miałam zabieg wymrażania jakieś 5 - 6 lat temu. sam zabieg był bezbolesny, natomiast bardzo przeszkadzał mi większy wziernik, którego trzeba było użyć do zabiegu i tylko dlatego miałam wymrażanie rozłożone na dwa razy. nadżerka była spora, non stop miałam przez nią jakieś stany zapalne, grzybice itp., po stosunku dochodziło do krwawień, więc już nie było na co czekać. po zabiegu rzeczywiście upławy są obfite, wkładka nie wystarczy, paczka podpasek starczała mi na dwa dni w pierwszych dniach po zabiegu. zero seksu, kąpieli do następnej miesiączki. po miesiączce wizyta kontrolna. a, no i sam zabieg wykonuje się natychmiast po miesiączce.
Wampirek: ja bym Ci radziła przy najbliższej wizycie poprosić lekarza o zrobienie cytologii, a najlepiej zmienić gina na innego, bardziej gorliwego, bo lekarz co nie robi badań to dupa nie lekarz.
uff to moj na cale szczescie jest lekarzem
Jak poprosilam go o tabletki, zbadal mnie i wykryl nadzerke....
Po czym mialam zabieg i dopiero pozniej dostalam tabletki
_________________ Czas ucieka, kiedy go nie pilnujesz [P.Coelho]
jaki zabieg??? kobietom które nie rodziły raczej nie robi się ani wypalania ani wymrażania nadżerki, chyba że jest ona wyjątkowo duża...
Wiem, ze nierodka nie powinno sie robic takich zabiegow ale ta moja byla duza a na dodatek CZESTO i MOCNO krwawilam <Bywalo tak ze mialam tydzien okresu za tydzien znowu 2/3 dniowe krwawienie znowu tydzien pauzy znowu krwawienie i pozniej okres, co bylo uciazliwe> dlatego zdecydowal sie na zabieg.
_________________ Czas ucieka, kiedy go nie pilnujesz [P.Coelho]
kobietom które nie rodziły raczej nie robi się ani wypalania ani wymrażania nadżerki, chyba że jest ona wyjątkowo duża...
Chyba trzeba cię trochę pouczyć wypalanka owszem, jest do kitu, ale wymrażanie robi się nieródkom i to w ogóle chętnie się im robi, bo po wymrażance nie ma takiej blizny jak po wypalance, szyjka nie traci elastyczności jak w przypadku wypalanki i w ogóle. Wiem, co mówię, przegadałam tę sprawę z ginem nie raz, sama miałam wymrażanie swego czasu
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
myślałam że mnie krew zaleje jak jeden podstarzały gin chciał mi wypalać nadżerkę, wyszłam z gabinetu i nie wróciłam, a mój obecny gin-anioł jak na profesjonalistę przystało zrobił cytologię, 1 grupa , więc nadżerka niegroźna... naprawdę na różnych ginów można trafić i trzeba bardzo uważać
_________________ "W konfrontacji strumienia ze skałą, strumień zawsze wygrywa - nie przez swoją siłę, ale przez wytrwałość." - Budda
myślałam że mnie krew zaleje jak jeden podstarzały gin chciał mi wypalać nadżerkę, wyszłam z gabinetu i nie wróciłam, a mój obecny gin-anioł jak na profesjonalistę przystało zrobił cytologię, 1 grupa , więc nadżerka niegroźna... naprawdę na różnych ginów można trafić i trzeba bardzo uważać
Dla mniw, to w ogóle dziwne by przy nadżerce mieć gr I, czy ty ją aby na pewno masz? oczywiście 1 super sprawa, nie żebym się czepiała.
Zapewne są różne szkoły co do dopuszczalności rożnych zabiegów dla nierodek z nadżerkami. Jeżeli nadżerka była duża i krwawiła a na dodatek są przyjmowane tabsy i nie planuje się dziecka przez jakieś 10 latek, to dlatego pewnie gin zdecydował sie na wymrażanie. O ile to było wymrażanie? Bo może miałaś tylko kwasy kładzione, używa się do tego preparatu Solcogyn (2 amp, ok 130 zł)i robi się nierodkom. Sama miałam kładzione z 4 ampułki tego na moją nadżerkę jak to określiła pani gin "wielką jak stodoła".
Co do zasady żadnego wymrażania i wypalanie nie stosuje się wobec nierodek, jako że powoduje uszczerbek - choć malutki - szyjki macicy, a ta przecież pełni rolę niebagatelną nie tylko w utrzymaniu i donoszeniu ciąży...
dlatego ja wciąż mam nadżerke... ale nie krwawi i nie stwarza wiekszych problemów , tylko te stany zapalne
_________________ Nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem.
Moja nie była ani duża, ani uciążliwa.
Gin po prostu obserwował ją ze dwa lata, po czym zrobił cytologię i po odebraniu wyników powiedział, że będzie wymrażanka, bo przez te dwa lata nadżerka w ogóle się nie zmniejszyła (a miał nadzieję, że może zniknie - bo to się czasem samo z siebie zdarza).
Wiesz, nic mnie nie naciągał, bo to gabinet z umową z NFZ, więc za wymrażankę nic nie płaciłam. A prędzej czy później trzeba by było nadżerkę usunąć, więc chyba było lepiej, jak jest mała.
O wypalance zresztą też rozmawialiśmy, mówił, że w życiu by mi tego przed porodem nie zrobił.
Zresztą, widzę plusy usunięcia tej nadżerki
- znikły czasem pojawiające się białe upławy
- problemy z infekcjami grzybiczymi - jak ręką odjął, kiedyś zdarzały się dość często w ciągu roku, obecnie - tylko na wakacjach (mam cholernie wrażliwą kuciapę) - więc jak dla mnie to naprawdę ogromny sukces
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
tak czytam co piszecie i mi włos się jeży, ja miałam nadżerkę i miałam wypalankę... czyms mi to grozi na przyszłość? to jest nasz znajomy gin, więc oczekiwałabym po nim więcej profesjonalizmu, wprawdzie pytał, kiedy ciąża, ale ja dzieci nie planuję, więc stanęło na wypalance...teraz sama nie wiem co o tym myśleć...
Nie jestem lekarzem, na razie na pewno niczym Ci nie grozi, ew. przy planowaniu ciąży zasięgnęłabym opinii porządnego gin. Prawdopodobnie kiedyś skończy się tylko na wzmożonej czujności w czasie błogosławionego stanu jakim jest niewątpliwie ciążą ze wszystkimi swoimi "kwiatkami"
P.S. Tej gr I przy nadżerce nadal się dziwie hihi
_________________ Nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem.
Ano teraz trynd jest taki, że wypalanek nie robi się nieródkom, ale przecież zanim takie wymrażanie się rozpowszechniło, to co było? Wypalali chyba, nie? I kobiety jakos zyły i rodziły....
Ale fakt faktem, że lekarze nie robią tych zabiegów z zaskoczenia, więc jakby mi typ zakomunikował, że chce mi taki zabieg zrobić, to bym się najpierw z jakąś teorią w temacie zapoznała. Niby lekarz powinien wiedzieć i w ogóle, ale jakoś tak wolałabym przynajmniej co nieco się sama dowiedzieć.
Ja miałam wymrażanie i ponoć wszystko się ładnie wymroziło, zagoiło i w ogóle....
Zobaczymy, co mi powie następnym razem
[ Dodano: Sro 24 Sty, 2007 21:33 ]
A co do I gr - jak miałam małą nadżerkę to też miałam I grupę. Dopiero jak mi się zaczęła powiększać, to i grupa się pogorszyła do II, więc jest to możliwe, żeby mieć I gr i nadżerkę.
Nie denerwuj się, niejedna tak miała, nic się nie stanie. Jakoś kobity dzieci rodzą.
Witch napisał/a:
fakt faktem, że lekarze nie robią tych zabiegów z zaskoczenia
Mój zakomunikował mi nadżerkę już przy pierwszej wizycie i za każdym razem mówił, jaki jest jej stan. Po dwóch latach obserwacji powiedział, że robimy cytologię i jak wrócę z wakacji, to czeka mnie wymrażanko Nie miałam za wiele do gadania
This is it:
'Nothing.'
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum