mam pytanko, niestety zapomniałam założyć NR , miała założyć o 23 (piątek) zapomniałam i przypomniałam sobie dopiero o 7 rano kiedy go zaaplikowałam. Zabezpieczałam się dodatkowo przez 7 dni jak pisze w ulotce, i teraz mam wątpliwość co do wyjęcia nR czy mam go wyjąc w sobotę wtedy jak zawsze, czy jednak poczekać do soboty? pogubiłam się.. :/
sobotę wtedy jak zawsze, czy jednak poczekać do soboty
Chyba nie zrozumialam pytania..
Motek, nie ma roznicy. Tez nie musialas specjalnie sie zabezpieczac, bo nie spoznilas sie tych 12h. Mozesz wyjac w piatek lub sobote, 20 lub 21 dni nie robi roznicy. Bylebys nie wydluzyla przerwy,
_________________ No sense of doubt for what you could achieve.
I'd help you out, I've seen the life you wish to live.
ja w ulotce nic nie znalazłam, poza faktem, że może być 3h poza pochwą. Jedynie jest napisane, że jeśli przerwa była dłuższa niż 7 dni to trzeba się dodatkowo zabezpieczać 7 dni. Także ja przyjęłabym margines 12h i nie stresowała się.
W ulotce jest jak byk - że trzeba ząłożyć ponownie mniej więcej o tej samej godzinie - i dopuszczalne jest opóźnienie do 3 h, więc dobrze że się zabezpieczałaś dodatkowo.
Natomiast jeżeli chodzi o wyjęcie NR moim zdaniem możesz dotrzymać do stałego dnia i pory (to tylko jeden dzień) - w ulotce masz że w razie potrzeby możesz przedłużyć stosowanie jednego pierścienia ale MAX o tydzień, bo tylko wtedy jest wystarczająco aktywny.
_________________ Nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem.
ulotce jest jak byk - że trzeba ząłożyć ponownie mniej więcej o tej samej godzinie - i dopuszczalne jest opóźnienie do 3 h, więc dobrze że się zabezpieczałaś dodatkowo.
gdzie? na której stronie ? Bo ja się tego doszukać nie mogę... No czytam i nie ma...
W ulotce, którą wkleiłam na poprzedniej stronie, strona 15.
_________________ /Nic odkrywczego nie powiem - po prostu wiem, że nic nie jest takie, jak nam się wydaje, a niektóre sądy na własny temat mogą się okazać nieprawdziwe./
czytałam w ulotce o tych 3h niestety coś mnie zamroczyło i dosłownie szok zapomniałam, na szczęście w trakcie przerwy nie było żadnych przygód także ok, założyłam go o 7 rano w sobotę. Po czym pilnie odczytałam ulotkę o dodatkowym zabezpieczeniu przez 7 dni.
Czyli mogę normalnie w piątek wyciągnąć go o stałej porze bądź kilka godzin później? i nie będzie problemu ?
_________________ /Nic odkrywczego nie powiem - po prostu wiem, że nic nie jest takie, jak nam się wydaje, a niektóre sądy na własny temat mogą się okazać nieprawdziwe./
Kurde, pamiętam, że jak wcześniej korzystałam z NR, kilka razy wyciągnęłam go sporo wcześniej (1-2 dni), bo chciałam sobie przestawić krwawienie na inny dzień. Nie wiem czy to było mądre, ale nigdy nic się nie stało
_________________ What would you do if you were not afraid?
ironia, no ale ulotka jest standardowa, nie może być tak, że w niektórych jest takie info, a w innych nie. Wydaje mi się, że raczej nie doczytałaś, to na pewno tam jest napisane. 3 godziny wynikają ze specyficznego sposobu podawania hormonu, koniec kropka.
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum