Antyforum
dla wszystkich, którzy wiedzą, skąd się biorą dzieci i wiedzą, co robić, by się nie brały ;)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Drodzy użytkownicy! FAQ, regulamin, spis tematów i szukajka nie gryzą!! Zachęcamy do korzystania :)
 wyniki jako: posty, tematy

Nuva Ring - zarchiwizowany.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Guzik
Wto 25 Paź, 2011 09:53
Nuva Ring - zarchiwizowany.
Autor Wiadomość
naily
[Usunięty]

Wysłany: Nie 20 Gru, 2009 23:20 

kocur1507 napisał/a:
zmienie troche temat, bo ostatnio będąc u mojej pani ginekolog dowiedziałam sie, że oficjalnie zostało potwierdzone, że NR działa przez 28 dni, pózniej normalnie 7 dni przerwy i w sumie sama nie wiem co o tym myśleć... Czy któraś z Was o tym słyszała, czytała albo może stosuje? :)

Oj to juz troche bzdura..pani doktor chyba zle doczytala ulotke.. A w ogole po co to zmieniac. Zeby przyoszczędzic i ten jeden tydzien gratis miec?

kocur1507 napisał/a:
a to co z kolei znalazłam na innym forum:
"Witam. Stosuje krazek nuva ring od kilku miesiecy. Wedlug ulotki krazek nalezy wyjac po trzech tygodniach. Moj lekarz twierdzi ze mozna trzymac go 4 tygodnie, jednak nalezy zrobic to stopniowo. pierwszy krazek trzmamy 3 tyg. nastepnie 3,5 tygodnia, kolejne mozemy trzymac juz 4 tygodnie. Stosuje i polecam."

Ale z taka opinia sie zetnelam. Nawet nie odbiega to bardzo do ulotki, bo niby mozna przetrzymac ten tydzien dluzej, ale myslalam ze to taka akcja jednorazoa moze byc.

Botica 

Wysłany: Pon 21 Gru, 2009 16:55 

naily napisał/a:

Oj to juz troche bzdura..pani doktor chyba zle doczytala ulotke..

naily napisał/a:

Ale z taka opinia sie zetnelam. Nawet nie odbiega to bardzo do ulotki, bo niby mozna przetrzymac ten tydzien dluzej.

To bzdura czy można? :?: Bo sama sobie przeczysz.

gorgusia 

Wysłany: Pon 21 Gru, 2009 19:34 

już drugi krążek zaapliowałam i mogę coś niecoś napisać :) wszystko jest fajnie póki co :) tylko plamienie pod koniec krążka i długie krwawienia, a tak to w sumie ok. Tak jak myslałam- moje infekcje to wina hormonów niestety,bo wróciły razem z krążkiem, ale jakoś sobie radzę. musze chyba jakieś coś na flore bakteryjną kupić. (swoją drogą może coś plecicie? :) ), libido super w porównaniu do tego jak brałam tablety, a brałam ich sporo. Nie przytyłam, B. nie czuje NR. i mamaptekę z przefajną ceną NR :) jestem bardzo zadowolona!

janette
[Usunięty]

Wysłany: Wto 22 Gru, 2009 19:28 

ten krazek jest bardzo ciekawy i widze ze sie sprawdza :D , z checia bym go wyprobowala :D ....ale zastanawia mnie jedna rzecz, czy stasujac ten krazek podczas stosunku moj partner moze sie we mnie spuscic czy jednak musimy z tym uwazac????

kocur1507
[Usunięty]

Wysłany: Wto 22 Gru, 2009 19:50 

janette napisał/a:
ten krazek jest bardzo ciekawy i widze ze sie sprawdza :D , z checia bym go wyprobowala :D ....ale zastanawia mnie jedna rzecz, czy stasujac ten krazek podczas stosunku moj partner moze sie we mnie spuscic czy jednak musimy z tym uwazac????

krążek ma takie samo zadanie jak tabletki anty - zatrzymanie owulacji, więc Twój partner "może sie w Tobie spuścić"

Botica 

Wysłany: Czw 24 Gru, 2009 02:15 

Dostałam krążek z ulotką. :> :> :> Jest superowy. :>

Chciałam oficjalnie powiedzieć, że w ulotce na stronie 19, w punkcie 3.10 piszą, że krążek można wyciągnąć nie później niż po 4 tygodniach i następnie należy zrobić 7 dni przerwy. Antykoncepcja jest zachowana. Czyli NR dopuszcza 5tygodniówkę. Kuniec i kropka.

gorgusia 

Wysłany: Sob 02 Sty, 2010 16:15 

Dziewczyny czy to mozliwe,że przez moja anatomie NR jest tak plytko? Nie wypada, nie czuję go, ale jednak jak sprawdzam czy jest to jest bardzo płytko...
Od ponad tygodnia niemal codziennie boli mnie głowa... do tego ostatnio dziwnie szczypaly mnie sutki i mam bóle brzucha jak podczas okresu...dość silne. Troche mnie to zastanawia....

amisu 

Wysłany: Sob 02 Sty, 2010 20:07 

A jak dlugo stosujesz NR? I co to znaczy plytko? :)

gorgusia 

Wysłany: Sob 02 Sty, 2010 20:24 

to koniec mojego drugiego NR. Płytko tzn...do połowy palca środkowego,że tak obrazowo napisze...

amisu 

Wysłany: Sob 02 Sty, 2010 21:17 

No to jest normalnie moim zdaniem :)

Co do bóli głowy to chyba bym jeszcze jednak odczekała przynajmniej jeden cykl :)

naily
[Usunięty]

Wysłany: Nie 03 Sty, 2010 19:44 

agnieszka82 napisał/a:

To bzdura czy można? :?: Bo sama sobie przeczysz.

No według ulotki można ten tydzień przetrzymać. Kiedyś słyszałam taką opinię, że jakby ktoś chciał na dłuższą metę tak, to właśnie trzeba to robić stopniowo, ale tego już ulotka nie potiwerdza. Więc zakładać że prztrzymać o tydzień dłużej można raz, jak trzeba albo tak się zdarzy, i naczej zrobiliby je od razu na 4 tygodnie, a nie 3.

[ Dodano: Nie 03 Sty, 2010 19:48 ]
agnieszka82 napisał/a:
Dostałam krążek z ulotką. :> :> :> Jest superowy. :>

Chciałam oficjalnie powiedzieć, że w ulotce na stronie 19, w punkcie 3.10 piszą, że krążek można wyciągnąć nie później niż po 4 tygodniach i następnie należy zrobić 7 dni przerwy. Antykoncepcja jest zachowana. Czyli NR dopuszcza 5tygodniówkę. Kuniec i kropka.

No to już zależy od interpretacji. Ja założyłam że fizjologicznie to są jednak 3 tygodnie, więc... patrz wyżej.

[ Dodano: Nie 03 Sty, 2010 19:54 ]
gorgusia napisał/a:
to koniec mojego drugiego NR. Płytko tzn...do połowy palca środkowego,że tak obrazowo napisze...

A w czasie stosunku wyjmujesz czy sie z nim kochasz? bo ja wkladam na podobna glebokosc, ale za pierwszym razem on sie wsuwa glebiej i juz tam siedzi do konca.
Ze skutkami ubocznymi zgadzam sie z Amisu. Pewnie dopiero po 3 cyklu bedziesz miala realna ocene sytuacji.

magribi 

Wysłany: Sro 06 Sty, 2010 13:59 

wczoraj zainstalowałam ring, na razie jest OK tylko hmm też wydaje mi się że jest strasznie płytko, bo tuż przy "wejściu" do pochwy. Dopychany był, ale opada. Wg ulotki nie ma to wpływu na skuteczność, ale mimo wszystko będę próbować znaleźć mu inne miejsce.
Troszkę mam obawy, dałam się skusić na nowość podczas gdy yasminki były idealne.

szmaja 

Wysłany: Sro 06 Sty, 2010 14:03 

Moim zdaniem, zmiana preparatu, jeśli poprzedni jest w porządku jest błędem.
Krążek, szczególnie podczas krwawienia, będzie niżej - szyjka macicy też zdaje się jest wtedy niżej.
Przede wszystkim - ma być niewyczuwalny (nie palcem, a podczas noszenia).
"- O, widzi pani. Tamten pan. Założę się, że boi się bokserów. Że brzydzi się bokserami. Że nigdy w życiu nie miał psa i nie chce mieć psa. Bo żaden pies go nie zaakceptuje. Tego się boi. Bo psy czują, że człowiek jest nie w porządku. Zwłaszcza boksery. Są tacy ludzie, których moja bokserka omija szerokim łukiem. Są tacy, na których nie zwraca nawet uwagi. Ona to jest największy psycholog. I ja się z nią liczę. Są natomiast ludzie, których uwielbia. Pamięta pani, jak się do pani wdzięczyła? Jak się wyginała, jak podskakiwała, jak machała swoim kikutem ogona? Nieprzypadkowo. Ona wie, proszę pani. Ona wie." www.szczesliwypies.pl
www.szczesliwypies.blog.onet.pl

magribi 

Wysłany: Sro 06 Sty, 2010 14:37 

szmaja napisał/a:

Przede wszystkim - ma być niewyczuwalny (nie palcem, a podczas noszenia).

wiem, nie jest wyczuwalny.
czy zmiana była błędem - okaże się, tłumaczę sobie że zawsze mogę do yasmin wrócić. krążek został mi polecony jako alternatywa dla mireny, o czym już pisałam.

amisu 

Wysłany: Sro 06 Sty, 2010 14:39 

Spokojnie, na pewno sam znajdzie swoje miejsce :)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi