Tygodniową przerwę między opakowaniami powinnaś robić za każdym razem, no chyba że są jakieś wyjątkowe okoliczności i chcesz przesunąć okres, ale to też niezbyt często. Natomiast taką miesięczną już moim zdaniem według zaleceń lekarza. Lepiej nie rób tego na własną rękę.
ja jak powiedziałam mialam wywiad w stylu...czy choruje za krzepnienie krwi, czy ktos w rodzinie ma problemy z zatorami zylnymi i tyle... znaczy sie torche dokladniej to brzmialo, ale oczywiscie czlowiek u lekarza polowe zapomni, a niektorych rzeczy nie wie i tyle.
a dzidziusia to chyba jeszcze dlugo dlugo nie bede chciala
Robi się je z krwi. Dostajesz skierowanie na badanie konkretnych hormonów, idziesz, gik i tak to mniej więcej się odbywa. Znaczy przynajmniej tak jest w moim przypadku .
Ostatnio zmieniony przez m-s Sob 04 Lis, 2006 23:06, w całości zmieniany 1 raz
powerstuff_girl [Usunięty]
Wysłany: Sob 04 Lis, 2006 23:08
ahaaa czyli to jest tylko pobor krwi... to ja mialam setki takich robione i wszystko mam w karcie...z ktora bylam u gina... mialam badania na wiele hormonow... moze i na te odpowiednie... no ale przy kolejnej okazji zapytam sie o to czy przypadkiem nie powinnam...
Dla mnie to jest AŻ! Wczoraj nie mogłam zasnąć, jak myślałam o tym strasznym zapachu i o tym, że zabiorą mi moją własną krew! Drogą ukłucia, zresztą!
Ale jeśli miałaś tyle badań, to możliwe że i te potrzebne do mniej więcej ustosunkowania się do wyboru pigułek też były. Ale moim zdaniem gin i tak powinien Cię przynajmniej przebadać ginekologicznie i zrobić USG...
Ostatnio zmieniony przez m-s Sob 04 Lis, 2006 23:11, w całości zmieniany 1 raz
powerstuff_girl [Usunięty]
Wysłany: Sob 04 Lis, 2006 23:11
hmm... dla mnie to normalka i wlasciwie niezauwazalny ubytek... chyba wszscy sie igly boja.. ja tez ale jak sobie mysle ze ja uklucia nie czuje to sie bardzo ciesze:)
[ Dodano: Sob Lis 04, 2006 23:13 ]
łosica napisał/a:
pasuja mi wiec mysle ze jest dobrze
no wiec moze nawet i bylyby nie potrzebne... nie ma co sie nigdy na zapas martwic...:)
Wysłany: Sob 04 Lis, 2006 23:22
malo lekarzy zleca od razu badania hormonalne, zreszta kiedys mi ktos tlumaczyl, ze one wcale nie daja gwarancji na znalezienie piguly idealnej co lekarz powinien zrobic: zrobic wywiad, badanie ginekologiczne, zlecic cytologie, badania krwi na krzepliwosc i proby watrobowe, chociaz to tez roznie bywa, bo niektorzy twierdza, ze takiej potrzeby nie ma.
Ekler, w moim przypadku miało to ustalić czy nie mam zaburzeń hormonalnych, bo były takie podejrzenia - on przepisał mi od razu Diane. Więc to specyficzny przypadek, dlatego pisałam że powinien zrobić od razu. Przepraszam, jak coś napisałam nieprecyzyjnie czy wprowadziłam kogoś w błąd .
Ostatnio zmieniony przez m-s Sob 04 Lis, 2006 23:33, w całości zmieniany 1 raz
A nie zlecił i teraz przez tego konowała muszę pościć . Dlatego tak napisałam, że jak ginekolog przed wypisaniem pigułek robi tylko wywiad to radzę uważać .
Wysłany: Sob 04 Lis, 2006 23:37
no zalezy jaki ginekolog... czasami wywiad moze wystarczyc... ja raczej mam bardzo wporzadku kobite.. w sumie najlepsza w mojej miescinie i nikt jeszcze na nia nie narzekal a chwala ja bardzo wiec jesli ja nie powiedzialam nic co zmuszalo by ja do badan a i ona nic nie wykryla to chyba nie trzeba bylo....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum