Nigdy nie przypuszczałam, że moje mieszkanie będzie tak wyglądało po półtora roku mieszkania. Fakt faktem, mieliśmy stary piec kaflowy (na którym szło gotować. Dymiło się z niego strasznie :/ Gdy go rozbieraliśmy okazało się, że był poskładany z 2 innych - koszmar. Oczywiście jeszcze przed wymianą pieca, zalało nas.. Musieliśmy czekać aż zrobią dach (by zobaczyć czy nie będzie kapało). Jak zrobili dach... nie opłacało się remontować bo wymieniać mieli okna.. Po wymianie okien: woda spływająca pod panele, znalazła punkt w którym wybiło płyty - więc podłoga do wymiany. Sufit w Hani pokoju i tapeta - koszmar!
Uploaded with
ImageShack.us
Tapeta:
Uploaded with
ImageShack.us
Za telewizorem w dużym pokoju... grzyb.. Ściany brudne, popękane, sufit - jak u Hani tyle, że w innym kolorze.
Wzięliśmy mini kredyt, kupiliśmy kasetony na kuchnię, pokój Małej i duży pokój.
Kuchnię wymalujemy - bo jest w niej pieć. Mały pokój w tapecie. Duży też.
Po nałożeniu kasetonów w d.pokoju dopiero wyszło jaki on jest krzywy :/ Nie mam mebli, więc jedną ścianę (główną) zrobiliśmy w motyw "kwiatowy" reszta w brązie..
Po zalaniu zostało nam takie coś, tyle, że tu było to odrapane:
Uploaded with
ImageShack.us
Ogólnie ściany wyglądały tak: (a to przy oknach.. wrr)
Uploaded with
ImageShack.us
Tu zaczęliśmy kłaść tapetę, ale widać pęknięcia. Tak samo było na suficie...
Uploaded with
ImageShack.us
Uploaded with
ImageShack.us
A tu pokażę Wam jak ta tapeta uratowała moje ściany. Do tego widać jakie krzywe jest nasze mieszkanie. Nie wykończone jeszcze, bo trzeba dociąć kasetony i dać listwy.
Uploaded with
ImageShack.us
A tu już z paskiem ciemnego brązu::
Uploaded with
ImageShack.us
Musimy to wykonczyć, kupić te wszystkie wykonczenia..
Mam nadzieje, że przy tym piecu bedzie lepiej! Resztę postępów wkleję jak zrobimy. Mam nadzieję, że dobry wątek wybrałam.