Antyforum
dla wszystkich, którzy wiedzą, skąd się biorą dzieci i wiedzą, co robić, by się nie brały ;)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Drodzy użytkownicy! FAQ, regulamin, spis tematów i szukajka nie gryzą!! Zachęcamy do korzystania :)
 wyniki jako: posty, tematy

Nuva Ring - zarchiwizowany.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Guzik
Wto 25 Paź, 2011 09:53
Nuva Ring - zarchiwizowany.
Autor Wiadomość
amisu 

Wysłany: Pią 21 Maj, 2010 17:04 

5Piatka5, ja mialam ten problem przez caly pierwszy cykl.

Mnie natomiast zastanowil motym celullitu. W jakis sposob krazek ma wplyw na jego powstawanie? Bo wydaje mi sie, ze mi sie tez sie troszke pojawilo, ale moze to raczej od tego, ze nie cwicze prawie wcale ;)

5Piatka5 

Wysłany: Pią 21 Maj, 2010 17:09 

Ja mam celulitis więc trudno mi powiedzieć czy się pogłębia czy nie :) Siedzę ciągle w domu i brak ruchu też ma swoje działanie na to :/ chyba muszę zacząć jeździć na rowerze bo chłopak zaczął mi dokuczać ,iż jestem gruba :evil:

amisu 

Wysłany: Pią 21 Maj, 2010 17:20 

No wlasnie ja tez sie nad tym zastanawiam. Niby wczesniej tez nie mialam ruchu i nie bylo cellulitu, ale jakos ciezko mi to polaczyc. Hmmm..

SylvieQ 

Wysłany: Pią 21 Maj, 2010 21:55 

Wiele dziewczyn zażywających pigułki skarży się na cellulit pojawiający lub intensyfikujący się w czasie ich stosowania. Nie znam się na tym, więc trudno mi powiedzieć, jak dokładnie to działa. Raz - namieszane w gospodarce wodnej organizmu, to z pewnością. Wiele osób "puchnie" po tabletkach, to może iść w parze z cellulitem. Dwa - może jakieś hormonalne sprawy. Trzy - w jakiś sposób widocznie "zatruwany" jest organizm, mówi się przecież, że przed kuracją antycellulitową trzeba zafundować sobie detoksik, jakieś oczyszczanie od środka.

Pytałam, czy podobnie działa NR, bo poza tym, że oszczędza wątrobę, ma przecież takie samo działanie jak pigułka. W Polsce słyszę achy i ochy, na zagranicznych forach spotkałam się z opiniami, że cellulit przy krążku pojawia się tak samo jak przy tabsach. Nie jest to na pewno regułą, ale należy brać go pod uwagę jako ewentualny skutek uboczny. Spotkałam się wprawdzie ze stwierdzeniem, iż ktoś woli umrzeć na cellulit, niż zajść w niepożądaną ciążę, ja jednak nie potrzebuję antykoncepcji w tym momencie ze względów osobistych, jedynie lekarz usiłuje mi ją narzucić, zakładając chyba, że mogę chcieć własny - potencjalny - płód narazić na jakiś uszczerbek :/

Cellulit w jakimś stopniu dokuczał mi zawsze, szczególnie w tych smutnych okresach życia, gdy przestawałam przykładać wagę do diety czy wysiłku fizycznego. W ubiegłym roku, jakoś w maju właśnie, odstawiłam hormony, a następnie przeszłam na zdrową dietę, zaczęłam troszkę ćwiczyć, ale zafundowałam sobie też kurację Drenafastem i trzymiesięczną Cellasene. Przez całe lato bez skrępowania paradowałam w mini, a nawet kupiłam bikini! Cellulit zmniejszył się znacznie.

W tym roku, budząc się z zimowego snu (nie nadgoniłam wprawdzie wagi sprzed roku, ale znów nieco się zaokrągliłam i pomarszczyłam), chciałam postąpić zgodnie z wypracowanymi rok temu wytycznymi, a tu - klapa.

Cellulit jest, odkąd mam krążek, nawet jakby bardziej widoczny. Mam napady apetytu na słodycze (w normalnych warunkach mdliłoby mnie z pewnością, a ja jem i najeść się nie mogę, hehehe). Ćwiczę codziennie, dużo chodzę i jedyne, co mi się udaje, to utrzymać wagę mniej więcej, a przy tych ilościach słodyczy, jakie pochłaniam, wydawałoby się to nieprawdopodobne. Poza słodyczam jem naprawdę zdrowo, dostarczam organizmowi wszystkiego, czego trzeba, jestem maniaczką zdrowego żywienia, więc wykluczam kwestie dietetyczne. Najgorsze są jednak "ciężkie" nogi, ból w łydkach kilkudniowy i tkliwe piersi - klasyczne "tabletkowe" dolegliwości. nie było tego w ogóle, kiedy byłam "czysta".

Dziś usunęłam krążek, mam tydzień, żeby się zastanowić nad kolejnym. Będę w tym czasie obserwować swój organizm i zdam relację, jeśli coś znów zauważę. Oczekuję spadku apetytu i lekkich łydek.

Ciekawa jestem bardzo, jak to będzie :)

5Piatka5 

Wysłany: Pią 21 Maj, 2010 22:07 

Ja ostatnio pije Bratka 2 razy dziennie i schudłam 2 kg. Nie wiem czy właśnie przez niego ,ale właśnie Bratek przyśpiesza przemianę materii i oczyszcza organizm od środka :)

misia 

Wysłany: Pią 21 Maj, 2010 22:08 

5Piatka5 napisał/a:
Bratek przyśpiesza przemianę materii i oczyszcza organizm od środka :)

podobnie jak rumianek

amisu 

Wysłany: Sob 22 Maj, 2010 08:07 

SylvieQ, co do tej kwestii uszkodzenia płodu, ja bym chyba skonsultowala sie jeszcze z innym lekarzem.

Co Ci wyszlo w badaniach hormonalnych? Jaki masz poziom testosteronu? Jak w ogole dermatolog ma Cie leczyc? Nie rozumiem za bardzo sytuacji. Po co uzywac NR skoro nie boisz sie ciazy? Bez sensu dla mnie troche ;)

SylvieQ 

Wysłany: Sob 22 Maj, 2010 08:37 

Pisałam o wszystkim wcześniej.

To jest w ogóle dłuższa historia, która zaczęła się od bólu jajniki, problemów z cerą i ciemniejących włosków. Wydałam masę kasy na najlepszych lekarzy, od każdego słysząc, że jest ok (albo coś niewielkiego) przecież. Któryś zdiagnozował małą torbiel endometrialną, zalecił jej usunięcie, ale na to kilku innych powiedziało, że nie ma sensu na razie mnie ciąć - wystarczy obserwować :/
Wszystkie hormonalne badania mają wyniki w porządku, a wg lekarza ginekologa: torbiel i dermatologiczne sprawy to dwie różne kwestie. Stwierdził, że jeśli wkurzają mnie jakieś problemy z cerą czy ciemniejące włoski, ma mnie wziąć pod skrzydła dermatolog. A ten, podobno, nie zacznie leczenia, nim nie będzie miał pewności, że jestem zabezpieczona przed ciążą. Fakt, że sam dermatolog powiedział mi kiedyś, dostrzegając obrączkę, że on nie chce biegać ze mną później po sądach, i odesłał do ginekologa na konsultację.

...I tak zaczęła się moja przygoda z Nuva Ring, ponieważ powiedziałam, że do tabletek wracać nie chcę, bo mi nie służyły wcześniej i ich nie potrzebuję.

Sporo czytałam o krążku i jego właściwościach - okazuje się jednak, czego dowodzi mój organizm, że NR działa tak samo jak tabsy. Hormony to hormony i nie ma wybacz - jest ingerencja w organizm, która nie każdemu służy. I tyle.

Na problemy z cerą poradziła kosmetyczka; włoski nie ciemnieją jakoś dramatycznie (może taka moja uroda, a może słońce, gdy w końcu raczy się pojawić, rozjaśni je i będzie po problemie; poza tym jest masa sposobów, by się z nimi uporać).

a na lekarzy już sił nie mam - rozumiem, że trudno jest postawić diagnozę, ale z większych problemów ludzi wyciągają, a na coś takiego nie potrafią nic zaradzić, tylko hormony i hormony. Nie chcę hormonów, teraz tylko się w tym upewniłam, ani w postaci pigułek, ani w żadnej innej. :)

amisu 

Wysłany: Sob 22 Maj, 2010 09:11 

Chyba dalabym spokoj na Twoim miejscu z tymi wszystkimi lekarzami ;) Znam Twoje problemy. Cera jakos przestala sprawiac klopoty, odkac zaczelam sie porzadnie odzywiac, wysypiac i mniej sie stresowac. Problem z wloskami tez znam, ale szczerze mowiac jakos sie tym specjalnie nie przejmuje. Robilam sobie w zeszlym roku badania hormonalne. Testosteron wyszedl mi praktynie na granicy, ale i tak nie bylo podstaw do leczenia hormonalnego. Moze to i dobrze.

Kiedys w Niemczech najlepszy ginekolog jakiego mialam powiedzial mi, ze taka moja uroda. Narysowal mi nawet mapke Europy i pokazal, ze kobiety z naszej czesc czesto maja takie problemy i ze pewnie jak bede stara to beda mi rosly wasy i meszek na szyi i ze nic sie nie da na to poradzic. Mysle ze troche prawdy w tym jest, wiec po co sie faszerowac nie wiadomo czym. Jak jestes szczesliwa to daj spokoj. I robcie dzieci! :D

majka74 

Wysłany: Wto 25 Maj, 2010 12:14 

Pisałam w temacie do tego przeznaczonym ale nikt tam chyba nie zagląda więc pisze jeszcze raz tutaj.
Mam pytanie w imieniu mojej koleżanki - czy przy NuvaRing można nie robić przerwy ? Koleżanka ma wyjazd na szkolenie i chciałaby uniknąć w tym czasie krwawienia i wożenia się z dodatkowym krążkiem tym bardziej, że musi być on przechowywany w lodówce.
Prosze o jak najszybszą odpowiedź !
Z góry bardzo dziękuję za pomoc :)

pszczolica 

Wysłany: Wto 25 Maj, 2010 12:31 

Jak najbardziej może nie robić przerwy :D
Whatever gods may be
That no life lives forever

majka74 

Wysłany: Wto 25 Maj, 2010 12:58 

pszczolica, jestes pewna ? Przepraszam, że tak sie upewniam ale to nie dla mnie ta informacja więc sama rozumiesz ;)

Justyce 

Wysłany: Wto 25 Maj, 2010 14:45 

Można, można! :)
And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

OCZYŚĆ DELTĘ NIGRU!

majka74 

Wysłany: Wto 25 Maj, 2010 16:17 

Czyli z krążkami tak, jak z tabletkami ? Tabletki łykamy a krążki zakładamy przez dwa opakowania bez przerwy, tak ?

amisu 

Wysłany: Wto 25 Maj, 2010 17:08 

Tak! :D

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi