Wiek: 21 Dołączyła: 29 Cze 2008 Posty: 273 Skąd: spod ziemi
Wysłany: Nie 29 Sie, 2010 15:27
zależy o ile dni przedłużyłaś.
jeśli o jeden, to stosowałabym się do tego:
"Pominięta 1 tabletka w pierwszym tygodniu
Powinna Pani przyjąć pominiętą tabletkę tak szybko, jak to możliwe, nawet jeśli oznacza to jednoczesne przyjęcie dwóch tabletek, a kolejne zażywać o stałej porze. Przez następne 7 dni trzeba stosować dodatkowe metody antykoncepcyjne (metody mechaniczne).
Jeżeli w tygodniu poprzedzającym pominięcie tabletki utrzymywała Pani stosunki seksualne, istnieje możliwość zajścia w ciążę. Powinna Pani niezwłocznie poinformować o tym lekarza."
_________________ welcome to our world, we are the wasted youth and we are the future too.
chciałam sie zapytac czy jest odpowiednia pora dnia do stosowania novynette? czy obojetne to jest czy biore popoludniu czy wieczorem ale codziennie o tej samej porze
Od dwóch miesięcy zażywam tabletki Novynette. Mam takie pytanie, jeśli zażywam je regularnie, zawsze o tej samej porze i nie było żadnych czynników które mogłyby obniżyć ich działanie (typu biegunka, wymioty), to jakie jest prawdopodobieństwo, że mogę być w ciąży?
Zawsze z partnerem kochamy się do końca.
Jeśli stosunek był przy 20 tabletce to też jestem zabezpieczona mimo iż za półtora dnia będzie przerwa?
I jeszcze jedno pytanie. Czy regułą jest, ze zawsze krwawienie z odstawienie pojawia się w ten sam dzień co za pierwszym razem? Zastanawiam się, bo za pierwszym razem dostałam 4 dnia przerwy, powinnam dostać dzisiaj a tu cisza.
Ina87, co do pierwszej części pytania to możesz być spokojna. Jeśli chodzi o drugie pytanie to z reguły tak powinno być ale ja nigdy nie miałam tego samego dnia co wcześniej, nawet było i dwa dni różnicy w krwawieniu.
Lidia Jasińska - "Flirtuchy"
Dziewczyny mam pytanie. Po prawie 1,5 rocznej przerwie wracam do tabletek. Kiedyś ginekolog zapisała mi Novynette, kiedys czyli ponad pol roku temu, mama wykupila mi je a ja bralam micro wiec lezaly w domu od tamtej pory do teraz. Leżaly w dosc ciemnym miejscu, nie jakos szczegolnie narazonym na swiatlo, temp normalna pokojowa, data waznosci w porzadku. Zaczelam je teraz brac ale mam watpliwosci czy przechowywanie, lezenie ich jakos wplywa na skutecznosc?
A i jeszcze jedno, wzielam tabletke o 22 w pierwszy dzien okresu, ale okres tak naprawde dostalam okolo 10 rano, wplywa to jakos?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum