Antyforum
dla wszystkich, którzy wiedzą, skąd się biorą dzieci i wiedzą, co robić, by się nie brały ;)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Drodzy użytkownicy! FAQ, regulamin, spis tematów i szukajka nie gryzą!! Zachęcamy do korzystania :)
 wyniki jako: posty, tematy

MOJE PIERWSZE TABLETKI

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Justyce
Sro 22 Gru, 2010 13:53
MOJE PIERWSZE TABLETKI
Autor Wiadomość
Majka17
[Usunięty]

Wysłany: Sob 13 Mar, 2010 14:39 

nie nie dzis ;)
biore juz 2 tydzien

lenka99
[Usunięty]

Wysłany: Sob 13 Mar, 2010 20:45 

hej:)
zarzywam jasminelle od dwoch lat i wszystko było ok do czasu gdy w pierwszym tyg po 7dniowej przerwie zapomniała zarzyc tabbletki wziełam ja dopiero po upływie 17h od wyznaczonej godz 16...czyli na drogi dzien i obawiam sie ze mogłam zajsc w ciazę;\ co myslicie o tym?? z gory dziekuje za odp:) pozdrawiam.

Czarownica 

Wysłany: Sob 13 Mar, 2010 20:50 

Ulotka nie gryzie
Zabezpieczaj się dodatkowo przez 7 dni.
A czy zaszłaś czy nie, to Ci nie wywróżymy.

http://kobietanieaniol.blogspot.com/

lenka99
[Usunięty]

Wysłany: Sob 13 Mar, 2010 21:00 

Tak wiem ze przez 7 dni trzeba sie zabezpieczac dodatkowo,ale chodzi mi czy waszym zdanie mozna zajsc w ciiaze biorac tabletke 17godz za pozno ,zaznaczajac ze stało sie to w pierwszym tyg po siedmiodniowej przerwie...???

Czarownica 

Wysłany: Sob 13 Mar, 2010 21:02 

Antykoncepcja jest osłabiona i trzeba się zabezpieczać.
Jeśli się do tego stosujesz, to raczej nie ma takiej możliwości, tak?

http://kobietanieaniol.blogspot.com/

lenka99
[Usunięty]

Wysłany: Sob 13 Mar, 2010 21:08 

Tak w takiej sytuacji nie ma ,ale 3 dni wczesniej odbyłam stosunek bez konca we mnie... tak ze juz sama nie wiem co myslec o tym,??pewnie sobie wkrecam ze mogłam zajsc w ciaze.:(

[ Dodano: Sob 13 Mar, 2010 21:19 ]
:cry:

Finka 

Wysłany: Sob 13 Mar, 2010 21:30 

lenka99, przy zapomnieniu tabletki w pierwszym tygodniu, niestety za niebezpieczne uznaje się stosunki z przerwy i owego tygodnia. Jest to wyjasnione w ulotce od yasminelle bardzo wyraźnie!
Czy zaszłaś, tego Ci nie wywróżymy, 14 dni od stosunku po prostu zrób test i będziesz wiedzieć.

a i jeszcze:

lenka99 napisał/a:
zarzywam

zażywam

Majka17
[Usunięty]

Wysłany: Sro 28 Kwi, 2010 13:03 

czesc . mam pytanie. jak biore tabletki przez 24 dni i te biale sa jak mam okres czy juz po okresie????

tao__ 

Wysłany: Sro 28 Kwi, 2010 15:05 

Majka17, białe bierzesz po tych 24ech, w trakcie ich przyjmowania powinno wystąpić krwawienie. Pamietaj, żeby po 4 białych rozpocząc nowe opakowanie.

Majka17
[Usunięty]

Wysłany: Sro 28 Kwi, 2010 18:53 

a więc może wystąpić przy ostatniej tabletce lub przy pierwszej? nie jest to jakoś powiedziane że akurat przy pierwszej ma wystąpić? A jeżeli po tym opakowaniu chce zakończyć zażywanie tabletek, nie będzie żadnego problemu?

cracowska
[Usunięty]

Wysłany: Sro 12 Maj, 2010 20:50 

Witam wszystkich forumowiczów, jestem tu nowa :)

mam do was takie pytanie, które tróje mi życie
od kilku miesięcy. Otóż Jestem młodą dziewczyną, mam 17 lat. od kilku lat męczę się z nieregularnym i bardzo bolesnym okresem byłam już u kilku ginekologów teraz wybieram się do kolejnego. Mój problem polega na tym że brałam już różne tabletki ( nie były to antykoncepcyjne ) ale to nić nie pomaga. Ostatnim razem brałam "FEMOSTON MITE" lecz to też zawiodło. Moja ciocia (seksuolog) mówi że w moim przypadku chyba innego ratunku niż tabletki anty są jedynym wyjściem. Skoro do tej pory nic mi nie pomaga. Nie wiem co mam myśleć z jednej strony się boje, że utyje, że będę się po nich źle czuła ale z drugiej ciesze się na myśl, że w końcu nie będę się tak męczyć i już karetka z bólem brzucha z domu nie będzie mnie zabierała. Dodam tez że od 2,5 roku mam chłopaka i już raz zdarzyło się nam "zabawić" oczywiście się zabezpieczyła jest ok. ale wiadomo jak w każdym związku nie chce się ciągle chodzić za rączkę zwłaszcza że w wakacje z nim wyjeżdżam. I tak strasznie się cieszę że mój ukochany czekał na mnie dwa lata moją koleżankę chłopak rzucił właśnie dlatego że nie była gotowa na sex. Nie jestem tępą lalą która tylko do łóżka chce iść. Najpierw chcę mieć pewność że na pewno jestem bezpieczna. A to co w tym najważniejsze to, to że nie chcę się już tak strasznie męczyć. Dziewczyny ja potrafię mieć okres trzy razy w miesiącu - jestem po prostu załamana Nie wiem ... jestem młoda i trochę obawiam się tych tabletek ale może niepotrzebnie ?? może będą one dla mnie większym zabezpieczeniem
niż prezerwatywa ??

Obawiam się troszkę ale siostra i szwagierka mówią mi że tabletki to przecież nic złego.

A co wy o tym powiecie ?? Potrzebuję pomocy
bo jestem zagubiona.

Bardzo proszę o wyrozumiałość i szczerą odpowiedź. nigdy nie brałam tabletek. w środę jadę do jednego z lepszych lekarzy w mojej okolicy ale chciałabym już co nieco wiedzieć teraz.

anek 

Wysłany: Sro 12 Maj, 2010 20:55 

cracowska, jeśli nie spróbujesz, to się nie przekonasz...
Imo wybranie tabletek antykoncepcyjnych to raczej obejście problemu niż jego wyleczenie.
Na pewno nie masz się czego bać przy braniu tabletek anty. Zrób tylko wcześniej badania, dobierz je wraz z ginekologiem. Dają one większą pewność niż prezerwatywa.

Szczęściara 

Wysłany: Sro 12 Maj, 2010 21:07 

cracowska, cóż... będąc szczera, kilka kwestii:

1) ja zaczęłam brać tabletki w wieki 17 lat - czy ja wiem, czy młodo... ;) wiekiem się nie przejmuj.
2) pigułki się przepisuje również "leczniczo", więc być może to będzie dobre wyjście, ale...
3) ... nie nastawiaj się na 100%, że to będzie koniec Twoich problemów, bo cykle Ci wyregulują, ale nikt Cię nie zapewni, że krwawienia nie będą bolesne (acz, pewnie nie tak, żeby Cię karetka wywozili... aż Ci współczuję :( ).
4) zabezpieczeniem są skutecznym, ale prezerwatywy nie są złym na pewno
5) a może porozmawiaj z lekarzem o jakiś bardziej szczegółowych badaniach? Może warto zwalczyć przyczynę takich a nie innych miesiączek, zamiast je maskować?
6) tabletki mogą u Ciebie wywołać tycie (a raczej zatrzymywanie wody w organizmie), bóle głowy i wiele innych skutków ubocznych, ale możesz je też tolerować ekstra i bez żadnych "przygód".
7) gratuluję rozwagi ;) i chłopaka.

cracowska
[Usunięty]

Wysłany: Sro 12 Maj, 2010 21:23 

Szczęściara, Dziękuję Ci za szczerą odpowiedź. Jeśli chodzi o te badania to ja już ich miałam ich mnóstwo. Wszystko jest w porządku. niestety taki mój "urok" ... aczkolwiek bardzo mnie to męczy. ja nie mówię, że chcę przechodzić okres bez bólowo ale dałabym wszystko ażeby chociaż troszkę ten ból zmniejszyć .... wszystko ... ten ból jest nie do wytrzymania. a to mają być moje pierwsze tabletki. Wiem że każda musi mieć dobrane tabletki indywidualnie ... zobaczymy w środę co powie mi ginekolog, ale powiem szczerze że trochę się boje bo to pierwszy raz u faceta będę.

Szczęściara 

Wysłany: Sro 12 Maj, 2010 21:33 

cracowska, ja chodziłam do dwóch ginekologów ;) są naprawdę super. Nie bój się. ;) Czasem to mężczyźni mają lepsze podejście niż kobiety.

Odpowiedz do tematu