Witam. Od 3 tygodni zażywam tabletki antykoncepcyjne (OC-35) przepisane przez ginekologa, ale nie powiedziałam mu, że nie mam regularnej miesiączki. (raz na około 3 miesiące) Przez około 2,5 tyg miała krwawienie, piersi mi urosły, nabrałam na wadze. Dziś przepisała mi kolejne, ale tym razem Cyprest. Chciałam się dowiedzieć, czy mogę kochać się już bez zabezpieczenia i strachu przed ciążą ? (czy mój partner może dochodzić we mnie) Pozdrawiam i proszę o pomoc.
dlaczego nie powiedziałaś lekarzowi o tak nieregularnych miesiączkach? Moim zdaniem jest to głupota i totalna nieodpowiedzialność.
Przeczytaj ulotkę i sama sobie odpowiedz czy jesteś zabezpieczona, nie wiemy czy bierzesz tabletki prawidłowo więc Tobie nikt nie odpowie - jeśli wzięłaś 1 tabl 1 dnia miesiączki a kolejne opakowanie rozpoczęłaś zgodnie z instrukcją (patrz zmiana tabletek) to (jeśli nie zapomniałaś o tabl itp) jesteś zabezpieczona.
emita [Usunięty]
Wysłany: Czw 04 Lut, 2010 13:32
tabletki biorę od pierwszego dnia krwawienia. jutro powinnam dostać okres a po 7 dniach zacząć brać Cyprest.
No to jak bierzesz prawidlowo to jestes zabezpieczona. Ale powinnas powiedziec lekarzowi o nieregularnych misiaczkach. Bo teraz pigulki ci maskuja ten problem i moga go nawet poglebic...
Wlasnie przez takie niodpowiedzialne dziewczyny pozniej jest pelno postow na forach o rozregulowanych cyklach i problemach z zajsciem w ciaze po odstawieniu pigulek...
_________________ You really are my ecstasy,
My real life fantasy...
- ATB "Ecstasy"
Gejsza [Usunięty]
Wysłany: Czw 04 Lut, 2010 19:17
emita, lekarz nie pytał Cię jakie masz cykle??
emita [Usunięty]
Wysłany: Czw 04 Lut, 2010 19:47
Nie, nie pytał. Pati, co do zajścia w ciąże, lekarz mnie uświadomił, że i tak jest nie możliwe to.(już dużo wcześniej, mam jakieś powikłania, mogę się starać o dziecko dopiero za kilka lat)
Gejsza [Usunięty]
Wysłany: Czw 04 Lut, 2010 20:18
Nie rozumiem...jak mógł Ci dać tabletki, nie robiąc wcześniej wywiadu....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum