Antyforum
dla wszystkich, którzy wiedzą, skąd się biorą dzieci i wiedzą, co robić, by się nie brały ;)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Drodzy użytkownicy! FAQ, regulamin, spis tematów i szukajka nie gryzą!! Zachęcamy do korzystania :)
 wyniki jako: posty, tematy

odstawienie tabletek a seks

Poprzedni temat «» Następny temat
odstawienie tabletek a seks
Autor Wiadomość
alina26b
[Usunięty]

Wysłany: Sob 12 Wrz, 2009 11:22 odstawienie tabletek a seks

Wiatam, jestem tu nowa i nie wiem gdzie umieścić to pytanie więc postanowiłam tutaj.... brałam tabletki przez prawie 5 lat w kwietniu odstawiłam je ze wzgledów zdrowotnych i postanowiłam, że juz nie bedę brała. Po odstawienieu miałam cały czas okres, w lipcu i serpniu nawet w ten sam dzień bo 6. A teraz czekam i czekam... Myślałam, że też dostane 6 a tu nic :( :( ostatni raz kochałam się z chłopakiem 23 sierpnia bez zabezpieczenia (nie używamy gumek bo mam uczulenie) ale nie spuszczał sie we mnie i nawet przy wyjściu ze mnie musiał sobie pomóc ;p czy opóźniający sie okres może być spowodowany braniem tabletek i zrobieniem przerwy ( w końcu organizm szaleje), a może mogło dojść do zapłodnienia ?? Proszę o odpowiedź i z góry dziękuję.

Zoe 

Wysłany: Sob 12 Wrz, 2009 11:25 

masz uczulenie na co?
na lateks?
przecież sa prezerwatywy nie z lateksu.
uprawialiście seks bez zabezpieczenie wiec szczerze mówiąc obstawiałabym raczej zapłodnienie niż opóźnienie w związku z hormonami. od kwietnia organizm miał już sporo czasu, żeby się ustabilizować.
poza tym po odstawieniu tabletek może nastąpić okres zwiększonej płodności.
na twoim miejscu zrobiłabym test i upewniła się co do ciąży.
tabletki nie są jedyna metodą antykoncepcji a stosunek przerywany nie jest żadną.

Rosemary 

Wysłany: Sob 12 Wrz, 2009 11:26 

Oj - oj ;) wiemy przecież, że stosunek przerywany nie jest metodą antykoncepcji :) dlatego radziłabym zrobić test. Bo w płynie, który wydziela sie z penisa podczas stosunku (nie tylko spermie), równiez są plemniki zdolne do zapłodnienia.
Kiedy wykluczysz ciążę, wtedy można będzie się zastanowić, dlaczego okres Ci się spóżnia.

Misja: K.S.I.Ą.Ż.K.A. || Biżuteria & Co || photo stories || kup ciuszek na Allegro :)

alina26b
[Usunięty]

Wysłany: Sob 12 Wrz, 2009 13:47 

zrobiłam test - wyszło, że nie jestem w ciąży...

beatrice
[Usunięty]

Wysłany: Sob 12 Wrz, 2009 15:37 

alina26b, to wychodzi na to, że miałaś farta :mrgreen:

Cytat:
A teraz czekam i czekam...

Tak to jest jak się kocha bez zabezpieczenia, nerwy z czekaniem, nerwy przy robieniu testu ciążowego... i po co tak się denerwować, kiedy można się zabezpieczyć, albo w ogóle nie uprawiać seksu...

Cytat:
ale nie spuszczał sie we mnie i nawet przy wyjściu ze mnie musiał sobie pomóc

O nie spuszczaniu się w środku i jego wpływu na zmniejszenie prawdopodobieństwa wpadki słyszałam już nie raz i nadal nie mogę się nadziwić, że ktoś uważa, że nie spuszczenie cudownie sprawi, że nie będzie ciąży.... Tak jakby jedynie od spuszczania się zachodziło się w ciąże :roll:

alina26b
[Usunięty]

Wysłany: Sob 12 Wrz, 2009 16:33 

uff to dobrze ze mialam farta ;p ale i tak zastanawia mnie dlaczego nadal nie mam okresu - a czuje sie tak jakby mial byc za niedługo hmm... czy powinnam go jeszcze powtórzyć ??

Szczęściara 

Wysłany: Sob 12 Wrz, 2009 18:24 

alina26b, no to jak nie jesteś w ciąży, to okres może Ci się przesunąć chociażby ze stresu... Mało się nastresowałaś teraz? Chyba nie, więc... odpowiedź gotowa. Chcesz, to test powtórz. Ale minęło już 14 dni od stosunku, więc wydaje mi się, że ten test był wiarygodny.

misia 

Wysłany: Sob 12 Wrz, 2009 18:55 

alina26b, a ja bym radziła żebyś poszła do ginekologa...

Gejsza
[Usunięty]

Wysłany: Sob 12 Wrz, 2009 20:38 

alina26b nie napisałaś jakie miałaś cykle przed tabletkami, regularne czy nie?

alina26b
[Usunięty]

Wysłany: Sob 12 Wrz, 2009 21:26 

ojoj nie pamiętam dokładnie , ale wydaje mi się że nie miałam regularnych,a jak zaczełam brac tabletki to wiadomo ( 21 dni brania, przerwa - miesiaczka i znów 21 ).....

Gejsza
[Usunięty]

Wysłany: Sob 12 Wrz, 2009 23:50 

alina26b napisał/a:
ojoj nie pamiętam dokładnie , ale wydaje mi się że nie miałam regularnych,a jak zaczełam brac tabletki to wiadomo ( 21 dni brania, przerwa - miesiaczka i znów 21 ).....

Rozumiem, chodziło mi o to, że jeżeli wcześniej miałaś nieregularne cykle to może teraz po prostu znów się rozregulowały.

amisu 

Wysłany: Nie 13 Wrz, 2009 09:38 

alina, po odstawieniu tabletek zdarza sie tak, ze cykle nie sa regularne. Ja bym jeszcze troche poczekala, nie wiem, tydzien-dwa. Jesli nie dostaniesz okresu, idz do ginekologa. Moze trzeba podac cos na wywolanie krwawienia.

alina26b
[Usunięty]

Wysłany: Wto 15 Wrz, 2009 18:37 

Dzisiaj w końcu dostałam miesiączke :) :)

KoCi
[Usunięty]

Wysłany: Pon 28 Gru, 2009 12:10 

Hej, odstawiłam tabletki, chciałam zrobić przerwe ok.6 miesięczną. Ostatnią tabletkę przyjęłam dokładnie 5 grudnia. 9 powinnam mieć krwawienie, którego nie miałam. Zagapiłam się, minęło juz 20 dni okresu nie ma, sutki mnie zaczęły bolec, to chyba znaczy, że w ciąże zaszłam biorąc tabletki tak? Dzis zamierzam zrobić test. Zaznaczam, że brałam dośc regularnie.

anek 

Wysłany: Pon 28 Gru, 2009 12:15 

KoCi, a co znaczy, że tabletki brałaś 'dość regularnie'?

Odpowiedz do tematu