Antyforum
dla wszystkich, którzy wiedzą, skąd się biorą dzieci i wiedzą, co robić, by się nie brały ;)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Drodzy użytkownicy! FAQ, regulamin, spis tematów i szukajka nie gryzą!! Zachęcamy do korzystania :)
 wyniki jako: posty, tematy

Operatorzy komórkowi

Poprzedni temat «» Następny temat
Operatorzy komórkowi

Z jakiego operatora komórkowego korzystasz?
Era abonament
20%
 20%  [ 20 ]
Era prepaid (Tak-Tak)
5%
 5%  [ 5 ]
Plus abonament
11%
 11%  [ 11 ]
Plus prepaid (Simplus)
18%
 18%  [ 18 ]
Orange abonament
14%
 14%  [ 14 ]
Orange prepaid (Na Kartę)
17%
 17%  [ 17 ]
Play abonament
6%
 6%  [ 6 ]
Play prepaid
1%
 1%  [ 1 ]
Heyah
8%
 8%  [ 8 ]
Sami Swoi
0%
 0%  [ 0 ]
Avon
0%
 0%  [ 0 ]
Mobil King
0%
 0%  [ 0 ]
Inny wirtualny
0%
 0%  [ 0 ]
Głosowań: 100
Wszystkich Głosów: 100

Autor Wiadomość
Pati 

Wysłany: Nie 20 Kwi, 2008 11:24 Operatorzy komórkowi

Zainspirowana rozmową jaka się rozwinęła w telefonach postanowiłam stworzyć ten wątek ;)
Głosujcie z jakiego operatora korzystacie - jeśli ktoś ma 2 telefony różnych operatorów to proszę zaznaczać tego, z którego najwięcej korzystacie (operator główny hihi).
Wszystkie dodatkowe opinie również mile widziane ;)

Ja od lat jestem w Erze (z 9 lat już będzie) i jak już wspominałam w innych wątkach jestem zadowolona. Ten operator jakoś najbardziej mi pasuje. Korzystałam zarówno z taryf dla osób indywidualnych jak i z biznesowych (obecnie mam biznes) i jakoś zawsze byłam zadowolona.
Najgorzej wspominam za to Orange - jakość usług, ceny jak i biuro obsługi do niczego :/ I jeszcze przekłąmania na bilingach i fakturach... :(
W miarę obojętny pozostaje mi Plus. Rodzice mają tam abonamenty (taryfa biznesowa) i oboje nie narzekają.
Play miałam na kartę (jako dodatkowy telefon) i nawet mi się podobał - szczególnie fajne było to, że dostawałam dodatkowe minuty za odebrane połączenia, ale jakoś i tak wolę Erę i teraz tylko tą sieć używam ;)

Pozdrawiam
P.

eklerka 

Wysłany: Nie 20 Kwi, 2008 11:43 

u mnie era juz z 7 lat, abonament. w sumie jestem zadowolona o tyle,ze wszystkich, ale to wszystkich mam w erze: w., rodzicow, trzy najlepsze kumpele... do pozostalych sieci co najwyzej wysylam smsy. no i w tej sytuacji podoba mi sie, ze era nagradza dzwoniacych do swojej sieci: za 40 minut do wszystkich mam 100 minut do ery. mnie to urzadza. jedyne,co mi przeszkadza to coraz slabsza oferta aparatow na wymiane...

asiek 

Wysłany: Nie 20 Kwi, 2008 11:46 

bylam w plusie ze 6 lat chyba, ale nic ciekawego mi nie oferowali wiec sie przenioslam do ery, narazie jestem zadowolona, ale mam tel w erze z pol roku, wiec ciezko mi narazie cos wiecej powiedziec

Aguu 

Wysłany: Nie 20 Kwi, 2008 11:48 

Play abonament za 70zł - do wykorzystania 100zł :D
Jesteśmy zadowoleni.

Największy szajs to dla mnie Orange.
M.in. z tych powodów, które podała Pati :
Pati napisał/a:
jakość usług, ceny jak i biuro obsługi do niczego :/ I jeszcze przekłąmania na bilingach i fakturach...

Poza tym mieliśmy słaby zasięg.
Przy przedłużaniu umowy nie oferowali nic korzystnego, nie doceniali długoletnich klientów.
A teraz mamy jeszcze z nimi mega konflikt finansowy..
Szajs szajs szajs..

Pati 

Wysłany: Nie 20 Kwi, 2008 11:51 

eklerka napisał/a:
jedyne,co mi przeszkadza to coraz slabsza oferta aparatow na wymiane...

Ale to i tak w Erze w miarę najlepsze... Ja zawsze mniej więcej dostawałam co chciałam (zarówno w taryfach indywidualnych jak i w biznesie) i jeszcze część kosztów pokrywałam punktami Era Premia... A rodzice teraz wymieniali telefony w Plusie - i tam było dosłownie dno... Nic ciekawego nie było do wzięcia :( A w Orange to już w ogóle porażka...
Play chyba pod tym względem ma najlepsze telefony ;)

foxy
[Usunięty]

Wysłany: Nie 20 Kwi, 2008 11:51 

ja od 6 lat jestem w era tak-tak, choc na samym poczatku, jak zakupilam telefon, to przez 2 dni mialam idee wtedy. jednak wiele moich znajomych ma ere i wtedy tez to byla najtansza oferta na rybku, wiec ja wybralam.
jakis miesiac temu zmienilam numer na nowy, takze z ery i niestety stawki poszly mi w gore, ale jakos to przeboleje. bo, jak wiadomo- im dluzej w erze, tym taniej...

moj tez mial tak-taka, ale zmienil niedawno na abonament w erze i tez sobie bardzo go chwali ;)

Aguu 

Wysłany: Nie 20 Kwi, 2008 12:11 

Pati napisał/a:
Play chyba pod tym względem ma najlepsze telefony

zgadza się ;)

Verena 

Wysłany: Nie 20 Kwi, 2008 12:18 

Era tak-tak, od ładnych paru lat. Nie narzekam. Chciałam przejśc na abonament dla lepszego telefonu, ale dostałam od chłopa jego służbowy aparat i na razie nie mam potrzeby, jak mi go zabierze, to pewnie wdepnę w abonament ;)
Chłop ma służbowy numer w Orendżu i największy szit to problemy z zasięgiem. Typowe jest to, gdzies tam ja mam normalny w miarę zasięg, a on nic...

Wietrzenie szafy ;)

Sklepik wika.net.pl - dzieciowe różności

Sonia 

Wysłany: Nie 20 Kwi, 2008 12:23 

Od prawie półtora roku mam Heyah. Jestem zadowolona, ponieważ mój K. ma Heyah, a także znajomi ze starej klasy. Najbardziej podobają mi się podwójne doładowania :-)
Natomiast przed Heyah byłam 6 lat w Erze w TakTaku. I gdyby nie to, że K. mnóstwo kasy tracił pisząc do mnie SMSy i dzwoniąc, a ja do niego praktycznie nic (Era ma/miała promocję na Heyah, ale Heyah już na Erę nie), to pewnie dalej miałabym Erę.

Niniel 

Wysłany: Nie 20 Kwi, 2008 15:50 

Simplus już od jakichś 6 lat. I mi się podoba. Co i rusz są jakieś fajne promocje, rozmowy i smsy w znośnej, jak na prepaida, cenie. Jak miałam faceta na drugim końcu Polski, a on w tel. w tej samej sieci, to było miodzio: darmowe rozmowy, darmowe albo groszowe smsy. Ostatnio zrobili 200 darmowych smsów do wszystkich sieci z każdym doładowaniem za 50 (teraz chyba zmniejszyli liczbę do 150 ). Poza tym ja mam całą rodzinę w Plusie: mamę, tatę, siostrę, szwagra, także dla mnie luz i wszelakie promocje w ramach sieci cieszą ;)

In each relationship it's not
About love.
Just another funeral and
Just another girl left in tears.

Rosemary 

Wysłany: Nie 20 Kwi, 2008 16:02 

Niegdysiejszy POP, obecnie orange go na kartę od 6 lat, czyli odkąd przyjechałam do PL :)
Jestem zadowolona, nie przywiązuję wagi do bajerów i innych rzeczy związanych z telefonami, ceny za min. i sms nie gryzą i jest mi dobrze.

Misja: K.S.I.Ą.Ż.K.A. || Biżuteria & Co || photo stories || kup ciuszek na Allegro :)

natalia_lila 

Wysłany: Nie 20 Kwi, 2008 16:13 

Heyah, od samego poczatku jej powstania, czyli juz ponad 4lata. Jestem z niego zadowolona, podobaja mi sie promocje i ciagłe obnizki cen. Zanim miałam Heyah, to w prezencie razem z telefonem dostałam Idee POP, ktorej posiadaczka byłam tylko 4miesiace. I cale szczescie, bo wtedy jeszcze połacznie kosztowało 1,70zł za minute i nie było sekundowego naliczania, wiec za kazda złapana strzałke sporo kasy leciało :P

Wiedźma 

Wysłany: Nie 20 Kwi, 2008 16:29 

Simplus od 8 lat, fajne promocje , ostatnio 200 min. na stacjonarne i do plusa ( muszę się nieźle wysilać żeby to wygadać ) darmowe smsy za doładowania itd Jestem zadowolona :) Jedyny minus to taki, że znajomych mam w orange, plusie i erze więc jaką bym nie miała to i tak by było drożej do innych ;)

"Kto ci powiedział, że wolno się przyzwyczajać?
Kto ci powiedział, że cokolwiek jest na zawsze?
Czy nikt ci nie powiedział, że nie będziesz nigdy
w świecie czuł się jak u siebie w domu?"

m-s 

Wysłany: Nie 20 Kwi, 2008 16:41 

Już od długiego czasu mam dwie karty - abonament (wcześniej Era, teraz Play) i kartę (POPa, bo mój facet, do którego najwięcej piszę i większość znajomych ma Orange). Odkąd kupiłam kartę POP wychodzi mi ok. 40 zł miesięcznie na telefon, a mam do wykorzystania 44 zł na rozmowy i 600 esków ;) . Więc dla mnie to super układ. Wcześniej sam abonament wychodził mi o wiele drożej, niż teraz oba telefony.
Aha, co do Ery ;) to cała moja rodzina z niej korzystała wcześniej, ale po długich latach z nimi nie byli w stanie zaproponować nam lepszej oferty, niż Play. Mimo, że co się nadenerwowaliśmy, to nasze (wszyscy przenosiliśmy numery i mnóstwo zamieszania z tym było, nie dało się załatwić nic od ręki, na wszystko 2 miesiące oczekiwania i z ich bogatej oferty telefonów nie mieli żadnego, który ja chciałam ;) ) to teraz rachunki przychodzą o jakieś 250 - 300 zł mniejsze, niż w Erze. Więc nam się opłaca :)

I AM in shape. Round IS a shape!
Ostatnio zmieniony przez m-s Nie 20 Kwi, 2008 17:54, w całości zmieniany 1 raz  

Zielona 

Wysłany: Nie 20 Kwi, 2008 17:32 

Era Biznes i jest dla mnie ok, za 10 gr do trzech osob era/stacjonarne, za punkty darmowe smsy i minuty, dbaja o klienta i jak sie do nich dzowni to da sie zalatwic wszystko grzecznie przez Biuro Obslugi. Wczesniej mialam Orange Mix i juz nigdy wiecej nie chce tej sieci. Chlop rok temu zmienil z abonamentu orange na ere, bo tam mu po 7 latach doslownie nic nie zaproponowali: ten sam, przestarzaly abonament, i na rok bez aparatu lub dwa z aparatem, przeszedl z numerem do ery i mamy 200 minut darmowych, czego i tak nie wykorzystujemy. No i wazny rzecz: nasi rodzice tez maja Ere.

Odpowiedz do tematu