Znalazłam w Polityce z zeszłego tygodnia odpowieżz na pytanie skąd się wzięły głupoty w stylu "po stosunku trzeba poskakać na krześle i się nie zajdzie w ciąże", przepisuje ręcznie więc proszę o wyrozumiałość, jeśli będą literówki.
"...Wiele antykoncepcyjnych rad krążyło w nieznacznie tylko zmienionej formie od antyku po XIX w. I tak metoda greckiego lekarza Soranosa z Efezu, który praktykował w Rzymie na przełomieI o II w., polegała na tym, że kobieta po stosunku powinna nabrać powietrza, kucnąć, mocno kichnąć żeby wyrzucić w ten sposób nasienie i na końcu dokładnie si umyć. Wśród innych rad, które skrupulatnie wylicza w swych książkach Robert Jutte, było skakanie ze stołka, dokładne płukanie narządów rodnych, picie mikstur z przeróżnych obrzydliwych składników, wypowiadanie zaklęć..."
Polityka nr 14, 5 kwietnia 2008
_________________ "Kobieta musi mówić żeby wiedziała co myśli."
Hehe, a o przemywaniu pochwy... coca colą slyszeliście? ;>
A co ciekawe, gdzieś tam to teścili nawet i się okazało, że w Cocal Coli plemniki są... mniej ruchliwe
_________________ walk the earth, meet people... get into adventures... Whois IP | EECrew.net
Wiek: 24 Dołączyła: 23 Maj 2007 Posty: 676 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Czw 17 Kwi, 2008 21:34
próbowałaś?
_________________ LEEGIAA!!!
Balbinka [Usunięty]
Wysłany: Czw 17 Kwi, 2008 21:48
Jestem ciekawa czy jakakolwiek dziewczyna na świecie w ogóle w to wierzy i robi coś takiego. Jakoś trudno mi wyobrazić sobie dziewczynę, która zakłada jako kapturek wydrążoną cytrynę, a potem jeszcze dla pewności przemywa się Colą
Wiek: 24 Dołączyła: 23 Maj 2007 Posty: 676 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Czw 17 Kwi, 2008 21:53
Balbinka, biorąc pod uwagę, że niechcianą ciążę dziewczyna jest w stanie próbować usunąć wstrzykując dobie domestos do macicy - jestem w stanie uwierzyć również, że wcześniej robi tego typu rzeczy...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum