Witam!
Mam 2 letniego synka. W maju minie rok jak przestałam go karmić piersią. Lekarka stwierdziła, że nie ma po co przepisywać tabletek, że pokarm wytraci się sam. Nie wytracił i w grudniu dostałam tabletki, skończyłam tabletki, pokarm prawie całkowicie się wytracił.
Jednak zauważyłam, że znów jest go tyle ile przed braniem tabletek. Robiłam test ciążowy początkiem stycznia i dziś. Dziś robiłam test amil czy jakoś tak, nie pamiętam dokładnie gdyż pudełko już wyrzuciłam. Piszę, żeby wynik odczytać do 5 minut. Od razu pojawiła się kreska w polu kontrolnym zaś po 4 minutach druga ledwo widoczna. I stąd moje pytanie? Biorę novynette od roku, nigdy nie przeoczyłam żadnej tabletki(jedynie dwa razy zażyłam godzine, półtorej później niż zwykle) dodatkowo w pierwszym tyg. tabletek stosujemy prezerwatywę(od jakiś 6 miesięcy wcześniej wogóle nie kochaliśmy się w pierwszym tygodniu nowego opakowania) i stąd moje pytanie czy mogę być w ciąży. Do ginekologa idę w poniedziałek,ale chciałabym znać opinię drogich forumowiczek przed udaniem się.
Szukałam na forum podobnego tematu ale nie znalazłam
Nie nie zdarzyło mi się nic takiego. A dlaczego z prezerwatywą powiem szczerze nie wiem czytałam coś w ulotce że potrzebne jest w 1szym tyg, dodatkowe zabezpieczenie. dodam też, ze gdy kończę opakowanie po 6 dniach dostaje okres 7 biorę już tabletkę i może to też z tego, kiedy okres się skończy mam obawy, że tabletka będzie działać z opóźnieniem czy coś. ogólnie boję się zaś zajść w ciąże gdyż tamta była strasza. Byłam na podtrzymaniu to pielęgniarka powiedziała mi żę gdybyśmy nie byli w Polsce to nie podtrzymywaliby tej ciąży(był to 24 tydzień0, zaś poród katastrofa. lekarz tak mnie naciął, że wysoko od wewnętrznej strony uda miałam nacięte również=miesiąc leżenia w łóżku prawie by się zagoiło. Teraz pomimo żę mamy kochanego synka strasznie boję się możliwości zajścia w ciąże.
Ok, ale moje pytanie nie jest o niedoczytaną ulotkę tylko chciałabym znac opinie forumowiczek. na jednym z forum przeczytałam, że zabezpieczenie jest już od 1szej zażytej tabletki i przy regularnym stosowaniu nie zajdzie się w ciąże więc chcę wiedzieć czy doświadczone kobiety to potwierdzają.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum