słyszałam, że nadmiar witaminy C wpływa na tabletki antykoncepcyjne, a może ktoś słyszał czy cynk, cynk organiczny, magnez, wapno lub jakieś inne suplementy diety wpływały na działanie tabletek antykoncepcyjnych?
_________________ Nie może być dla kobiety większej udręki niż mężczyzna, który jest tak dobry, tak wierny, tak kochający, tak niepowtarzalny i który nie oczekuje żadnych przyrzeczeń. Po prostu jest i daje jej pewność, że będzie na wieczność.
Boisz się tylko, że ta wieczność – bez tych wszystkich standardowych obietnic – będzie krótka. S@motność w Sieci J.L. Wiśniewski
Tak czytałam, dlatego napisałam, że wiem iż witamina C ma wpływ, niestety nie znalazłam odp (z wyjątkiem magnezu) na moje pytanie. najbardziej ciekawa jestem o działanie cynku organicznego na tabletki antykoncepcyjne, ponieważ taki muszę ostatnio przyjmować w większych ilościach.
a na ulotce nic nie ma ?
z tego co wyczytałam w sieci nie wpływa, niech ktoś jeszcze potwierdzi
_________________ Nie może być dla kobiety większej udręki niż mężczyzna, który jest tak dobry, tak wierny, tak kochający, tak niepowtarzalny i który nie oczekuje żadnych przyrzeczeń. Po prostu jest i daje jej pewność, że będzie na wieczność.
Boisz się tylko, że ta wieczność – bez tych wszystkich standardowych obietnic – będzie krótka. S@motność w Sieci J.L. Wiśniewski
szybkie pytanie do farmaceutek,
czy polprazol i dexak wplywaja na skutecznosc?
z tego co narazie wyczytalam to ten drugi to lek przeciwbolowy, wiec nie powinien- ale pewnosci nie mam
_________________ Czas ucieka, kiedy go nie pilnujesz [P.Coelho]
afrogirl [Usunięty]
Wysłany: Wto 24 Sie, 2010 12:22
witam, chciiałabym pociągnąć wątek brania antykoncepcji i heparyny. Otóz zastanawiam sie czy jesli braloby sie te dwie substancje jedną np rano a drugą wieczorem czy to cos zmienia? czy nadal pozostaje fakt ze mija się to z celem? zadna z osob ktora napisala ze absolutnie nie brac razem tabsow i heparyny nie podala konkretnych powodow a to mnie najbardziej interesuje, więc prosze rozwińcie swoje wczesniejsze wypowiedzi. Mnie wydaje sie sluszne profilaktyczne podawanie heparyny przy zlamaniach. A skoro antykoncepcja sama w sobie zagęszcza krew i nie stosuje sie zadnych 'rozgęszczaczy' stosując hormony to skąd koniecznosc odstawienia jej przy heparynie? czy tabletki w 100% niwelują dzialanie lekow przeciwzakrzepowych?
pzdr
pytam sie o to bo moja ginekolog każe mi zrobic przerwe 2miesieczną wlasnie z tego powodu ze zlamalam nogę i mam te zastrzyki z heparyna przez miesiac brac.. ale zastanawiam sie jaki jest sens robienia tak krotkiej przerwy..
Mam takie dziwne pytanie co z braniem tabletek i z obowiazkowymi szczepieniami? Bo w poniedziałek mam 'wziąć' szczepionke te którą sie bierze koło 18 roku życia. To bedzie albo GRUŹLICY - śródskórnie szczepionką BCG albo BŁONICY, TĘŻCOWI - podskórnie szczepionką Td teraz nie wiem dokładnie bo pielegniarka nic nie mowiła ale to bedzie chyba ta druga.
Zmartwiłam się informacją w ulotce Theraflu, że trzeba się konsultować z lekarzem biorąc go razem z pigułkami, ale poczytałam na forum, że nie wpływa. OK. Natomiast mam problem z dawką. Wczoraj o 20:00 zaaplikowałam sobie 1 saszetkę i był to ostatni, 7 dzień przerwy. Dzisiaj o 23:00 łykam tabletkę i jakbym tak o 17:00 - 18:00 wypiła saszetkę to będzie OK czy to przegięcie? Przypomnę, że saszetka zawiera 650 mg paracetamolu także 1000 mg na dobę zostanie przekroczone a chcę wypić wcześniej bo pijąc o 20:00 tak jak wczoraj nie będzie 4 godzin odstępu od pigułki. Ew. mogę zamiast tego łyknąć 1 zwykły Apap 500 mg - jak myślicie? Albo rozpuścić tylko część saszetki, ale boję się, że wtedy nie pomoże a jestem połamana. Mam nadzieję, że nie będzie potrzeby zażywać więcej. Głupia sprawa, ale strach coś źle zrobić na początku opakowania. Sprzeczne są dane o tych 1000 mg, czy to chodzi o jednorazowe czy o dobowe. Do tego gubię się w tym czy pigułki podwyższają czy obniżają 'naturalny' poziom ee i nie wiem jak traktować słowa: "paracetamol podwyższa".
marcia84
Wysłany: Sro 15 Wrz, 2010 18:49
Dostałam od laryngologa lek galvenox. Ulotka nic nie mówi o interakcjach, ale oczywiście chciałabym się upewnić.
I jeszcze syrop robiony, ale mam kłopot z odczytaniem składników, więc prosze farmaceutki o wybaczenie jak poprzekręcam nazwy: sir.pini+tusipect+epueteni+neospasminum+aq.dest,m.t.mixt
Zmartwiłam się informacją w ulotce Theraflu, że trzeba się konsultować z lekarzem biorąc go razem z pigułkami, ale poczytałam na forum, że nie wpływa. OK. Natomiast mam problem z dawką. Wczoraj o 20:00 zaaplikowałam sobie 1 saszetkę i był to ostatni, 7 dzień przerwy. Dzisiaj o 23:00 łykam tabletkę i jakbym tak o 17:00 - 18:00 wypiła saszetkę to będzie OK czy to przegięcie? Przypomnę, że saszetka zawiera 650 mg paracetamolu także 1000 mg na dobę zostanie przekroczone a chcę wypić wcześniej bo pijąc o 20:00 tak jak wczoraj nie będzie 4 godzin odstępu od pigułki. Ew. mogę zamiast tego łyknąć 1 zwykły Apap 500 mg - jak myślicie? Albo rozpuścić tylko część saszetki, ale boję się, że wtedy nie pomoże a jestem połamana. Mam nadzieję, że nie będzie potrzeby zażywać więcej. Głupia sprawa, ale strach coś źle zrobić na początku opakowania. Sprzeczne są dane o tych 1000 mg, czy to chodzi o jednorazowe czy o dobowe. Do tego gubię się w tym czy pigułki podwyższają czy obniżają 'naturalny' poziom ee i nie wiem jak traktować słowa: "paracetamol podwyższa".
yyy z tego co mi wiadomo to jest 3 g na dobe paracetamolu wiec 6 tabletek.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum