mogą być 2 jajeczkowania, ale blisko siebie, więc nie da rady zajść w ciąże jak odczekasz 3-4 dni wyższej temperatury. Żeby nie zajść w ciążę musisz się po prostu dokładnie obserwować, jeśli będziesz miała bardzo krótkie cykle okres płodny może rzeczywiście zahaczyć o miesiaczke, ale to wyniknie z obserwacji. Zawsze po urodzeniu dziecka można korzystać tylko z okresu niepłodności poowulacyjnej.
_________________ "Czemu się budzę o czwartej nad ranem i włosy Twoje próbuję ugłaskać? Lecz nigdzie nie ma Twoich włosów... Jest tylko blada nocna lampka..."
Wiek: 26 Dołączyła: 27 Kwi 2005 Posty: 415 Skąd: Stu milowy las
Wysłany: Sro 26 Sie, 2009 09:56
dwa jajeczkowania występują w ciągu góra 12 godzin od siebie jakby Cię to interesowało...
jeżeli nie masz wiedzy - to najpierw poczytaj, a potem rozsiewaj głupoty na forach, bo przez takie wypowiedzi jak ta:
jonaxl napisał/a:
a słyszałaś że w cyklu mogą być 2 jajeczkowania a podczas okresu też można zajść w ciążę
NPR jest nazywany kalendarzykiem, watykańską ruletką itp...
akurat jestem nauczycielem metody Rotzera, znam wiele dziewczyn, które skutecznie odkładają poczęcie dziecka za pomocą metod naturalnych, zarówno przed jak i po porodzie, nie wspomagając się prezerwatywami, ani inną mechaniczną antykoncepcją...
oczywiście - można zajść w ciążę w czasie miesiączki, szczególnie jeśli nie jest to miesiączka tylko krwawienie okołoowulacyjne...
wydawać by się mogło, że osoba sugerująca, że ma dwójkę dzieci ma jakieś pojęcie o swoim organizmie i płodności, ale widać przeceniam ludzi...
_________________ Absterget Deus omnem lacrimam ab oculis eorum - i otrze Bóg wszelką łzę z ich oczu!
jonaxl [Usunięty]
Wysłany: Sro 26 Sie, 2009 19:55
nieprawda co piszesz nie wygłaszam żadnych głupot tylko fakty z życia wzięte mało jeszcze wiesz, tylko teorię a to nie wystarczy, żebyś miała dzieci to bym zrozumiała twoje wypowiedzi.Ale w poniżaniu innych jesteś dobra gratuluję i mówisz że jesteś nauczycielem
Wysłany: Sro 26 Sie, 2009 20:04
jonaxl - przez dwa lata skutecznie odkładałam poczęcie, miałam w tym czasie cykle zarówno 48 dniowe jak i 26, całą masę sesji, egzaminów, stresów, choroby, wyjazdy i całą masę innych przypadków, to nie jest tylko teoria, to jest zdobyta wiedza, zainteresowanie i praktyka... A w czasie mojej działalności jako nauczyciela, pomagałam interpretować wykresy poporodowe przynajmniej 7 dziewczynom...
przykro mi, ale tym co piszesz i sposobem w jaki to piszesz ośmieszasz tylko siebie.
ps. Instytut Naturalnego Planowania Rodziny dr J. Rotzera jak nie wierzysz, to sprawdź sama nr dyplomu 2519, jak zadzwonisz i zapytasz się o dane nauczyciela to daj znać z przyjemnością je potwierdzę.
_________________ Absterget Deus omnem lacrimam ab oculis eorum - i otrze Bóg wszelką łzę z ich oczu!
nieprawda co piszesz nie wygłaszam żadnych głupot tylko fakty z życia wzięte mało jeszcze wiesz, tylko teorię a to nie wystarczy, żebyś miała dzieci to bym zrozumiała twoje wypowiedzi.Ale w poniżaniu innych jesteś dobra gratuluję i mówisz że jesteś nauczycielem
WTF nie zauważyłam w wypowiedzi dziewczyn nic poniżającego, zastanów się nad tym, co napisałaś..
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
jonaxl, akto, w przeciwienstwie do ciebie, niejednokrotnie zdazyla juz udowodnic na tym forum swoj zasob wiedzy w zakresie NPR i nietylko, i tak tak, jest nauczycielem, na jakiej podstawie wnosisz, ze nie jest?
ajjsss chcialam sie rozpisac ale brak mi slow, naprawde
_________________ każdy z nas zrozumie tylko tyle, ile sam sobą czuje..
Wysłany: Czw 27 Sie, 2009 10:20
wybaczcie dziewczyny że wam przerywam, ale mam kolejne pytanie:
dopiero zaczynam badać szyjkę nie do końca jestem pewna czy to to.
inne niektóre kobiety piszą że jest tak głęboko ze ledwo dostają, a u mnie(wydaje mi się ze to szyjka ) że jest bardzo nisko położona, w dni niepłodne jest na głębokości ok 1/3 palca a w dni płodne lekko za polowe (palca). dodam ze nie mam nienormalnie długich palców nosze rękawiczki w rozmiarze S.
jak uważacie czy to może być szyjka?(trochę wstyd mi iść z tym do gina że ja taka nic niewiedząca jestem )
Wysłany: Czw 27 Sie, 2009 10:32
palmal - szyjka hmmm - ciężko jest jej nie zauważyć, dla mnie to jest taka wypustka w środku pochwy, podejrzewam, że to co czujesz to jest właśnie szyjka, ja też nigdy nie miałam tak, żeby nie móc dosięgnąć szyjki w czasie dni płodnych...
Wysłany: Czw 27 Sie, 2009 12:18
to chyba dobrze badam bo nic innego twardego i wystającego nie czuję.
po prostu się naczytałam tego ze inne dziewczyna miewają problemy z jej wyczuwaniem, ze jej nie dosięgają a u mnie wychodzi na to jest tak nisko i taki łatwy dostęp
w jednym z działów zadałam pytanie czy przy braniu tabletek anty. szyjka bedzie zawsze zamknięta, bo ja wyczuwałam czasami 'otwarcie' (o ile dobrze sie sprawdzałam)....
tak wiem słyszałam te odpowiedz juz kilka razy.
Ale akto napisała w jednym dziale ze 'szyjka przy tabletkach jest zamknieta' czy cos w tym stylu. Czyli jezeli jest otwarta to cos jest zle czy jak?
Wysłany: Wto 13 Paź, 2009 19:57
OnaOla - przyjmujesz progesteron, progesteron zamyka szyjkę, ale mimo wszystko to nie jest tak, że ona nie zmięknie... Badanie szyjki jak przyjmujesz antykoncepcję hormonalną nie ma większego sensu, bo praca hormonów jest zakłócona i tak naprawdę nie wiadomo co się dzieje, jak Twój organizm zareaguje.
Wiesz ja teraz powinnam mieć 100% zamkniętą, twardą szyjkę, ale zdarzają się dni, że czuje takie rozluźnienie...
peppera [Usunięty]
Wysłany: Pon 01 Mar, 2010 10:43
Witam Was dziewczyny,
mam pytanie odnośnie obserwacji szyjki, zostało mi 5 dni do okresu a szyjkę mam twardą i .. uwaga .. otwartą jak nigdy dotąd!
Czy któraś tak miała i co z tego wynikło? Będę wdzięczna za odpowiedź.
Pozdrawiam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum