dziekuje .....:-))na szczescie moj Chory na grypeee.........i nie bylo nic a nic ..,..juz wzielam jedna te za wczoraj po prawie 24 ...poczekam do zanim pojde nyny i wezme dzisiejsza ..tak jest chyba ok ...DZIEKIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
ale fakt, macie farta
czyli nie ma paniki, wsjo ok, może na przyszłość przypominacz w telefonie?
Ewunia2008 napisał/a:
DZIEKIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
nie ma za co
Ewunia2008 [Usunięty]
Wysłany: Sro 22 Paź, 2008 21:06
nio fart ......a z tym telefonem to sobie zaraz nastawie na maxa glosnosc i dlugosc chyba moze mi przejdzei ta sklerozaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaa buziaki i dzieki jeszcze raz wielkie
dobra przyznaje sie bez bicia bo nie jestem pewna
kumpela wydłużyła przerwę.
Wczoraj był ósmy dzień..
Powiedziałam, że ma dziś wziąć i zabezpieczać się dodatkowo 7 dni, right ?
_________________ Kiedy odejdę zostaniesz sam, sam jak ja gdy jeszcze byłam. A.Kobiec
yvonne [Usunięty]
Wysłany: Nie 09 Lis, 2008 12:04
right
madzia [Usunięty]
Wysłany: Pią 14 Lis, 2008 20:15
hej dziewczyny mam pytanie, chociaz z przeczytalam wiekszosc postow i mniej wiecej wiem o co chodzi. ale dalej potrzebje potwierdzenia. biore yasmin od ponad 2 lat. wczoraj 1 raz poamnialam tabletki. zapomnialam 5 tabletki z 1 tygodnia i wzielam ja po 14 godz. stosuje prezerwatywy razem z tabletkami wiec i tak bede je uzywac dodatkowo przez 7 dni ale interesuje mnie watek o tym, ze w przypadku 1 tygodnia nawet przed zapomniana tabletka istnieje ryzyko ciazy. ja bralam 1 tabletke w sobote a kochalam sie we wtorek ale z zabezpieczeniem. mam nadzieje ze nie musze sie martwic tym zapomnieniem?? ale i tak na [rzyszlosc chcialabym wiedziec o co chodzi z tym ryzykiem jak sie kochalo przed niewzieciem tabletki( czy ty tyczy sie tego jak sie kochalo w przerwie tylko? bo tez tak czytalam) prosze o odpowiedz:)
mcmer [Usunięty]
Wysłany: Sob 15 Lis, 2008 09:36
Madzia jedziesz 2 lata na hormonach i nie wiesz co i jak no dobre jak ich nie zażywam narazie a wiem prawie wszystko bo dużo czytam na forach itp a ty jedziesz jeszcze na prezerwatywach to się czego boisz jak jej nic się nie stało to powinno być wszystko w 99% dobrze
madzia, proszę Cię...wystarczy poszukać na forum i znajdziesz odpowiedzi na swoje wszystkie pytania.
_________________ To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.
yvonne [Usunięty]
Wysłany: Sob 15 Lis, 2008 12:06
madzia napisał/a:
hej dziewczyny mam pytanie, chociaz z przeczytalam wiekszosc postow i mniej wiecej wiem o co chodzi. ale dalej potrzebje potwierdzenia. biore yasmin od ponad 2 lat. wczoraj 1 raz poamnialam tabletki. zapomnialam 5 tabletki z 1 tygodnia i wzielam ja po 14 godz. stosuje prezerwatywy razem z tabletkami wiec i tak bede je uzywac dodatkowo przez 7 dni ale interesuje mnie watek o tym, ze w przypadku 1 tygodnia nawet przed zapomniana tabletka istnieje ryzyko ciazy. ja bralam 1 tabletke w sobote a kochalam sie we wtorek ale z zabezpieczeniem. mam nadzieje ze nie musze sie martwic tym zapomnieniem?? ale i tak na [rzyszlosc chcialabym wiedziec o co chodzi z tym ryzykiem jak sie kochalo przed niewzieciem tabletki( czy ty tyczy sie tego jak sie kochalo w przerwie tylko? bo tez tak czytalam) prosze o odpowiedz:)
przez tydzien musisz sie dodatkowo zabezpieczac
reszta nie musisz sie martwic
zapomniana tabletka nie wplywa na przeszlosc
zapomnienie nie dziala wstecz (tylko jesli po 7dniowej przerwie nie wezmiesz 8go dnia pigulki to mozliwe jest ze sex w przerwie skonczy sie ciaza ale to wyjatek od reguly)
pigulki dzialaja juz od pierwszej przyjetej tabletki wiec jak nawet drugiego dnia zapomnisz to sex pierwszego dnia byl bezpieczny
madzia [Usunięty]
Wysłany: Sob 15 Lis, 2008 15:07
dziekuje za odpowiedz:) a za bledy, ktore niektorym przeszkadzaja to przepraszam.
beatrice_bb [Usunięty]
Wysłany: Sob 15 Lis, 2008 22:21
tabletka w 3cim tygodniu
cześć dziewczyny. w trzezcim tygodniu najprawdopodobniej zapomniałam tabletki (tzn. nie ma jej w blistrze, ale nie mogę sobie przypomnieć tego momentu kiedy ją zażywałam). POwiedzcie mi teraz jesli normalnie zrobiłam przerwę i zacznę jeść nowe opakowanie to czy i przez ile dni muszę się ewentualnie zabezpieczać przy tym nowym opakowaniu????/Dzięki za informacje
P.S. Włąśnie Wam też zdarza się nie pamietać tego momentu kiedy zażywacie tabletkę czy tylk ja jestem jakaś nienormalna????:/
tylko,że niestety ja zrobiłam normalnie przerwę po całym opakowaniu, dlatego, że nie jestem pewna czy ją wzięłam czy nie...
yvonne [Usunięty]
Wysłany: Nie 16 Lis, 2008 00:24
jest taka jedna zasada w antykoncepcji - cokolwiek sie schrzani powinno sie zabezpieczac 7 dni po tym zdarzeniu
jesli juz to sex 7 dni od zapomnienia mogl byc niebezpieczny
ale juz przy nowym opakowaniu powinno byc raczej wszystko ok
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum