Antyforum
dla wszystkich, którzy wiedzą, skąd się biorą dzieci i wiedzą, co robić, by się nie brały ;)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Drodzy użytkownicy! FAQ, regulamin, spis tematów i szukajka nie gryzą!! Zachęcamy do korzystania :)
 wyniki jako: posty, tematy

Nieplodnosc przedowulacyjna

Poprzedni temat «» Następny temat
Nieplodnosc przedowulacyjna
Autor Wiadomość
Hanca 

Wysłany: Wto 22 Lip, 2008 20:44 

Do 12 cykli 21 powyżej 20.

para-noir
[Usunięty]

Wysłany: Sro 23 Lip, 2008 14:03 

Ja mam pytanie: Jak długo może trwać plamienie po owulacyjne? Bo mnie nie dość, że zdarza się to 1 raz, to trwa już 3 dni. Zaczynam się już zastanawiać, czy to faktycznie jest efekt owulacji.

ngL
[Usunięty]

Wysłany: Sro 23 Lip, 2008 14:09 

Prawidłowe plamienie lub krwawienie owulacyjne (krwawienia tez się zdarzają, mogą być brane za miesiączkę jak ktoś nie stosuje NPR i nie wie, że nie było wyższych przed) - nie powinno przekraczać 3 dni. Jeśli zdarzać Ci się to będzie częściej że takowe plamienie wystąpi i jednocześnie będzie trwało dłużej, niż 3 dni, to warto wspomnieć o tym lekarzowi, bo może świadczyć o braku równowagi hormonalnej a także np o nadżerce.

Elle
[Usunięty]

Wysłany: Sro 23 Lip, 2008 15:44 

nurtuje mnie jedna rzecz, skoro owulacja może nastąpić do 4 dni przed wzrostem temperatury to czemu na okres płodności przed skokiem liczy sie tylko 7 dni, przecież 4 doby + 7 dób żywotność plemników = 11 dni wstecz... Mnie tak moja ginekolog straszy, że plemniki moga żyć nawet 11 dni... nie wiem kurde co myśleć, kminie i kminie nad tymi plemnikami ile moga przeżyć i jak to się ma do owulacji...

Hanca 

Wysłany: Sro 23 Lip, 2008 15:56 

Lepiej nie myśl :)

Rzadko owulacja występuje 4 dni przed skokiem, poza tym przy tak wczesnej owulacji śluz płodny pojawiałby się szybciej - a kiedy się pojawia zaczyna się okres płodności, choćby to był dopiero 3 dzień cyklu. Poza śluzem płodnym plemniki nie przeżyją 7 dób, mogą przeżyć do 7 w sprzyjających warunkach, a więc w śluzie płodnym.

Elle
[Usunięty]

Wysłany: Sro 23 Lip, 2008 16:03 

uhh mam taką nadzieję...

im dłużej i więcej myślę, tym bardziej podważam wiedzę Rotzera :)

ngL
[Usunięty]

Wysłany: Sro 23 Lip, 2008 17:01 

Roetzer stworzył wieloobjawową, wg której o końcu niepłodności przedowulacyjnej decyduje pierwszy objaw. Czyli ja tu nie widzę problemu. Jak napisała Hanca, śluz pojawiłby się wcześniej. A zarówno miesiączka jak i okres ze śluzem bez cech płodnych - tyo nie jest środowisko sprzyjające plemnikom i w takich warunkach te giną stosunkowo szybko. Nie znaczy że od razu, ale do 7 dni nie "dobiją", bez obaw ;)

A Pani ginekolog z palca wyssała informację o 11 dniach żywotności plemników, nie ma ani jednego naukowego źródła ktre potwierdzałoby jej "teorię".

Elle
[Usunięty]

Wysłany: Sro 23 Lip, 2008 18:20 

ginekolog do której chodzę powiedziała mi, że metoda termiczna jest dobra tylko do poczęcia dziecka, a nie do jego odkładania, poza tym mówiła, że zna osobę, która współżyłam tylko raz z mężem w cyklu i to w fazie wyższej temperatury, tuz przed okresem, ale ja w to nie wierzę :)

Hanca 

Wysłany: Sro 23 Lip, 2008 21:43 

Ale współżyła i zaszła w ciąże?? Bo współżyc to w ogóle mogła raz w życiu.

Moja pani ginekolog powiedziała mi chamsko "z takich metod to ja mam potem płacz i niechciane dzieci! nie chce pani słuchac? dobrze wpisuję w karcie, ze została pani pouczona, żeby potem nie było do mnie pretensji!"

Takze nie sugeruj się zbytnio tym co mówią lekarze. Nie popierają metod naturalnych z wielu powodów od tak prozaicznych jak profity ze środków hormonalnych, poprzez brak czasu na tłumaczenie tych metod, aż po faktyczną nieznajomość nowinek NPRu.

ngL
[Usunięty]

Wysłany: Czw 24 Lip, 2008 02:55 

Mój gin, kiedy na pytanie o stosowaną antykoncepcję odpowiedziałam "nie stosuję antykoncepcji, tylko NPR" uradował się i stwierdził, że bardzo lubi Pacjentki, które wiedzą o sobie więcej, od razu spytał czy mam przy sobie wykresy i czy ma zinterpretować. Być może na Jego stosunek do Metod Naturalnych wpłynął fakt, że przez dobrych kilka lat pracował w Klinice Niepłodności - po prostu je zna.

Pacjentki mówią różne rzeczy, na ten przykład Pacjentce mogło się wydawać, że to była faza wyższych a Pani dr nie wnikała w szczegóły tylko przyjęła jako pewnik, że Pacjentka wie, co mówi, nie przeglądając wykresu. Istnieje taka opcja. Jak ktoś nie zagłębia się w metodę to nie problem o złą interpretację. Lekarzy nie uczy się na studiach Metod Naturalnych, dokształcają się na własną rękę ci, co chcą. Są też, niestety, tacy, którzy nie dokształcają się w tej dziedzinie wcale, ale wiedzą najlepiej... Dlatego wybrałam gina, który o Metodach Naturalnych wie więcej, niż to, że tylko istnieją...
I to niestety tyczy się różnych dziedzin.
Spotkałam się z Panią dr ginekolog, która stwierdziła, że niepotrzebne mi badanie poziomu hormonów w celu dobrania tabletek, bo ona wie jaki mam ich poziom (tu otworzyła książkę i pokazała mi tabelkę statystyczną). No comment.

Elle
[Usunięty]

Wysłany: Czw 24 Lip, 2008 07:49 

tak, tak zaszła w ciąże :)

[ Dodano: Czw 24 Lip, 2008 08:52 ]
Coś mi się wydaję, ze zmienię ginekologa i pójdę tam, gdzie kiedyś proponowałaś mi ngl. Tak zwlekam z ta zmiana, bo moja bierze 50 zł za wizytę, a na Urżedniczej w Krakowie dla studentek 50 zł ale potem 70:( Oh zastanowię się jeszcze czy nie warto za kase mieć takiego lekarza, które AKCEPTUJE moją metodę :)

Hanca 

Wysłany: Czw 24 Lip, 2008 08:18 

Ale przecież to 20 złotych, ja bym się nie wahała. Póki nie zajdziesz w ciąże nie będziesz przecież często chodzić.

PinkIwa
[Usunięty]

Wysłany: Pią 22 Sty, 2010 15:38 

Witam :)
Jestem tu nowa i jeszcze dobrze się nie zapoznałam z forum. Mam pytanie i nie wiem czy w odpowiednim temacie pisze jeśli nie to niech moderator przeniesie post, ale nie znalazłam nic odpowiedniego.

Otóż czy jak kobieta jest bezpłodna to czy ma wydzielinę z pochwy co miesiąc kilka dni po skończonej miesiączce tak jakby jajeczkowała czy wogóle jej nie ma ? Nie mogłam nic znaleźć na ten temat. Proszę o opowiedź :)

akto 

Wysłany: Pią 22 Sty, 2010 15:43 

PinkIwa - to zależy, musisz zadać konkretniej pytanie, konkretniej opisać sytuację...
Przede wszystkim czemu jest bezpłodna i kto postawił taką diagnozę...

PinkIwa
[Usunięty]

Wysłany: Pią 22 Sty, 2010 17:08 

Chodzi o mnie, mam już dwoje dzieci i od paru lat jestem w nowym związku. Z mężem chcielibyśmy mieć dziecko, mąż też ma dwoje dzieci z poprzedniego małżeństwa, od kilku lat kochamy się bez zabezpieczenia i przeważnie kiedy mam dni płodne przrzynajmniej mi się wydaje, że je mam ponieważ co miesiąc od zawsze parę dni po miesiączce z pochwy wydziela się śluz i wygląda tak jak przy jajeczkowaniu czasem miewam też ból chyba owulacyjny, a dziecka nie ma dlatego pytam, jeśli stałabym się bezpłodna a jest to możliwe z różnych przyczyn to czy nadal miałabym w tych dniach co jajeczkowanie śluz i ból ?

Odpowiedz do tematu