wydaje mi się, że lepiej poczekać - mniej zamieszania w organizmie. Nie wiem jaki status będą miały stosunki podczas czasu z ringiem - tzn czy jeśli wyciągniesz go przed upływem 3 tyg czy wszystkie będą zabezpieczone.
Laski, nie mam niestety ulotki, a mam wazne pytanie: Do kiedy jestem zabezpieczona? Jesli byl stosunek w dzien wyciagniecia NR (ale jeszcze z krazkiem w srodku), ale zaraz po zostal on usuniety, czy musze zalozyc kolejny? Teoretycznie dzien wyciagniecia jest pierwszym dniem przerwy (zakladasz w pon, wycigasz w pon). Co mowi ulotka?
_________________ No sense of doubt for what you could achieve.
I'd help you out, I've seen the life you wish to live.
dina delusi, Dzieki. Niestety jest to tak mylnie napisane. Dzisiaj jest 5 dzien przerwy, wiec dla mnie czas zeby zalozyc NR. Nie bede sie zastanawiac, po prostu zaloze nastepny, zeby potem schiz nie bylo.
witam, mam problem, próbowałam szukac podobnej sytuacji na forum ale się pogubiłam, jeżeli wbijam gwoździa to proszę o usunięcie wiadomości i chociaż o wysłanie linka do tematu, czy cokolwiek.
mianowicie:
biorę nuva ring od paru miesięcy, w tamtym tygodniu we wtorek o 7 rano wyjęłam po 3 tygodniach krążek, wczoraj zapomniałam go zainstalowac rano, i w sumie przypomniałam sobie koło 21. kochałam się ostatnio w niedzielę, w sumie na ulotce jest napisane że w takim przypadku istnieje ryzyko że antykoncepcja nie zadziałała i że zajdę w ciąże, ale chciałam zadac pytanie, czy jest może ktoś kto miał podobny problem, i czy waszym zdaniem powinnam się nastawiac ostro na to że jestem w ciąży, czy raczej nie panikowac i żyć dalej.
a, i jeszcze czy mogę cokolwiek zrobic żeyb jednak nie zajśc. proszę odpowiedzcie.
czy waszym zdaniem powinnam się nastawiac ostro na to że jestem w ciąży
Tak. Po dwóch tygodniach zrób test. Stosunek był niezabezpieczony. Teraz już nic nie poradzisz, a zrobiłaś jeden z najczęstszych błędów antykoncepcji hormonalnej wydłużyłaś przerwę. Ulotka mówi o 3 godzinach, Ty przekroczyłaś o 16, więc.. przykro mi. Ulotka nie kłamie.
isztar67 [Usunięty]
Wysłany: Sob 16 Paź, 2010 20:03
Witam, mam pytanie, może ktoś miał podobną sytuację. Otóż otworzyłam dziś opakowanie NR i okazało się, że krążek ma niewielkie nierówności w miejscu 'zamknięcia', że tak powiem, są one gładkie, więc nie powiedziałabym, że jest to uszkodzenie. Sprawdziłam dwa kolejne i również maja takie nierówności, więc nie sądze, żeby wszystkie trzy miały wadę fabryczną. Musiałam już dziś zaaplikować, nie miałam w sumie wyboru, ale jak myślicie co to może być? Po prostu takie wyprofilowanie silikonu? Czy może jak najszybciej go zmienić?
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
To po prostu złączenie, wszystkie będą takie miały. trzymasz je w lodówce? I zamknięte z powrotem w tych torebkach? Na wszelki wypadek zapytałabym ginekologa lub farmaceutę o to otwieranie czy nie zaszkodziło.
_________________ "Kobieta musi mówić żeby wiedziała co myśli."
hmm, no ale skoro hormony są uwalniane pod wpływem temperatury, a opakowanie ma dodatkowe zamknięcie to nie sądze że mogło im się coś stac, przecież nie są pakowane próżnowo czy coś że kontakt z powietrzem mógłby je uszkodzic:P
Witam
Mam zamiar przesiąść się z Cilestu ma krążek i w związku z tym mam pytanie.
Dzisiaj wzięłam ostatnią tabletkę Cilestu i czy mogę nie robić przerwy tylko jutro od razu założyć krążek ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum