Kampania będzie nowoczesna w formie (choć niekoniecznie w treści). W telewizji i radiu pojawią się spoty reklamowe, a do lekarzy trafią płyty CD i broszury. Za kilkadziesiąt tysięcy euro ministerstwo będzie promować naturalne metody planowania rodziny.
Najważniejszą grupą odbiorców jest młodzież i nauczyciele. Praktycznie do wszystkich szkół powyżej podstawówek trafi w 2007 r. 14 tys. kopii filmu edukacyjnego o metodach naturalnych.
Dlaczego tylko o nich? Paweł Trzciński, rzecznik ministerstwa, przekonuje, że do tej pory "preferowało się metody chemiczne". Stąd zmiana: - Kampania ma dać szansę innym poglądom. Przecież mamy wolność światopoglądową.
Ale te "inne" poglądy są już od pewnego czasu "preferowane". Ofensywę przeciw nienaturalnym metodom prowadzi Marian Piłka (PiS). Chce, by na opakowaniach z pigułkami antykoncepcyjnymi pojawiło się ostrzeżenie: "niebezpieczne dla zdrowia".
Siłą swego autorytetu wsparła go Anna Sobecka (RLN), przewodnicząca komisji rodziny i praw kobiet. Twierdzi, że szkodliwe dla zdrowia są nawet prezerwatywy.
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
O właśnie, chciałam to samo tu wkleić...
Marginesem mówiąc, pani Sobecka nie ma u mnie już zadnego autorytetu. I autorytet ten tracą komisje, "zajmujące się" sprawami rodziny i kobiet....
_________________ Zła wypowiedź? To tylko skróty myślowe!
Ciekawe co mają na myśli mówiąc o szkodliwości prezerwatyw...
_________________ "Czemu się budzę o czwartej nad ranem i włosy Twoje próbuję ugłaskać? Lecz nigdzie nie ma Twoich włosów... Jest tylko blada nocna lampka..."
Dzis oglądałam materiał o tym w jakims programie informacyjnym, bodajże na TVP1. I trochę irytuje mnie stosowane nazewnictwo, tzn zamienne używanie nazwy "naturalne metody planowania rodziny" i "kalendarzyk małżeński". I teraz nie wiem, czy to nie do końca kumaci dziennikarze czy też naprawdę tak ma to wyglądać. Jak znam życie, to prawda leży po środku, ale na bogów, jak już o czymś się mówi, to dobrze by było się choć trochę przygotować.....
A szkodliwośc prezerwatyw też mnie zdumiała, no ciekawa jestem uzasadnienia tej śmiałej tezy..........
No i w ogóle.... wkurwia mnie to nasze pożal sie Boże państwo i te wszystkie radosne pomysły edukacyjne i wszystkie inne. Ale wiadomo - podstawowy cel - mnóżmy się, a co!
A szkodliwośc prezerwatyw też mnie zdumiała, no ciekawa jestem uzasadnienia tej śmiałej tezy..........
Już gdzieś cytowałam wypowiedź pani Sobeckiej: jej zdaniem wielu chirurgom lateksowe rękawiczki bardzo szkodziły skórze dłoni, a jeśli szkodziły tu, to w bardziej delikatnym miejscu na pewno szkodzi.
Dzis oglądałam materiał o tym w jakims programie informacyjnym, bodajże na TVP1. I trochę irytuje mnie stosowane nazewnictwo, tzn zamienne używanie nazwy "naturalne metody planowania rodziny" i "kalendarzyk małżeński". I teraz nie wiem, czy to nie do końca kumaci dziennikarze czy też naprawdę tak ma to wyglądać. Jak znam życie, to prawda leży po środku, ale na bogów, jak już o czymś się mówi, to dobrze by było się choć trochę przygotować.....
"Ja wiedziałem, że tak będzie... Ja wiedziałem..."
Nieźle, nieźle.
Naprawdę, można tych ludzi traktować poważnie...
_________________ "- O, widzi pani. Tamten pan. Założę się, że boi się bokserów. Że brzydzi się bokserami. Że nigdy w życiu nie miał psa i nie chce mieć psa. Bo żaden pies go nie zaakceptuje. Tego się boi. Bo psy czują, że człowiek jest nie w porządku. Zwłaszcza boksery. Są tacy ludzie, których moja bokserka omija szerokim łukiem. Są tacy, na których nie zwraca nawet uwagi. Ona to jest największy psycholog. I ja się z nią liczę. Są natomiast ludzie, których uwielbia. Pamięta pani, jak się do pani wdzięczyła? Jak się wyginała, jak podskakiwała, jak machała swoim kikutem ogona? Nieprzypadkowo. Ona wie, proszę pani. Ona wie."www.szczesliwypies.pl www.szczesliwypies.blog.onet.pl
Heh, w sumie to może tylko dodac oliwy do ognia - zgniła Europa morduje swoje dzieci, a teraz zabiera się jeszcze za polskie
No ale, zawsze to jakaś alternatywa...
marcia84
Wysłany: Sro 29 Lis, 2006 20:00
Rosemary napisał/a:
Już gdzieś cytowałam wypowiedź pani Sobeckiej: jej zdaniem wielu chirurgom lateksowe rękawiczki bardzo szkodziły skórze dłoni, a jeśli szkodziły tu, to w bardziej delikatnym miejscu na pewno szkodzi.
no dobrze, ale przeciez nikt przy zdrowych zmyslach nie chodzi cały dzień w preszerwatywie na członku.
marcia84
Wysłany: Sro 29 Lis, 2006 20:19
to szalone z tymi metodami naturalnymi. one jak wiemy sa mało skuteczne. nawet jak się dobrze obserwuje siebie to czasem coś nie wychodzi. jak wiemy z raportów raczej trzeba stosować wszystkie naraz naturalne zeby skuteczność była równa 3 wg pearla.
poza tym dużą rolę jednak odgrywa tez to jak sie zna siebie i swój cykl. a co o tym mogą wiedzieć dziewczynki 16-17 lat. one nie dbaja o to. a przeciezwłasnie 16-17 zaczynaja współżycie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum