Antyforum
dla wszystkich, którzy wiedzą, skąd się biorą dzieci i wiedzą, co robić, by się nie brały ;)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Drodzy użytkownicy! FAQ, regulamin, spis tematów i szukajka nie gryzą!! Zachęcamy do korzystania :)
 wyniki jako: posty, tematy

Novynette

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Justyce
Nie 26 Gru, 2010 22:29
Novynette
Autor Wiadomość
Justyce 

Wysłany: Pon 26 Lip, 2010 21:06 

nusia, obie sprawy są bardzo indywidualne..
1. Każda kobieta różnie reaguje na tabletki, więc różnie będzie z tyciem. Jednej wzrośnie apetyt, więc przytyje z tego powodu, u innej z kolei będzie zatrzymywać się woda w organizmie - więc to nie do końca tycie, a w zasadzie puchnięcie. Więc ciężko powiedzieć. Wahania wagi są też bardzo różne.
2. Masz na myśli zapomnienie 2 tabletek z początku opakowania, środka czy samego końca - tak że po prostu bierze się 19 i po 19 zrobi się przerwę? Bo trochę nie rozumiem. W przypadku zwykłego pominięcia dwóch tabletek w dowolnym momencie istnieje ryzyko zajścia w ciążę i oczywiście krwawienie z odstawienia może nie wystąpić. Ale równie dobrze może się pojawić jak zwykle, mimo tego że kobieta będzie w ciąży. Takie plamienia na początku ciąży łudząco przypominające miesiączki mogą zdarzyć się także kobietom, które nie biorą pigułek.
And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

OCZYŚĆ DELTĘ NIGRU!

nusia 

Wysłany: Wto 27 Lip, 2010 13:03 

Nie chodziło mi o konkretne tabletki, (tylko np. o 7 i 16.)
Okej, dziękuję bardzo za informacje :)

Ina87 

Wysłany: Czw 05 Sie, 2010 08:25 

Ja mam takie inne pytanie.

Od poniedziałku nie biorę tabletek (7-dniowa przerwa). Powinno wystapić krwawienie, a tu jest czwartek i nic. Wczoraj bolał mnie brzuch. To moje pierwsze opakowanie.
Wizja tego, że mogę być w ciąży jest przerażająca.

Tabletki brałam regularnie codziennie o 7, żadnej "nie zgubiłam". Z facetem prawdziwego stosunku nie było (nie do końca), bo za 3 raz udało nam sie tylko włożyć członka prawie do końca bo i tak nie mogłam wytrzymać z bólu. Wytrysku nie było.

Nie wiem co mam teraz myśleć
Pomóżcie.

longerowa 

Wysłany: Czw 05 Sie, 2010 09:17 

Ina87, spokojnie - pierwsze trzy opakowania to zwykle okres adaptacyjny. Skoro brałaś tabletki poprawnie, to nie powinnaś być w ciąży :wink: Ja na przykład krwawienie z odstawienia zawsze dostaję 4.dnia, więc po prostu czekaj.

wsuwka 

Wysłany: Pią 06 Sie, 2010 11:41 

Znów zwracam się do was z problemem, tym razem poważniejszym.

Otóż boli mnie po prawej stronie pod żebrami, do tego mam mdłości. Często sikam, ale też dużo piję.

Boję się że zaczyna mi szwankować wątroba albo jestem w ciąży. Wszystkie tabletki brałam zgodnie z "przykazaniami". Do końca blistra zostało 6 tabletek. We wtorek ostatni raz uprawiałam seks. Miałam robione badania miesiąc temu takie jak: morfolog, aptt,fibrynogen,czas i wskaznik protrombinowy i INR. Każdy wynik był w normie.

Martwię się :( Odstawić tabletki czy zażyć blister do końca? Miałyście tak kiedyś może?

nusia 

Wysłany: Sob 07 Sie, 2010 20:02 

ja tak mam. Też brałam tabletki jakos miesiąc, chyba nawet nie caly i zaczelo mnie bolec najpierw z tylu, potem z przodu pod zebrami, po prawej str. tez duzo sikalam, a raz tak mnie brzuch bolal, ze obudzilam sie w nocy i plakalam, bo nie wiedzialam co ze sobą zrobić. Bolał mnie jak na okres, na dole brzucha. tez sie balam , ze to przez tabletki.
jak sie okazało, mam piasek w nerkach. bol z nikąd. nagle się zaczęlo. Zrób moze badanie moczu, chociaz ja mialam dobre wyniki, a i tak wyszlo mi co wyszlo. w Kazdym razie warto sprobowac. i popros lekarza rodzinnego o skierowanie na USG jamy brzusznej.
oczywiscie ja nie twierdze, ze masz piasek, ale mialam podobne objawy i u mnie akurat to od tego byl ten cały ból.

Darunia
[Usunięty]

Wysłany: Pon 09 Sie, 2010 12:16 

Witam wszystkich bardzo serdecznie:)
Bardzo prosze o rade, bo jestem zalamana:((

Zaczynam historie, okolo 2 miesiecy temu zaliczylam wpadke, po czym wzielam ,,tabletke PO", prawidłowy okres dostałam dopiero w ta sobote.
w sobote przyjełam pierwsza tabletke Novynette, w niedziele druga o 17, a w niedziele w nocy doszło do stosunku i partner skonczyl we mnie:( jestem zalamana, blagam Was pomóżcie, bedę bardzo wdzieczna

Finka 

Wysłany: Pon 09 Sie, 2010 12:18 

Darunia, ale w czym mamy pomóc?
Jeśli pierwszą tabletkę Novynette przyjęłas w pierwszy dzien krwawienia, to zabezpieczona byłaś i jesteś od razu.

Darunia
[Usunięty]

Wysłany: Pon 09 Sie, 2010 12:22 

do Finka w tym moja droga czy juz po 2 dniach te tabletki zaczeły działac? :oops:

Finka 

Wysłany: Pon 09 Sie, 2010 12:24 

Darunia, w ulotce masz napisane jak byk, że jeśli tabletkę przyjmiesz pierwszego dnia okresu to zabezpieczona jesteś od razu = możesz kochać się do woli bez dodatkowych metod i obaw o ciążę.

Darunia
[Usunięty]

Wysłany: Pon 09 Sie, 2010 12:30 

Boje sie ze moge zajsc w ciąże:(,bo moj partner zakonczyl stosunek wytryskiem we mne:( prosze o szybka odpowiedz

z gory dziekuje:)

Finka 

Wysłany: Pon 09 Sie, 2010 12:31 

Darunia, przecież Ci grzecznie i myślę, że zrozumiale odpowiedziałam ... :roll:

Darunia
[Usunięty]

Wysłany: Pon 09 Sie, 2010 12:32 

Dzieki serdecznie, tylko sie nie denerwujcie na mnie;)bo naprawde sie boje:(

Finka 

Wysłany: Pon 09 Sie, 2010 12:38 

No ale przecież Ci odpowiedziałam ..
Czekasz, aż 10 innych osób to potwierdzi, pogłaszcze po główce i powie, że ciązy z tego nie będzie? ;)
to są podstawowe informacje zawarte w ulotce, wałkowane na forum milion razy.

natalenka 

Wysłany: Pon 09 Sie, 2010 12:46 

Darunia, Finka ma rację, nie martw się.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi