http://miasta.gazeta.pl/p...01,3836750.html
Myślicie, że faktycznie przeniosą tą szkołę? Bo ja nie mam zamiaru na to pozwolić. Poszła już petycja, jeśli będzie trzeba to do Uwagi! pójdę .
Ostatnio zmieniony przez m-s Wto 09 Sty, 2007 21:38, w całości zmieniany 1 raz
tzn znając urzednikow i ich czasami uzasadnienia to calkiem możliwe, chociaz nie wiem jak np te protesty i rozgłośnienie sprawy może wpłynąc na sprawe...
dobrze ze sie udzielasz w tych petycjach, na twoim miejscu robiłabym to samo
_________________ " Niech żyją szaleńcy. Nieprzystosowani. Buntownicy. Możecie ich cytować, nie zgadzać się z nimi, gloryfikować ich lub oczerniać. Nie możecie tylko jednego: ignorować ich. Ponieważ to oni są motorem zmian. Oni popyjachą naprzód ludzkość. I choć wielu uzna ich za wariatów, my dostrzeżemy w nich geniuszy. Ponieważ tylko ludzie wystarczająco szaleni, by przypuszczać, że mogą zmieniać świat, naprawdę go zmieniają".
Wysłany: Sro 10 Sty, 2007 19:49
czytając ten artykół zastanawia mnie o co ci m-s chodzi?? Musisz zrozumieć że utrzymanie małej szkoły sie nie opłaca. Pozatym jeśli ja lubisz to nic sie nie zmieni. Szkoła to nie budynek a ludzie którzy w niej pracuja i uczą sie.
O co mi chodzi?
Po pierwsze, nie sądzisz, że sytuacja, kiedy 19-latkowie mają stały kontakt z 12-latkami jest co najmniej chora?
Po drugie, część kadry pedagogicznej odejdzie, co zapowiedziała już dawno, mimo że zostali przegłosowani na radzie pedagogicznej. A poziom szkoły tworzy m.in. kadra.
Po trzecie, poziom ten poleci w dół, bo nikt nie będzie chciał chodzić do zwykłej osiedlówy, bo takich mamy w Poznaniu mnóstwo, natomiast szkół integracyjnych, przystosowanych do potrzeb osób niepełnosprawnych sztuk jedna. Będą musieli przyjmować od niższego progu punktowego.
Po czwarte, tamten budynek ma 2 piętra - uczniowie na wózkach mają tam wefrunąć?
Po piąte, dwunastoletnie dzieci, które przychodzą do gimnazjum, które komplenie nie ma selekcji uważasz, że będą akceptowały osoby niepełnosprawne? Uważasz, że nie posypią się w ich stronę głupie komentarze? To o to chodzi w szkole integracyjnej?
Po szóste, aktualnie mamy w szkole ponad 300 uczniów, których wszystkich pracownicy szkoły znają, choćby z widzenia. To zapewnia wysoki poziom bezpieczeństwa. Jak wyobrażasz sobie zachowanie takiego poziomu w szkole, gdzie uczy się 800 osób?
Po siódme, nikt nie raczył nas poinformować, że szkoła zostanie przeniesiona. Jej kameralny charakter tworzy także właśnie budynek, dzięki któremu liczba uczniów jest stosunkowo mała. 3/4 klas pierwszych wybrałoby inne licea, być może o wyższym poziomie, gdyby wiedziało, że chcą przenieść XV i utworzyć ZS.
Po ósme, szkoła została stworzona przez rodziców, którzy chcieli, żeby była mała, kameralna i taka, jaka jest. Nie chcieli stworzyć molocha na 800 uczniów.
Po dziewiąte, nasza szkoła jest pół-prywatna, więc utrzymuje się sama. Problemem jest gimnazjum, do którego chcą przenieść XV. To też wynika z powyższego artykułu. Poza tym, władze chcą od dawna przenieść XV, bo chcą opchnąć budynek, gdzie obecnie mieści się liceum za niezłe pieniądze.
Po dziesiąte, piszemy artykuł.
_________________ " Niech żyją szaleńcy. Nieprzystosowani. Buntownicy. Możecie ich cytować, nie zgadzać się z nimi, gloryfikować ich lub oczerniać. Nie możecie tylko jednego: ignorować ich. Ponieważ to oni są motorem zmian. Oni popyjachą naprzód ludzkość. I choć wielu uzna ich za wariatów, my dostrzeżemy w nich geniuszy. Ponieważ tylko ludzie wystarczająco szaleni, by przypuszczać, że mogą zmieniać świat, naprawdę go zmieniają".
loona [Usunięty]
Wysłany: Sro 10 Sty, 2007 20:23
nie ma czegos takiego jak półprywatna. Moze być państwowa, prywatna lub społeczna więc jak jest??
Opłaty. "Datki na szkołę". Nie są obowiązkowe, ale wszyscy je płacą. Utrzymuje się sama. Zresztą, podkreślę raz jeszcze, problemem nie jest nasze LO, tylko tamto gimnazjum.
Ostatnio zmieniony przez m-s Sro 10 Sty, 2007 21:22, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum