Dziś z partnerem uprawialiśmy seks, oczywiści chłopak doszedł we Mnie. Później okazało się że wzięłam tabletkę antykoncepcyjną w sobotę a miałam wziąć w piątek. To już moja 3 paczka, w czasie przerwy również uprawialiśmy stosunek w 6 i 7 dniu, ale partner zanim doszedł wyciągnął członek. Co mam zrobić ? Czy jest możliwość zajścia w ciąże ? Czy tylko zepsuje to moją regularną miesiączkę ? I czy mam wziąć dzisiaj również tą tabletkę co miałam wziąć w piątek ?
Ostatnio zmieniony przez cherrilady Pon 17 Sie, 2009 23:02, w całości zmieniany 1 raz
Jest możliwość, bo przerwa była niezabezpieczona z uwagi na to, że nie wzięłaś tabletki 8. dnia (po przerwie), a stosunek przerywany również może się zakończyć ciążą. Antykoncepcji nie nadrobisz, więc tamtą tabletkę możesz sobie raczej odpuścić. Szansa na zajście w ciążę jest i w dniu dzisiejszym, bowiem przedłużenie przerwy to jedna z najgorszych opcji i na pewno nie było zabezpieczenia.
Ostatnio zmieniony przez Szczęściara Pon 17 Sie, 2009 23:03, w całości zmieniany 1 raz
"Pominięta 1 tabletka w pierwszym tygodniu
Powinna Pani przyjąć pominiętą tabletkę tak szybko, jak to możliwe, nawet jeśli oznacza to jednoczesne przyjęcie dwóch tabletek, a kolejne zażywać o stałej porze. Przez następne 7 dni trzeba stosować dodatkowe metody antykoncepcyjne (metody mechaniczne).
Jeżeli w tygodniu poprzedzającym pominięcie tabletki utrzymywała Pani stosunki seksualne, istnieje możliwość zajścia w ciążę. Powinna Pani niezwłocznie poinformować o tym lekarza."
na drugi raz użyj szukajki
w świecie czuł się jak u siebie w domu?"
cherrilady jedyne co Ci zostało, to jutro jak najszybciej iść do gina po tabletkę 72h po
niewiele pomoże, jeśli stosunki były też w 6 i 7 dniu
w świecie czuł się jak u siebie w domu?"
a ja dodam tylko - narysuj sobie czerwone kółeczka w kalendarzu, ustaw przypomnienie w komórce, czy na kompie - o pierwszej tabletce trzeba bezwzględnie pamiętać.
no i pomyśl, czy to dobra metoda zabezpieczenia dla Ciebie, skoro z roztargnienia nie zauważyłaś przez 2 dni pomyłki
cherrilady [Usunięty]
Wysłany: Sro 19 Sie, 2009 22:09
byłam u ginekologa i w ciąży nie będę.
nie muszę zażywać żadnych tabletek dodatkowych.
dobra tłumaczyć się nie będę bo sensu nie ma.
lepiej już było czekać na diagnozę ginekologa
niż pisać tutaj
a to można tak po 3 dniach od stosunku wykluczyć ciąże?
(pytam, bo nie wiem)
_________________ /Nic odkrywczego nie powiem - po prostu wiem, że nic nie jest takie, jak nam się wydaje, a niektóre sądy na własny temat mogą się okazać nieprawdziwe./
Guzik napisał/a:
a to można tak po 3 dniach od stosunku wykluczyć ciąże?
(pytam, bo nie wiem)
Nie można, ot co.
no tak mi sie wydaje właśnie...
_________________ /Nic odkrywczego nie powiem - po prostu wiem, że nic nie jest takie, jak nam się wydaje, a niektóre sądy na własny temat mogą się okazać nieprawdziwe./
beatrice [Usunięty]
Wysłany: Sro 19 Sie, 2009 22:37
cherrilady, Pewnie trafiłaś na ginekologa, zwolennika stosunków przerywanych i jak powiedziałaś mu, że chłopak w Tobie nie skończył to od razu wykluczył ciąże
Jeśli okaże się, że jednak jesteś w ciąży to radziłabym zmienić gina na bardziej kompetentnego...
Ciekawe na podstawie czego zdiagnozował?
Tylko po zbadaniu na fotelu czy było tez usg? A może badania krwi?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum