By³o o p³ynach do demakija¿u, by³o o kremach, by³o o podk³adach i cieniach. Ale nie by³o (a w ka¿dym razie ja znale¼æ nie potrafiê ) o codziennym myciu twarzy.
Otó¿ ja zawsze my³am twarz ¿elem i sp³ukiwa³am wod±. Dermatolog jednak zaleca mi u¿ywanie p³ynów micealnych, mleczek lub toników zamiast wody (mam bardzo wra¿liw± cerê). Dlatego te¿ mam pytanie do Was - jak wy (i czym) codziennie rano i wieczorem myjecie buziê?
No i je¶li z ¿elu i wody chcia³abym siê przerzuciæ na tonik to jak to powinno technicznie wygl±daæ? Po prostu przecieram twarz p³atkiem i ju¿? Bo jako¶ jak tak próbowa³am robiæ mleczkiem to taka niedomyta siê czu³am
Z góry dziêki za rady
_________________ You really are my ecstasy,
My real life fantasy...
- ATB "Ecstasy"
Wys³any: Sob 26 Kwi, 2008 13:34
sam tonik nie zmyje porzadnie twarzy, tonik nie sluzy do mycia...tonikiem przeciera sie juz umyta twarz. polecam ci za to plyny micelarne, konsystencja jak tonik a wszystko ladnie zmywa. ja od lat nie myje twarzy woda, ot czasem w lecie sobie splucze i tyle...
Demaq expert L' Oreal Mleczko kaszmirowe perfekcyjny makija¿ , zastanawiam siê równie¿ nad p³ynami micelanymi wiêc z chêci± poczytam ten w±tek
w ¶wiecie czu³ siê jak u siebie w domu?"
Demaq expert L' Oreal Mleczko kaszmirowe perfekcyjny makija¿
Mam to w³a¶nie do demakija¿u Ale po wszystkich mleczkach (równie¿ tym) czujê siê dziwnie (taka niedomyta haha). Po toniku (mam taki ró¿owy Eisenberg) jest lepiej, ale to te¿ nie to samo co po wodzie z piank±/¿elem... No, a skoro mam wyeliminowaæ wodê (z kranu) to chyba tylko p³yny miceralne zostaj± :/
_________________ You really are my ecstasy,
My real life fantasy...
- ATB "Ecstasy"
Wied¼ma napisa³/a:
Demaq expert L' Oreal Mleczko kaszmirowe perfekcyjny makija¿
Mam to w³a¶nie do demakija¿u Ale po wszystkich mleczkach (równie¿ tym) czujê siê dziwnie (taka niedomyta haha).
ja jeszcze przecieram tonikiem potem albo i nie zale¿y , z tym ze ja such± cerê i mi to mleczko pasuje
w ¶wiecie czu³ siê jak u siebie w domu?"
Pati, takim micelarnym guru jest p³yn Bioderma Sensibio H2O - ale jest drogi. Taniej wychodzi Vichy albo SVR dla dzieci. Sama mia³am Sensibio i AA AquaIce i szczerze przyznam, ¿e bardziej pasowa³ mi Sensibio. Ale ja nie potrafiê umyæ twarzy samym micelem, muszê u¿yæ wody. Od d³u¿szego ju¿ czasu myjê ¿elem do higieny intymnej Facelle
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
marcia84
Wys³any: Sob 26 Kwi, 2008 22:43
Ja siê jako¶ niedomyta czujê jak tylko kosmetykami samymi siê myjê bez u¿ycia wody. To takie "zboczenie" chyba.
S± niby toniki, które mog± s³u¿yæ jako samodzielny kosmetyk do mycia twarzy (clean&clear na przyk³ad), ale dla mnie to nie wchodzi w grê, tym bardzoej kosmetyki w formie mleczka.
Ja myjê twarz wod± i ¿elem do twarzy - mam cerê mieszan±, i u¿ywam na zmianê Garniera, Eweline, Nivea i Clean&Clear. A potem tonikiem przemywam dopiero.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum