tricolour
Wysłany: Pon 22 Sie, 2011 17:26
czyli co.. jestem zabezpieczona i nie powinnam się przejmować? bo na jutro zapisałam się na wizytę i nie wiem czy w takim razie jest sens iść do gina, szczególnie, że kosztuje mnie to 160 zł ;/.
silne środki p/bolowe - a takim jest ketonal mogą obniżać skuteczność antykoncepcji hormonalnej - jak ja brałam to ginekolog kazała mi się dodatkowo zabezpieczać.
Chciałam się tylko pochwalić, że w sobotę rano miałam zakładać NR, więc kupiłam go w czwartek po południu, wrzuciłam do walizki i pojechałam na wczasy. W Piątek ring siedział w walizce w samochodzie - auto było zaparkowane w cieniu, ale tak czy siak temperatura tego dnia to ok 35 stopni. Chciałabym z tego miejsca pozdrowić wszystkie przyszłe ciocie i przypomnieć, że o antykoncepcję trzeba dbać, a na wakacjach zwłaszcza. :/ Jestem debilem.
_________________ No sense of doubt for what you could achieve.
I'd help you out, I've seen the life you wish to live.
Ja zrobiłam inną głupotę. Jak wiecie- NuvaRing nosi się 3 tyg i robi 1 tydz. przerwy, ale w wyjątkowych sytuacjach można nosić maksymalnie do 4 tyg. Tak też zrobiłam. W międzyczasie się rozchorowałam i dostałam antybiotyk- Klabion. Tydzień po zakończeniu brania antybiotyku wymieniłam krążek bez robienia przerwy, bo miałam meksyk w pracy i poza nią- właśnie przepracowałam 9 dni bez dnia odpoczynku, a czeka mnie jeszcze 4 dni harówki zanim będę mieć wolne. Oczywiście tydzień po przestaniu brania antybiotyku, w nocy tuż po wymianie krążka przespałam się z moim lubym. Dwa dni po tym zaczęło się pobolewanie brzucha jak tuż przed @, ale bez plamień i krwawień. Obecnie noszę krążek od 6.09. i pobolewania są do dzisiaj. Zastanawiałam się, czy znacznie nie obniżyłam skuteczności leku...
A wy dziewczyny jak nie robicie przerwy pomiędzy krążkami zdarza się Wam mieć wtedy pobolewania- od czasu do czasu zaboli na chwilkę i przejdzie, dosłownie coś takiego jak tuż przed miesiączką?
Pozdrawiam ciepło.
Połączyłaś opakowania więc to mogło spowodować uczucie jakby miało być zaraz krwawienie, też tak mam. Stosunek był tydzień po zakończeniu antybiotyków więc był już bezpieczny - należy zabezpieczać się dodatkowo w trakcie leczenia i 7 dni po.
Moim zdaniem wszystko w porządku
_________________ "Kobieta musi mówić żeby wiedziała co myśli."
hmm zaczynam używać Nuvaring , czy picie herbatki w której skład wchodzi skórka grejpfruta może mieć wpływ na działanie NR? wcześniej brałam tabletki anty i z tego co się orientuje raczej nie wolno jeść/pić grejpfrutów. Ale co w przypadku NR . Będę wdzięczna za info
Wiek: 18 Dołączyła: 23 Maj 2011 Posty: 232 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Czw 22 Wrz, 2011 15:22
motek_welenki, pomarańcze i cytryny ogólnie na (raczej) wszystkie tabletki wpływają, ktore są przyjmowane doustnie, bo kwasy wchodzą z nimi w reakcje tak to nie ma szans nawet
pomóżcie mam zacząć używać NR , patrze teraz a tu jakby delikatne krwawienie zaczyna się a dokładnie plamienie zapowiadające okres (ale okresem tego nazwać nie można )
Pytanie jest kiedy najlepiej włożyć NR dziś? czy jutro wieczorem też mogę? wielka prośba o radę
Jeśli jesteś *zarejestrowanym użytkownikiem* musisz odpowiedzieć w tym temacie żeby zobaczyć tą wiadomość --- If you are a *registered user* : you need to post in this topic to see the message ---
Forum nie jest miejscem na reklamę bez uzgodnienia z administracją. Za reklamę uznaje się nie tylko treść postów, ale także treść podpisu (stopki) użytkownika. Nieuzgodniona reklama będzie karana ostrzeżeniem lub w skrajnych wypadkach banem. Treść postów zawierających reklamy będzie usuwana.
Ostatnio zmieniony przez Guzik Pon 26 Wrz, 2011 10:25, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum