Chcialabym się was spytac jakie NOWEJ GENERACJI tabletki sa juz u nas na rynku? bralam yasminelle bylo wszystko super tylko libido na minusie Oo, nie mam ochoty nawet na buziaka:O chcialabym zmienic na jakies tabletki nowej generacji bo wedlug mnie nie powoduja one zbyt duzej ilosci skutkow ubocznych...
czy ktos juz tak mial po yasminelle i co zrobił ?
bo wedlug mnie nie powoduja one zbyt duzej ilosci skutkow ubocznych...
Jak sądzę jesteś po studiach medycznych....a już conajmniej po farmacji, że tak dobrze się znasz.......
Na każdą z nas tabletki wpływają inaczej, jedne lepiej się czują po Yasminelle nowej generacji a inne lepiej po "starych" tabletach Rigevidon.......nie ma na to zasady.
Zaś najmniej skutków ubocznych dają chyba minipigułki te z jednym hormonem (Cerazette).
Zaś najmniej skutków ubocznych dają chyba minipigułki te z jednym hormonem (Cerazette).
No ale te z kolei mają skutki uboczne typowe dla jednoskładnikowych tabletek, których to tabletki dwuskładnikowe nie mają - wynikające np. z niedoboru estrogenów.
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Justyce, rację masz całkowitą dlatego pisanie, ze w ogóle któreś tabletki, jakaś generacja przysporzy nam mniej skutków ubocznych może być naszym pobożnym życzeniem niestety.
No i warto pamiętać, że II generacja jest jednak pod względem zakrzepicy bezpieczniejsza. Żeby tylko jeszcze w PL były dostępne tabletki z levonorgestrelem i 0,02 mg etinylestradiolu, to by było niebo, ale póki co to są pobożne życzenia. Ja próbowałam II generacji, ale niestety cera bardzo mi się pogorszyła i miałam straszne migreny w przerwach między opakowaniami.
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum