyt pochopnie można zdecydować o odstawieniu.Wiem, że najgorsze objawy to własnie te depresyjne niż np. moje znane prosiaki o nazwie pryszcze, które, dopiero kończąc drugie opakowanie - zaczynają znikać.

Justyce 

Wysłany: Nie 04 Mar, 2007 12:49 

Czasami jest odwrotnie - depresyjne i w ogóle negatywne działanie danych tabletek może się pojawić dopiero po dłuższym czasie stosowania - przynajmniej ja tak miałam. Przez kilka pierwszych cykli na Stedirilu wsio było ok, potem zaczęły się pojawiać problemy z cerą, później ze śluzem (okropnie sucho), później też problemy nerwowe.
Więc po prostu nie ma reguły.

Poczekaj przynajmniej przez to jedno czy dwa opakowania - jeśli sytuacja stanie się nieznośna, to wtedy pomyśl o zmianie tabletek. Często jest tak, że przez pierwszych kilka dni w ogóle jest jakoś tak 'dziwnie'. Wszystko zależy od organizmu. W końcu nagle zaczął działać na troszeczkę 'innych zasadach'. :)
And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

OCZYŚĆ DELTĘ NIGRU!

karolka 

Wysłany: Nie 04 Mar, 2007 13:06 

Justyce napisał/a:
Czasami jest odwrotnie - depresyjne i w ogóle negatywne działanie danych tabletek może się pojawić dopiero po dłuższym czasie stosowania - przynajmniej ja tak miałam.

mnie zaczeły łapać depresje przy novynette po 9 miesiącach brania ich ... wiec nie ma reguły, ale nie można być też przeczulonym i każdego gorszego samopoczucia zwalać na tabsy.

Justyce 

Wysłany: Nie 04 Mar, 2007 13:08 

Oczywiście, że nie. Ale pewne rzeczy da się wyczuć.
And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'

OCZYŚĆ DELTĘ NIGRU!

karolka 

Wysłany: Nie 04 Mar, 2007 13:10 

Dokładnie o to mi właśnie chodziło :)

rcb
[Usunięty]

Wysłany: Nie 11 Mar, 2007 13:28 

Dzięki dziewczynki. W ubiegła niedzielę chyba miałam kryzys, czułam się fatalnie, było mi niedobrze, jednakże po południu wszytko odeszło. Czuje się dobrze, odrobinę zwiększyły mi się piersi i naprawdę jestem na razie zadowolona. Dzisiaj jest 12 dzień jak je biorę i mam nadzieję, że będzie dobrze.

Zauważyłam tylko, że muszę popijać je dużą ilością płynu bo jaeśli nie to cały czas ją gdzieś czuję. Pozdrawiam

Olka 

Wysłany: Pią 16 Mar, 2007 22:33 

Oj, ja też często miałam wrażenie, że gdzieś za migdałkami mi się tabletka zatrzymuje... nieprzyjemne to strasznie, więc lepiej popijać więcej.
Wiadomo, że na początku hormony to duża zmiana, ale po 3 cyklach powinno być lepiej.
Mnie skutki uboczne, tj. przede wszystkim stany depresyjne, utrzymują się już ponad 3 miesiące, więc będę zmieniać Harmonet na coś innego.
Ale kryzysy trzeba przetrwać (właśnie mnie jeden taki płaczliwy dopadł ostatnio) i potem jest zawsze lepiej. Tak więc, trzymaj się dzielnie rcb ;)

Może to kwestia przesilenia wiosennego??

Allegrowe czyszczenie półek, szaf i kosmetyczek. Zapraszam!!! :)

Roksana
[Usunięty]

Wysłany: Wto 17 Kwi, 2007 21:40 

hej, tydzien temu zaczelam brac milvane (1/2 roku temu skonczylam brac triminulet). chcialabym sie dowiedziec kiedy moge zaczac wspolzycie, tzn po jakim czasie od rozpoczecia 1- wszej pigulki milvane zaczynaja dzialac w pelni swojego procentowego zabezpieczenia (moze dla kazdych tabletek antykoncepcyjnych okres ten jest taki sam, np. max tydzien ;) ?). Moze ktoras z was, ktora tez wlasnie rozopoczela antykoncepcje hormonalna pytala o to ginekologa w przypadku milvane????- napewno tak:)!!!

Justyce 

Wysłany: Wto 17 Kwi, 2007 22:07 

Roksana napisał/a:
Moze ktoras z was, ktora tez wlasnie rozopoczela antykoncepcje hormonalna pytala o to ginekologa w przypadku milvane????

Nie ma znaczenia, jakie pigułki się łyka, mechanizm działania każdych jest taki sam.
This is it:
'Nothing.'

OCZYŚĆ DELTĘ NIGRU!

Olka 

Wysłany: Sro 18 Kwi, 2007 09:05 

Trójfazowe różnią się w czasie cyklu zawartością hormonów, no ale na początku organizm przecież nie wie, że mu będziesz dostarczać inne dawki hormonów później, więc reaguje tak samo jak na jednofazowe i schematy brania ą takie same w związku z tym. Tak na logikę to biorąc ;)

Allegrowe czyszczenie półek, szaf i kosmetyczek. Zapraszam!!! :)

bajeczka80
[Usunięty]

Wysłany: Czw 03 Lip, 2008 07:15 

czesc dziewczyny! przeszłam z yasmin na milvane chciałabym sie dowiedziec wiecej o tych tabletkach, po tych yasmin to sie juz chyba kazdych boje, jak któras je bierze opiszcie swoje odczucia, pozdrawiam

[ Dodano: Czw 03 Lip, 2008 10:03 ]
jeszcze jedno czy wam lekarz tez powiedział przy braniu tych pigułek zeby nie robic 7 dniowej przerwy tylko brac kolejne opakowanie?

Odpowiedz do tematu