Antyforum
dla wszystkich, którzy wiedz±, sk±d siê bior± dzieci i wiedz±, co robiæ, by siê nie bra³y ;)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  U¿ytkownicyU¿ytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Og³oszenie 
Drodzy u¿ytkownicy! FAQ, regulamin, spis tematów i szukajka nie gryz±!! Zachêcamy do korzystania :)
 wyniki jako: posty, tematy

Mycie twarzy bez wody i myd³a

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
Mycie twarzy bez wody i myd³a
Autor Wiadomo¶æ
Pati 

Do³±czy³a: 25 Kwi 2005
Sk±d: :P
Wys³any: Sob 26 Kwi, 2008 13:02 Czym myæ twarz?

By³o o p³ynach do demakija¿u, by³o o kremach, by³o o podk³adach i cieniach. Ale nie by³o (a w ka¿dym razie ja znale¼æ nie potrafiê ;) ) o codziennym myciu twarzy.

Otó¿ ja zawsze my³am twarz ¿elem i sp³ukiwa³am wod±. Dermatolog jednak zaleca mi u¿ywanie p³ynów micealnych, mleczek lub toników zamiast wody (mam bardzo wra¿liw± cerê). Dlatego te¿ mam pytanie do Was - jak wy (i czym) codziennie rano i wieczorem myjecie buziê?
No i je¶li z ¿elu i wody chcia³abym siê przerzuciæ na tonik to jak to powinno technicznie wygl±daæ? Po prostu przecieram twarz p³atkiem i ju¿? Bo jako¶ jak tak próbowa³am robiæ mleczkiem to taka niedomyta siê czu³am ;)

Z góry dziêki za rady :)

Wampirek 

Do³±czy³a: 23 Sie 2006
Sk±d: Zielony kawa³ek Wielkopolski
Wys³any: Sob 26 Kwi, 2008 13:06 

wiem , ¿e myd³o wysusza twarz. ja przep³ukuje wod±, a nastepnie wacikiem nas±czonym wod± przecieram kilka razy jeszcze.

kot
[Usuniêty]

Wys³any: Sob 26 Kwi, 2008 13:19 

ja myjê wod± z piank± a potem przemywam tonikiem.
i sie czujê czysta :P

Wampirek 

Do³±czy³a: 23 Sie 2006
Sk±d: Zielony kawa³ek Wielkopolski
Wys³any: Sob 26 Kwi, 2008 13:27 

a w³asnie tonik biore jak jade do innego miasta bo niestety moja skóra reaguje na inn± wode ;/

eklerka 

Do³±czy³a: 22 Kwi 2005
Sk±d: Kraków
Wys³any: Sob 26 Kwi, 2008 13:34 

sam tonik nie zmyje porzadnie twarzy, tonik nie sluzy do mycia...tonikiem przeciera sie juz umyta twarz. polecam ci za to plyny micelarne, konsystencja jak tonik a wszystko ladnie zmywa. ja od lat nie myje twarzy woda, ot czasem w lecie sobie splucze i tyle...

m-s 

Do³±czy³a: 10 Sie 2006
Sk±d: in±d
Wys³any: Sob 26 Kwi, 2008 13:41 

Najpierw woda z piank±, pó¼niej tonik i czasem mleczko, je¶li mam mocniejszy makija¿ oczu ;) .

I AM in shape. Round IS a shape!

Pati 

Wys³any: Sob 26 Kwi, 2008 13:42 

No to jeszcze jedno pytanie - jaki p³yn miceralny polecacie?

Wied¼ma 

Wys³any: Sob 26 Kwi, 2008 13:44 

Demaq expert L' Oreal Mleczko kaszmirowe perfekcyjny makija¿ , zastanawiam siê równie¿ nad p³ynami micelanymi wiêc z chêci± poczytam ten w±tek :)

"Kto ci powiedzia³, ¿e wolno siê przyzwyczajaæ?
Kto ci powiedzia³, ¿e cokolwiek jest na zawsze?
Czy nikt ci nie powiedzia³, ¿e nie bêdziesz nigdy
w ¶wiecie czu³ siê jak u siebie w domu?"

Pati 

Wys³any: Sob 26 Kwi, 2008 13:50 

Wied¼ma napisa³/a:
Demaq expert L' Oreal Mleczko kaszmirowe perfekcyjny makija¿

Mam to w³a¶nie do demakija¿u :) Ale po wszystkich mleczkach (równie¿ tym) czujê siê dziwnie (taka niedomyta haha). Po toniku (mam taki ró¿owy Eisenberg) jest lepiej, ale to te¿ nie to samo co po wodzie z piank±/¿elem... No, a skoro mam wyeliminowaæ wodê (z kranu) to chyba tylko p³yny miceralne zostaj± :/

Sonia 

Do³±czy³a: 25 Lut 2007
Wys³any: Sob 26 Kwi, 2008 13:53 

eklerka napisa³/a:
m tonik nie zmyje porzadnie twarzy, tonik nie sluzy do mycia...tonikiem przeciera sie juz umyta twarz.

oj... a ja od ponad roku w³a¶nie tonikiem "myjê" twarz :P
No có¿, trzeba bêdzie zakupiæ p³yn miceralny...

[ Dodano: Sob 26 Kwi, 2008 13:55 ]
A co powiecie o tym: http://www.nokaut.pl/ofer...rzy-250-ml.html ?

eklerka 

Sk±d: Kraków
Wys³any: Sob 26 Kwi, 2008 14:07 

ja uzywam wlasnie tego aa therapy albo zwyklego aa aqua ice. zdaje sie,ze sklad maja ten sam :) mialam tez vichy,fajny,ale nie czulam wielkiej roznicy :)

hope88 

Do³±czy³a: 18 Sty 2008
Wys³any: Sob 26 Kwi, 2008 14:48 

u¿ywa³am innych produktów z Iwostinu (wiem ze to czego szukasz te¿ maj±) jako firmê polecam

Wied¼ma 

Wys³any: Sob 26 Kwi, 2008 15:44 

Pati napisa³/a:

Wied¼ma napisa³/a:
Demaq expert L' Oreal Mleczko kaszmirowe perfekcyjny makija¿

Mam to w³a¶nie do demakija¿u :) Ale po wszystkich mleczkach (równie¿ tym) czujê siê dziwnie (taka niedomyta haha).

ja jeszcze przecieram tonikiem potem ;) albo i nie zale¿y , z tym ze ja such± cerê i mi to mleczko pasuje

"Kto ci powiedzia³, ¿e wolno siê przyzwyczajaæ?
Kto ci powiedzia³, ¿e cokolwiek jest na zawsze?
Czy nikt ci nie powiedzia³, ¿e nie bêdziesz nigdy
w ¶wiecie czu³ siê jak u siebie w domu?"

Justyce 

Sk±d: wszech¶wiat równoleg³y
Wys³any: Sob 26 Kwi, 2008 21:45 

Pati, takim micelarnym guru jest p³yn Bioderma Sensibio H2O - ale jest drogi. Taniej wychodzi Vichy albo SVR dla dzieci. Sama mia³am Sensibio i AA AquaIce i szczerze przyznam, ¿e bardziej pasowa³ mi Sensibio. Ale ja nie potrafiê umyæ twarzy samym micelem, muszê u¿yæ wody. Od d³u¿szego ju¿ czasu myjê ¿elem do higieny intymnej Facelle ;)
And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

OCZY¦Æ DELTÊ NIGRU!

marcia84 

Do³±czy³a: 17 Sie 2006
Wys³any: Sob 26 Kwi, 2008 22:43 

Ja siê jako¶ niedomyta czujê jak tylko kosmetykami samymi siê myjê bez u¿ycia wody. To takie "zboczenie" chyba.
S± niby toniki, które mog± s³u¿yæ jako samodzielny kosmetyk do mycia twarzy (clean&clear na przyk³ad), ale dla mnie to nie wchodzi w grê, tym bardzoej kosmetyki w formie mleczka.
Ja myjê twarz wod± i ¿elem do twarzy - mam cerê mieszan±, i u¿ywam na zmianê Garniera, Eweline, Nivea i Clean&Clear. A potem tonikiem przemywam dopiero.

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum

Wersja do druku

Skocz do:  
Marzenia | Wied¼maty Kocio³ek | dzikOñ | Bydgoszcz