Wiek: 23 Dołączyła: 13 Lis 2005 Posty: 246 Skąd: warszawa
Wysłany: Pon 07 Gru, 2009 16:23
dziś wyjmuje pierwszy krążek.... wczoraj dostałam w czasie seksu takiego krwawienia,że szok Normalnie krwotok... dziś brązowe plamienie. Myslicie,że to dlatego,że koniec krążka? Trochę się wystraszyłam.... wiem,że nie mam żadnych stanów zapalnych, więc to nie był powód krwawienia. To pierwszy Ring był, więc może organizm się jeszcze oswaja....
Wysłany: Pon 07 Gru, 2009 16:45
Mam nadzieje....bo już miałam wizje,że krążek mnie uszkodził i stąc tyyyyle krwi założyłam w poniedziałek 3 tyg. temu o 22, dziś o 22 wyjmuję i zakładam w następny poniedziałek o 22, tak?
gorgusia, dokładnie
No i żeby cię uszkodzić do krwi to chyba by jednak musiał mieć ostre kanty
Wysłany: Sro 09 Gru, 2009 16:00
Witam.
Chciałbym się podzielić wrażeniami okiem współużytkownika. Rewelacja w ogóle go nie czuć, nie przeszkadza podczas stosunku mi ani partnerce, umiejscowiony jest pewnie nie przesuwa się ani nie wysuwa. Gdy kochaliśmy się pierwszy raz bez gumki po skończonym stosunku dziewczynie dokuczało pieczenie w okolicy wejścia ale to chyba dlatego, że wcześniej zabezpieczaliśmy się prezerwatywą i teraz może było większe tarcie skóra o skórę mniejsze nawilżenie ale już oki. Do tej pory żadnych nie pożądanych dolegliwości jak by go w ogóle nie było jesteśmy bardzo zadowoleni zaczął się drugi tydzień stosowania zobaczymy co dalej.
Pozdrawiam.
Torwald [Usunięty]
Wysłany: Sob 12 Gru, 2009 21:55
Witam.
Potrzebuje szybkiej i sensownej odpowiedzi na pytanie:
Jak bardzo powinnismy sie przejmowac, jesli ostatnio 'konczylem w srodku' a tego samego dnia Nuva Ring zostal wyjety ?
Zaczynam sie troche spinac, bo jakos nie znalazlem informacji (tak jak o tabletkach) ile czasu po przestaniu stosowania tej metody kobieta jest zabezpieczona.
Wiek: 24 Dołączyła: 11 Sie 2008 Posty: 287 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sob 12 Gru, 2009 22:02
jeśli po 7 dniach przerwy zamierza założyć nowy krążek,to jest zabezpieczona przez cały czas.
jeśli zamierza całkowicie odstawić tą metodę,to ostatnim dniem w którym zachowano antykoncepcję był ostatni dzień z krążkiem.
generalnie-takie informacje na pewno są w ulotce od nuva ring,którą należy uważnie przeczytać.
Torwald [Usunięty]
Wysłany: Sob 12 Gru, 2009 22:08
Ulotka gdzies sie zapodziala, dlatego szukam informacji na forum.
Co do tego zabezpieczenia, to cos mi sie nie zgadza:
- nie rezygnuje - jest zabezpieczona przez 7 dni od wyjecia krazka, potem wklada nastepny itd.
Spoko, to ogarniam...
Ale jak to ma sie do rezygnacji i braku zabezpieczenia od razu po skonczeniu stosowania krazka ? Przeciez to nie dziala na zasadzie 'wiary' ;]
Rozumiem, ze jesli ktos by zrezygnowal z tej metody, to np. 7 dnia kobieta nie bylaby zabezpieczona odpowiednio (lub wcale)...
Dobra, wiem, czepiam sie... Poprostu troche to nielogiczne mi sie wydaje.
Co do odpowiedzi na moje pytanie: wychodzi na to, ze skutecznosc podczas 'przerwy' jest rowniez zachowana, tak jak w przypadku tabletek - tak mam to rozumiec ?
Wysłany: Sob 12 Gru, 2009 22:15
jest zachowana o ile po zakończeniu przerwy w odpowiednim momecie założy się nowy krążek. Jeśli nie zainstalujesz krążka to przerwa jest niezabezpieczona. Tak samo jest z tabletami.
[ Dodano: Sob 12 Gru, 2009 22:19 ]
To chyba wygląda tak: zakładasz krążek jesteś zabezpiczona. Nie zakładasz (znaczy Twoja kobieta ) i zabezpieczenie po wyjęciu krążka odrazu wygasa, bo 8 dnia może być owulacja, a że plemniki w środku mogą troche poczekać to może dojść do zapłodnienia jeśli w czasie po wyjęciu krążka był seks bez zabezpieczenia.
jeśli po 7 dniach przerwy zamierza założyć nowy krążek,to jest zabezpieczona przez cały czas.
jeśli zamierza całkowicie odstawić tą metodę,to ostatnim dniem w którym zachowano antykoncepcję był ostatni dzień z krążkiem.
generalnie-takie informacje na pewno są w ulotce od nuva ring,którą należy uważnie przeczytać.
Ostatni dzień z krążkiem plus 7 dni przerwy.... Bo teraz to już i ja się gubię.. :S
[ Dodano: Nie 13 Gru, 2009 22:57 ]
Torwald napisał/a:
Co do odpowiedzi na moje pytanie: wychodzi na to, ze skutecznosc podczas 'przerwy' jest rowniez zachowana, tak jak w przypadku tabletek - tak mam to rozumiec ?
Dokładnie jak przy tabsach, jeśli Ci to ułatwi rozumowanie, bo tu chyba tyle opinii co użytkowniczek, sama już się zamieszałam...
kocur1507 [Usunięty]
Wysłany: Pon 14 Gru, 2009 23:23
zmienie troche temat, bo ostatnio będąc u mojej pani ginekolog dowiedziałam sie, że oficjalnie zostało potwierdzone, że NR działa przez 28 dni, pózniej normalnie 7 dni przerwy i w sumie sama nie wiem co o tym myśleć... Czy któraś z Was o tym słyszała, czytała albo może stosuje?
a to co z kolei znalazłam na innym forum:
"Witam. Stosuje krazek nuva ring od kilku miesiecy. Wedlug ulotki krazek nalezy wyjac po trzech tygodniach. Moj lekarz twierdzi ze mozna trzymac go 4 tygodnie, jednak nalezy zrobic to stopniowo. pierwszy krazek trzmamy 3 tyg. nastepnie 3,5 tygodnia, kolejne mozemy trzymac juz 4 tygodnie. Stosuje i polecam."
Torwald [Usunięty]
Wysłany: Pon 14 Gru, 2009 23:30
Szczerze mowiac, to ja bardziej ufalbym ulotce niz pomyslom pana/pani ginekolog...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum