Hej, od ponad roku zarzywam rigevidon, plamienia w trakcie cyklu swoją droga, ale aktualnie spóźnia mi sie okres 3dzien, mam powód do zmartwień? ;/ Dzikuje z gory za odpowiedz.
Nie okres, a krwawienie z odstawienia. Krwawienie podczas brania tabletek nie zawsze występuje tego samego dnia, a może się zdarzyć, że nie wystąpi i to nie jest jakaś nieprawidłowość.
Poza tym zachęcam do lektury forum i na przyszłość - dopisywania się w istniejących już tematach.
miczaj, po pierwsze mogłaś się dopisać do jakiegoś tematu, a nie pisać setny raz o opóźnionym krwawieniu z odstawienia'
po drugie nie masz się czym martwić bo krwawienie może wystąpić dowolnego dnia przerwy lub nie wystąpić wcale.
_________________ Love, love is a verb,
Love is a doing word,
Fearless on my breath
Gentle impulsion
shakes me, makes me lighter.
Fearless on my breath.
lenka [Usunięty]
Wysłany: Nie 10 Maj, 2009 19:48
albo jak tabletki nei były brane regularnie, zapomniałaś jakąś, zwymiotowałaś etc. zrób test
miczaj [Usunięty]
Wysłany: Pią 22 Maj, 2009 21:27
Wybaczcie, że nie podłączyłam się do tematu, byłam roztrzęsiona..... Przepraszam.
W zasadzie nadal jestem niespokojna - kolejne opakowanie zaczęłam -dzisiaj 8tabletka, a okresu ani śladu. Test? Juz dwa zrobilam w odstepie tygodnia i nic. Szczerze? Nadal nie potrafie byc spokojna. Aha -jeśli chodzi o ściśliwość - tabletki biore ponad rok, pierwszy raz zapomnialam jednej z zeszlego opakowania (wzielam po 24h) -moze dlatego sie nie pojaiwl okres? Wiele opcji, a głowa od myśli jak arbuz....
czasami może się tak zdarzyć, że krwawienie nie wystąpi podczas przerwy. Skoro robiłaś testy i były negatywne to myślę, że nie masz się o co martwić. Dla pewności polecam udać się do ginekologa.
Dzieki wielkie ale przyznacie, jest sie czym stresowac czasem ? hehe.
enezetoera12345 [Usunięty]
Wysłany: Sob 23 Maj, 2009 23:23
hej. a ja mam pytanie. Stosowałam tabletki Logest a w lutym ginekolog zmienił mi na Yazz. Po pierwszym opakowaniu miałąm okres. Natomiast w drugim nie miałam, teraz kończy mi się trzecie i powinnam dostać w przeciągu 4 dni, czyli czw, piątku, sob i niedzieli. Jest sobota wieczór a tutaj nic? Co jest nie tak? Czytałam że przy zmianie tab może nie być okresu ale to w przypadku 1-2 opakowań, czy przy trzecim tez tak może być? Jeśli nei dostanę w ciągu kilku dni to musze iść do ginekologa, bo coś jest nie tak. Tabletki stosowałąm regularnie. Proszę o radę..jaka może być przyczyna braku okresu..
[ Dodano: Sob 23 Maj, 2009 23:27 ]
zapomniałam dodać, że te tabletki bierze się bez przerwy, tzn. w opakowaniu jest 28 tabl, 24 rózowe i 4 białe. I w ciągu tych 4 białych powinien byc okres.
Wiek: 24 Dołączyła: 11 Sie 2008 Posty: 287 Skąd: Warszawa
Wysłany: Nie 24 Maj, 2009 00:02
nie okres tylko krwawienie z odstawienia.
a przez pierwsze 3 opakowania krwawienie może nie wystąpić wcale-skutek uboczny,nic dziwnego.
Wysłany: Nie 24 Maj, 2009 11:19
ok, krwawienie z odstawienia. Dzięki za odpowiedz. Czyli może lepiej poczekam jeszcze 1 opakowanie i dopiero wtedy pójdę do ginekologa. A nie teraz.. Bo pewnie odeśle mnie i każe przyjsc za miesiąc.
Wysłany: Wto 26 Maj, 2009 13:28
Witam. Wczoraj (nie można tego nazwać krwawieniem) dostałąm lekkiego plamienia na wkładce. Mimo, iż wczoraj był pierwszy dzień nowego opakowania, a krwawienie powinnam dostać od czw do niedzieli (na koniec tsarego opakownaia). Dziś też je mam, więc uważam, że to jest to krwawienie tylko, że u mnie jest minimalne. Także sądzę, że wszystko jest ok i w następnym miesiącu będę to krwawienie miała o czasie. Dzięki za rady i miłe słowa. Pozdrawiam
Malineczka_89 [Usunięty]
Wysłany: Czw 04 Cze, 2009 11:55
Re: Opóźniony okres
Mam pytanie
ostsniego razu jes tydzoien temu współzyłam z chłopakiem bez zabezpieczenia ale zakonczył na zewnatrz ale nie był pewny czy zdążył na czas i jak cos tam wleciało to czy moge byc w cizy ?
mam tez bardzo duzy apetyt , czesto chodze do ubikacji brzuch mnie boli tak jak przed okresem piersi tez mam obolałe a miesieczke mam miec dopiero ok 10. czerwca wiec czy moge byc w ciąży ? moja temteratura ciała wynosi ok 37 stopni prosze odpiszcie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum