Wysłany: Sob 10 Kwi, 2010 23:55
Dziewczyny iloma palcami badacie szyjkę? jednym czy dwoma?
Bo ja jak dotąd jednym - środkowym ale się przymierzam do 2 (w książeczce rotzera tak pisali).
zacznę od następnego cyklu i porównam
Ja badam jednym, bo mam taką budowę, że dwoma nie dam rady
_________________ "Czemu się budzę o czwartej nad ranem i włosy Twoje próbuję ugłaskać? Lecz nigdzie nie ma Twoich włosów... Jest tylko blada nocna lampka..."
Aninka [Usunięty]
Wysłany: Sro 21 Kwi, 2010 22:15
ja też jednym, wskazującym wydaje mi się bardziej czuły niż ten środkowy:p
Mery [Usunięty]
Wysłany: Sob 01 Maj, 2010 01:36
Mam pytanie. Jestem tutaj nowa. Niedawno zaczęłam obserwacje. Mierzę temp., sprawdzam śluz i szyjkę. Pytanie dotyczy położenia szyjki. Od pierwszego badania zauwazyłam że szyjka nie jest położona centralnie, tylko po lewej stronie. Domyslam się że może to być cecha indywidualna. Jednak chciałabym wiedzieć coś więcej na ten temat. Czy to normalne? Kidyś ginekolog podczas badania stwierdziła tyłozgięcie macicy. Czy ma to jakiś związek z położeniem szyjki?
joanna.wojszko [Usunięty]
Wysłany: Pon 03 Maj, 2010 19:20
Witam,czy ktoś mi może wyjaśnić czy szyjka tuż przed owulacją i w trakcie owulacji jest zawsze mięka i uniesiona wysoko? Pytam się,bo u mnie jest różnie: czasem moja szyjka jest uniesiona bardzo wysoko, jest twarda i zamknięta.Przepraszam może piszę nie jasno obserwuję już 8 swój cykl a moja szyjka "nie zachowuje się jak powinna" czyli:na p
oczątku nisko twarda zamknięta itd.
Może po prostu nie potrafisz tego rozpoznać? Pamiętaj, że położenie szyjki zmienia się w ciągu dnia i po stosunku.
_________________ "Czemu się budzę o czwartej nad ranem i włosy Twoje próbuję ugłaskać? Lecz nigdzie nie ma Twoich włosów... Jest tylko blada nocna lampka..."
W 20 dniu cyklu moja szyjka jest wysoko, miękka i zamknieta.. Śluzu prawie nie ma a jak jest to taki biały, płynny a moja temperatura ciągle wynosi ok 37 stopni .. Czy to normalne ? Dodam ze 2 dni przed owulacja kochałam się z chłopakiem bez zabezpieczenia .. Co o tym sadzicie? Może to być ciąża ?
W ostatnim cyklu po owulacji była nisko, twarda i zamknięta. W czasie owulacji i dzień po była miękka, wysoko i otwarta. Natomiast teraz tylko się zamknęła i dalej pozostaje wysoko i miękka. Temperatura utrzymuje się od 5 dni.
Być może nie potrafisz tego rozpoznać. Ciężko tak naprawdę określić szyjkę jako miękką/średnio twardą/twardą. Trzeba mieć dużo wprawy. Nawet doświadczone w tym kobiety miewają wątpliwości.
Daj cały wykres temperatury. Owulacje potwierdza tylko skok temperatury albo USG.
Wiek: 26 Dołączyła: 27 Kwi 2005 Posty: 415 Skąd: Stu milowy las
Wysłany: Czw 20 Maj, 2010 06:59
skok temperatury tak samo jak i pojedyncze USG NIE POTWIERDZA odbytej owulacji!!! Może być ona potwierdzona jedynie przez monitoring (na którym raz było widać dojrzały pęcherzyk, a następnym razem go już nie było) lub przez ciążę!
_________________ Absterget Deus omnem lacrimam ab oculis eorum - i otrze Bóg wszelką łzę z ich oczu!
Z temperaturą racja, ale mój gin ostatnio stwierdził, że owulacja była a byłam na USG tylko raz w cyklu. A już sie cieszyłam, ech.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum