Szczęściara, no właśnie też tak słyszałam no nić, nastawiam się na tego gina od kilku miesięcy więc to już nie jest taki szok jak na początku dam rade ;]
witajcie,
wiem,ze ten problem mógł już się pojawić ale nie mogę go znaleźć a dotyczy pierwszych tabletek
w środę po południu, miałam minimalne plamienie, dosłownie jedna stróżkę zabarwione śluzu. po paru godzinach czyli jakoś w środę wieczorem ( ok 21-22) przyszedł normalny okres. tabletkę wzięłam w czwartek rano koło 10.30
wydaje mi się, ze dzień okresu to doba czyli 24 h czyli teoretycznie wszystko ok. ale ostatnio przeczytałam, ze nie 24 godz tylko 12....wiec nie wiem jak to liczyć
dodam ,ze stosunek miałam w dniu wzięcia 7 tabletki
mam się czym martwić?
moim zdanie wszystko ok. Dobrze liczysz, pierwszy dzień to pierwsza dobra, czyli 24 h. Zmieściłaś się. Jeśłi pozostałe tabletki brałaś poprawnie to nie masz się o co martwić.
Ta zasada z 12h obowiązuje po przerwie 7 dniowej. Jeśli po 7 dniach ( czyli 8 dnia) nie weźmiesz tabletki na czas i się spóźnisz więcej niż 12 h to może być problem.
Dziewczyny, czy po rozpoczęciu brania tabletek może niemal od razu wystąpić zatrzymanie wody w organizmie? Dziś dopiero 14 tabletka, fakt piersi mam "ogromne", ale na wadze 3 kg na plusie. Jeść w sumie nie jem więcej, może odrobinę, no więc skąd te 3 kg.? Pytałam mamy i mówi, że tego "nie widać" - o ile mamie można ufać.
_________________ "Czemu się budzę o czwartej nad ranem i włosy Twoje próbuję ugłaskać? Lecz nigdzie nie ma Twoich włosów... Jest tylko blada nocna lampka..."
Hanca, może być, ja po pigułach z lewonorgestrelem spuchłam ekspresowo. Przekonasz się pewnie jak będziesz robić przerwę.
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
_________________ "Czemu się budzę o czwartej nad ranem i włosy Twoje próbuję ugłaskać? Lecz nigdzie nie ma Twoich włosów... Jest tylko blada nocna lampka..."
dziewczyny,pytanie na szybko,nie wiem czy podczepiłam się pod odpowiedni temat.
dostałam okresu w nocy z 24 na 25 sierpnia. dziś jest 29. - czy nie jest za późno na wzięcie pierwszej tabletki M21? nie wiem czy liczyć dzisiejszy dzień jako 5 czy już 6 dzień cyklu:/ wiem, że jeśli liczyć, że to 5. dzień to przez 7 dni musimy się dodatkowo zabezpieczać, ale jak już 6 - to po ptokach:/
z góry dzięki za odpowiedzi
pozdrawiam
Hej Dziewczyny, dostalam lekkiego plamienia 7 dni temu, myslalam, ze to okres i wziełam pierwszą tabletke, jednak to nie byl okres, piersi mnie bolą, a okresu nie ma. Nie wiem czy powinnam była brac tego dnia tabletke, ale myslalam, ze zaczyna mi sie normalna miesiączka. Proszę o odpowiedz. Pozdrawiam
jeśli przyjęłaś tabletki, to przez to okres mógł się skończyć.
piersi tez mogą bolec od tabletek.
teraz już kontynuuj opakowanie.
to twoje pierwsze opakowanie tabletek?
jeśli miałoby to być plamienie w środku cyklu, to zabezpieczaj się dodatkowo do końca opakowania.
Na przyszłość - dobrze jest poczekać az krwawienie się "rozkręci", na przyjęcie tabletki ma sie 24h od jego rozpoczęcia.
Jak napisałam - zabezpieczaj się dodatkowo do kończ opakowania, a przy następnym już będzie wszystko w porządku.
czesc! zaczelam brac tabletki ponad 2 miesiace temu. wlasnie mam 7 dniowa przerwe przed 3 opakowaniem. jestem w 2 dniu a dalej nie dostalam okresu. podobno jest to normalne, jednak zastanawiam sie jak dlugo potem okres bedzie trwał. czy jesli zaczne brac tabletki to sie skonczy?
Możesz dostać krwawienia w każdy dzień przerwy, lub w ogóle go nie mieć.
Nikt nie jest w stanie powiedzieć ile potrwa i raczej nie skończy się tak od razu. Może potrwać kilka dni po tym jak zaczniesz brac tabletki.
_________________ "Kobieta musi mówić żeby wiedziała co myśli."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum