Zainspirowana rozmową jaka się rozwinęła w telefonach postanowiłam stworzyć ten wątek
Głosujcie z jakiego operatora korzystacie - jeśli ktoś ma 2 telefony różnych operatorów to proszę zaznaczać tego, z którego najwięcej korzystacie (operator główny hihi).
Wszystkie dodatkowe opinie również mile widziane
Ja od lat jestem w Erze (z 9 lat już będzie) i jak już wspominałam w innych wątkach jestem zadowolona. Ten operator jakoś najbardziej mi pasuje. Korzystałam zarówno z taryf dla osób indywidualnych jak i z biznesowych (obecnie mam biznes) i jakoś zawsze byłam zadowolona.
Najgorzej wspominam za to Orange - jakość usług, ceny jak i biuro obsługi do niczego :/ I jeszcze przekłąmania na bilingach i fakturach...
W miarę obojętny pozostaje mi Plus. Rodzice mają tam abonamenty (taryfa biznesowa) i oboje nie narzekają.
Play miałam na kartę (jako dodatkowy telefon) i nawet mi się podobał - szczególnie fajne było to, że dostawałam dodatkowe minuty za odebrane połączenia, ale jakoś i tak wolę Erę i teraz tylko tą sieć używam
Pozdrawiam
P.
_________________ You really are my ecstasy,
My real life fantasy...
- ATB "Ecstasy"
Wysłany: Nie 20 Kwi, 2008 11:43
u mnie era juz z 7 lat, abonament. w sumie jestem zadowolona o tyle,ze wszystkich, ale to wszystkich mam w erze: w., rodzicow, trzy najlepsze kumpele... do pozostalych sieci co najwyzej wysylam smsy. no i w tej sytuacji podoba mi sie, ze era nagradza dzwoniacych do swojej sieci: za 40 minut do wszystkich mam 100 minut do ery. mnie to urzadza. jedyne,co mi przeszkadza to coraz slabsza oferta aparatow na wymiane...
bylam w plusie ze 6 lat chyba, ale nic ciekawego mi nie oferowali wiec sie przenioslam do ery, narazie jestem zadowolona, ale mam tel w erze z pol roku, wiec ciezko mi narazie cos wiecej powiedziec
Play abonament za 70zł - do wykorzystania 100zł
Jesteśmy zadowoleni.
Największy szajs to dla mnie Orange.
M.in. z tych powodów, które podała Pati :
Pati napisał/a:
jakość usług, ceny jak i biuro obsługi do niczego :/ I jeszcze przekłąmania na bilingach i fakturach...
Poza tym mieliśmy słaby zasięg.
Przy przedłużaniu umowy nie oferowali nic korzystnego, nie doceniali długoletnich klientów.
A teraz mamy jeszcze z nimi mega konflikt finansowy..
Szajs szajs szajs..
jedyne,co mi przeszkadza to coraz slabsza oferta aparatow na wymiane...
Ale to i tak w Erze w miarę najlepsze... Ja zawsze mniej więcej dostawałam co chciałam (zarówno w taryfach indywidualnych jak i w biznesie) i jeszcze część kosztów pokrywałam punktami Era Premia... A rodzice teraz wymieniali telefony w Plusie - i tam było dosłownie dno... Nic ciekawego nie było do wzięcia A w Orange to już w ogóle porażka...
Play chyba pod tym względem ma najlepsze telefony
_________________ You really are my ecstasy,
My real life fantasy...
- ATB "Ecstasy"
foxy [Usunięty]
Wysłany: Nie 20 Kwi, 2008 11:51
ja od 6 lat jestem w era tak-tak, choc na samym poczatku, jak zakupilam telefon, to przez 2 dni mialam idee wtedy. jednak wiele moich znajomych ma ere i wtedy tez to byla najtansza oferta na rybku, wiec ja wybralam.
jakis miesiac temu zmienilam numer na nowy, takze z ery i niestety stawki poszly mi w gore, ale jakos to przeboleje. bo, jak wiadomo- im dluzej w erze, tym taniej...
moj tez mial tak-taka, ale zmienil niedawno na abonament w erze i tez sobie bardzo go chwali
Era tak-tak, od ładnych paru lat. Nie narzekam. Chciałam przejśc na abonament dla lepszego telefonu, ale dostałam od chłopa jego służbowy aparat i na razie nie mam potrzeby, jak mi go zabierze, to pewnie wdepnę w abonament
Chłop ma służbowy numer w Orendżu i największy szit to problemy z zasięgiem. Typowe jest to, gdzies tam ja mam normalny w miarę zasięg, a on nic...
Od prawie półtora roku mam Heyah. Jestem zadowolona, ponieważ mój K. ma Heyah, a także znajomi ze starej klasy. Najbardziej podobają mi się podwójne doładowania
Natomiast przed Heyah byłam 6 lat w Erze w TakTaku. I gdyby nie to, że K. mnóstwo kasy tracił pisząc do mnie SMSy i dzwoniąc, a ja do niego praktycznie nic (Era ma/miała promocję na Heyah, ale Heyah już na Erę nie), to pewnie dalej miałabym Erę.
Simplus już od jakichś 6 lat. I mi się podoba. Co i rusz są jakieś fajne promocje, rozmowy i smsy w znośnej, jak na prepaida, cenie. Jak miałam faceta na drugim końcu Polski, a on w tel. w tej samej sieci, to było miodzio: darmowe rozmowy, darmowe albo groszowe smsy. Ostatnio zrobili 200 darmowych smsów do wszystkich sieci z każdym doładowaniem za 50 (teraz chyba zmniejszyli liczbę do 150 ). Poza tym ja mam całą rodzinę w Plusie: mamę, tatę, siostrę, szwagra, także dla mnie luz i wszelakie promocje w ramach sieci cieszą
Just another girl left in tears.
Niegdysiejszy POP, obecnie orange go na kartę od 6 lat, czyli odkąd przyjechałam do PL
Jestem zadowolona, nie przywiązuję wagi do bajerów i innych rzeczy związanych z telefonami, ceny za min. i sms nie gryzą i jest mi dobrze.
_________________ Zła wypowiedź? To tylko skróty myślowe!
Heyah, od samego poczatku jej powstania, czyli juz ponad 4lata. Jestem z niego zadowolona, podobaja mi sie promocje i ciagłe obnizki cen. Zanim miałam Heyah, to w prezencie razem z telefonem dostałam Idee POP, ktorej posiadaczka byłam tylko 4miesiace. I cale szczescie, bo wtedy jeszcze połacznie kosztowało 1,70zł za minute i nie było sekundowego naliczania, wiec za kazda złapana strzałke sporo kasy leciało
_________________ Zapraszam na moje aukcje!-Stroje kąpielowe, czapki dziecięce Promocja dla FORUMEK!
Na hasło (w wiadomości do Sprzedającego) "Antyforum, nick" przy zakupach powyżej 80zł, wysyłka GRATIS
Simplus od 8 lat, fajne promocje , ostatnio 200 min. na stacjonarne i do plusa ( muszę się nieźle wysilać żeby to wygadać ) darmowe smsy za doładowania itd Jestem zadowolona Jedyny minus to taki, że znajomych mam w orange, plusie i erze więc jaką bym nie miała to i tak by było drożej do innych
w świecie czuł się jak u siebie w domu?"
Już od długiego czasu mam dwie karty - abonament (wcześniej Era, teraz Play) i kartę (POPa, bo mój facet, do którego najwięcej piszę i większość znajomych ma Orange). Odkąd kupiłam kartę POP wychodzi mi ok. 40 zł miesięcznie na telefon, a mam do wykorzystania 44 zł na rozmowy i 600 esków . Więc dla mnie to super układ. Wcześniej sam abonament wychodził mi o wiele drożej, niż teraz oba telefony.
Aha, co do Ery to cała moja rodzina z niej korzystała wcześniej, ale po długich latach z nimi nie byli w stanie zaproponować nam lepszej oferty, niż Play. Mimo, że co się nadenerwowaliśmy, to nasze (wszyscy przenosiliśmy numery i mnóstwo zamieszania z tym było, nie dało się załatwić nic od ręki, na wszystko 2 miesiące oczekiwania i z ich bogatej oferty telefonów nie mieli żadnego, który ja chciałam ) to teraz rachunki przychodzą o jakieś 250 - 300 zł mniejsze, niż w Erze. Więc nam się opłaca
Ostatnio zmieniony przez m-s Nie 20 Kwi, 2008 17:54, w całości zmieniany 1 raz
Era Biznes i jest dla mnie ok, za 10 gr do trzech osob era/stacjonarne, za punkty darmowe smsy i minuty, dbaja o klienta i jak sie do nich dzowni to da sie zalatwic wszystko grzecznie przez Biuro Obslugi. Wczesniej mialam Orange Mix i juz nigdy wiecej nie chce tej sieci. Chlop rok temu zmienil z abonamentu orange na ere, bo tam mu po 7 latach doslownie nic nie zaproponowali: ten sam, przestarzaly abonament, i na rok bez aparatu lub dwa z aparatem, przeszedl z numerem do ery i mamy 200 minut darmowych, czego i tak nie wykorzystujemy. No i wazny rzecz: nasi rodzice tez maja Ere.
_________________ "Kobieta musi mówić żeby wiedziała co myśli."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum