Przeszukałam forum, nie znalazłam podobnego tematu, więc zaczynamy.
Czeka mnie przeprowadzka, z czym idzie remont pokoju, chciałabym żeby był on funkcjonalny, takie 2 in 1, czyli pokojem dziennym i sypialnią.
Posiadam taki oto narożnik (który się rozkłada, zakupiony w Abrze na dość fajnej promocji)
a także meble:
kompletnie nie mam pomysłu na ściany i dodatki myslałam o takiej tapecie na jedną ścianę:
ale nie wiem co z resztą, niestety nie mam weny nie chcę żeby było za ciemno, liczę na waszą pomoc, może ktoś ma salon bądź sypialnię w podobnych kolorach i coś podpowie
Ja bym rzuciła jakiś kolor na jedną ścianę, ale coś innego niż beże i brązy, które dominują w meblach (ta tapeta moim zdaniem zrobiłaby strasznie nudny efekt). Tylko jeszcze nie wiem, jaki kolor. Ale na pewno jakiś intensywny, choć niekoniecznie ciemny. Na pewno z gamy kolorów ciepłych, lub takich z kroplą ciepłego koloru (czyli te cieplejsze zielenie i ciepłe fiolety też wchodzą w grę). Odpadają na pewno błękity, seledyny, zimne zielenie. To tak na moje oko..
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Myślałam też nad połączeniu tego brązu z ładnym turkusem, ale nie wiem jak to będzie się miało do mebli. Od razu wzięłabym tapetę w podobnym stylu, ale zamiast tego jasnego koloru, byłby turkus, do tego jakieś turkusowe dodatki, bo i jasne panele są, więc może dywanik... Wieelki dylemat teraz mam
Wiek: 28 Dołączyła: 26 Sie 2009 Posty: 25 Skąd: obecnie Wa-wa
Wysłany: Pon 24 Paź, 2011 22:40
Jeśli myślisz o tapecie w wyrazistym turkusowym kolorze, to na pozostałe ściany rzuciłabym coś neutralnego. Tapeta w tym kolorze plus jeszcze ściany turkusowe, to może być za dużo. Też się zastanawiam czy ten kolor będzie pasował do mebli...
mi ten turkus się widzi, ale tylko na jednej ścianie a co do mebli to myślę, że taki kolor mają, że pasują do większości kolorów
w świecie czuł się jak u siebie w domu?"
Wiek: 28 Dołączyła: 26 Sie 2009 Posty: 25 Skąd: obecnie Wa-wa
Wysłany: Pon 24 Paź, 2011 23:27
mnie się podoba nie wiem czemu ale mi się widzą jeszcze złote akcenty na tej tapecie albo przynajmniej w dodatkach przemycone ale ściany to chyba w jasnej tonacji
Nie no, jak by było za dużo tego turkusu, to też niedobrze. Wystarczyłaby jedna ściana, pozostałe jasne, w jakiejś trochę złamanej ciepłą nutą bieli. Takie tapety mi się kompletnie nie podobają, ale gust jak dupa, wiadomo. Ta z turkusowym nadrukiem jednak lepiej by pasowała niż ta, którą pokazałaś wcześniej, brązowo-beżowa (czy tam brązowo-złota).
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
Mi się właśnie taka tapeta widzi bardzo do tego kupiłabym jakąś brązowo-turkusową narzutę i inne dodatki, byłoby ok Ale jak taka tapeta, to tylko na jedną ścianę, nie wiem co z resztą. Biały może się wydać trochę zbyt nudny jak na 3 ściany. Chociaż widziałam ostatnio coś ciekawego, że tapeta (właśnie taka we wzorek) była oprawiona w ramy i powieszona na przeciwległą ścianę. Takie 2 obrazki. Muszę też gdzieś znaleźć miejsce na powieszenie telewizora.
uwielbiam takie tapety! ja bym to widziała tak, że na jednej ścianie taka tapeta turkus z brązem, a resztę ścian zrobić na kawę z mlekiem/beż/jasny brąz.
Taki zwykły biały jak najbardziej, ale są też różne ciepłe odcienie bieli, przełamane np. brązem kawa z mlekiem to chyba jednak najciemniejszy odcień, jaki można walnąć na pozostałe ściany.
This is it:
'Nothing.'
tu są fajne odcienie, które by mogły pasować. mi się widzi albo "cafe latte", albo "jasny beż", albo "biała czekolada". Albo z zakładki "Ciepłe" - "Gentle Gold 1".
bardzo fajny mi też się podoba "kamionkowa jesien" z Nobilesu, widziałam efekt na ścianie i jest całkiem fajny, ale nie wiem jak będzie się to miało do mojej tapety
Jeszcze mam lampowy dylemat żeby było tanio i niezbyt wymyślnie. Od razu pomyślałam o takim zwykłym papierowym, okrągłym kloszu, ale też nie wiem jak będzie wyglądało na tle całości.
to teraz ja.
Jakis czas temu sie przeprowadzilismy i pomalu zaczynamy myslec nad dekoracjami (bo do tej pory raczej na melach sie skupialismy).
To nasza sypialnia. Mamy fajowe wielkie lozko z wezglowiem ze skory, 2 szafki nocne i.... komode ktora jest z drugiej strony i jej nie widac. Problemem sa 4 sciany, wytapetowane i z tym niestety nic nie mozemy zrobic. Na scianach jest mego pusto. Ja poczatkowo myslalam o stickersach ale przy usuwaniu zmasakrujemy tapete wiec odpada.....myslalam o jakims lustrze takim bardziej fikusnym...
Jakies propozycje?
[ Dodano: Wto 01 Lis, 2011 19:22 ]
p.s. moja niebieska lampka nocna zostanie zastapiona
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum