na forum dużo miejsca poświęca sie paracetamolowi, który jest lekiem przeciwbólowym. ale on też nie obniża skuteczności pigułek.
mirka1976 [Usunięty]
Wysłany: Wto 06 Maj, 2008 12:18
Witam! Mam pytanie i zaznaczam że jestem nowa na forum czy chrom w postaci tabl. odchudzających o nazwie Linea wpływa na działanie leków antykoncepcyjnych hormonalnych
? Piszę bo dopiero od wczoraj stosuję Linee a nie chce zajść. Mam dwójkę chorowitych dzieci i to mi wystarczy. Proszę o szybką odpowiedź. Pozdrawiam
Hej, wiem że to już było poruszane prawdopodobnie, ale nie znalazłam nigdzie wyczerpującej odpowiedzi więc pytam. Wiem, że dziurawiec osłabia tabletki, niestety przyjęłam krople żołądkowe tydzień temu i nie miałam pojęcia że one są z dziurawcem. Wzięłam je tylko raz, jakieś 15-20 kropelek przepisowo rozpuszczonych w szklance wody. Myślicie że powinnam biec po test? Bo w tym tygodniu parę razy uprawiałam seks i teraz trochę się obawiam.
a kiedy masz mieć przerwę??? rzeczywiście może wyglądać to nieciekawie tak . ja zrobiłabym jednak test
Kath [Usunięty]
Wysłany: Sob 10 Maj, 2008 21:06
Przerwę mam mieć niby od piątku, ale chciałam nie robić wogóle bo akurat za dwa tygodnie mój chłopak wyjeżdża do Francji na 2 miesiące więc chciałam wykorzystać ostatnie chwile. Krople wzięłam z samego rana w sobotę a tabletki biorę zawsze ok godziny 22.
być może ilość tych kropli była za mała by wpłynąć na tabletki i odstęp czasu dosyć długi, Jednak po co masz niepotrzebnie się stresować najlepiej zrobić test.
Kath [Usunięty]
Wysłany: Sob 10 Maj, 2008 21:35
Dzięki wielkie. No ja też mam nadzieję że biorąc pod uwagę ilość kropli i zawartość dziurawca to dużego ryzyka nie ma, ale na pewno test zrobię. Jakoś mi się do dzieci nie śpieszy jednak jeszcze...
wydaje mi się że w kroplach żołądkowych tego dziurawca jest tyle co kot napłakał
mirka1976 [Usunięty]
Wysłany: Nie 11 Maj, 2008 08:31
Jeśli chodzi o krople to wiem z własnego doświadczenia, że po jednym razie nie osłabiły tabl. antykoncepcyjnych, ale jest zawsze jedno ale akurat mi nie zaszkodziły więc życzę powodzenia pozdrawiam
wyczytałam, że rutinoscorbin nie osłabia działania tabletek, ale czy w dużych dawkach też? około 17 wzięłam 4 rutinoscorbiny a około 21 tabletke i później jeszcze koło 23 wzięłam 1 rutinoscorbin.
pytam, bo słyszałam, że przy tabletkach nie powinno się brać za dużo witaminy C.
witamina C - nie przekraczac jednorazowo dawki 1000 mg (dotyczy to zarówno samej wit. C, jak i w preparatach: Rutinoscorbin, Cerutin, Rutovit C itd..)
KAROL!NA [Usunięty]
Wysłany: Nie 11 Maj, 2008 15:01
Znalazlam na innym forum posty ze 1 chlopak napisal ze przez wlosy preparaty nie wplywaja na antykoncepcje a 2 go wysmial ze niektore roslinne wplywaja jakos mi sie nie chce wierzyc zeby to byla prawda chyba ze sie myle. Wiem ze to troche glupie ale co o tym myslicie?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum