Antyforum
dla wszystkich, którzy wiedzą, skąd się biorą dzieci i wiedzą, co robić, by się nie brały ;)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Drodzy użytkownicy! FAQ, regulamin, spis tematów i szukajka nie gryzą!! Zachęcamy do korzystania :)
 wyniki jako: posty, tematy

osłabiaja tabletki?

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: Guzik
Pon 28 Mar, 2011 13:04
osłabiaja tabletki?
Autor Wiadomość
halohalo
[Usunięty]

Wysłany: Sro 04 Sie, 2010 09:53 

a SULPIRYD?

podziomka 

Wysłany: Nie 08 Sie, 2010 23:49 

Niby nie znalazalm doniesien ,ze fitohormony oslabiaja dzialanie tabletek anty ,ale chce sie upewnic biore Menoplant

sylwia89 

Wysłany: Pon 16 Sie, 2010 13:09 

słyszałam, że nadmiar witaminy C wpływa na tabletki antykoncepcyjne, a może ktoś słyszał czy cynk, cynk organiczny, magnez, wapno lub jakieś inne suplementy diety wpływały na działanie tabletek antykoncepcyjnych?

Wampirek 

Wysłany: Pon 16 Sie, 2010 13:13 

sylwia89, a czytałaś cały ten temat ? są w nim odpowiedzi na Twoje pytania, na część na pewno, bo pamiętam ;)

[ Dodano: Pon 16 Sie, 2010 14:16 ]
temat o witaminie C:
http://www.antyforum.pl/witamina-c-vt239.htm
a tutaj masz listę leków:
http://www.antyforum.pl/l...agnez+os%B3abia
Nie może być dla kobiety większej udręki niż mężczyzna, który jest tak dobry, tak wierny, tak kochający, tak niepowtarzalny i który nie oczekuje żadnych przyrzeczeń. Po prostu jest i daje jej pewność, że będzie na wieczność.

Boisz się tylko, że ta wieczność – bez tych wszystkich standardowych obietnic – będzie krótka.

S@motność w Sieci J.L. Wiśniewski

sylwia89 

Wysłany: Pon 16 Sie, 2010 14:29 

Tak czytałam, dlatego napisałam, że wiem iż witamina C ma wpływ, niestety nie znalazłam odp (z wyjątkiem magnezu) na moje pytanie. najbardziej ciekawa jestem o działanie cynku organicznego na tabletki antykoncepcyjne, ponieważ taki muszę ostatnio przyjmować w większych ilościach.

Wampirek 

Wysłany: Pon 16 Sie, 2010 14:46 

a na ulotce nic nie ma ?
z tego co wyczytałam w sieci nie wpływa, niech ktoś jeszcze potwierdzi ;)
Nie może być dla kobiety większej udręki niż mężczyzna, który jest tak dobry, tak wierny, tak kochający, tak niepowtarzalny i który nie oczekuje żadnych przyrzeczeń. Po prostu jest i daje jej pewność, że będzie na wieczność.

Boisz się tylko, że ta wieczność – bez tych wszystkich standardowych obietnic – będzie krótka.

S@motność w Sieci J.L. Wiśniewski

Noelle 

Wysłany: Pią 20 Sie, 2010 19:01 

szybkie pytanie do farmaceutek,
czy polprazol i dexak wplywaja na skutecznosc?

z tego co narazie wyczytalam to ten drugi to lek przeciwbolowy, wiec nie powinien- ale pewnosci nie mam

afrogirl
[Usunięty]

Wysłany: Wto 24 Sie, 2010 12:22 

witam, chciiałabym pociągnąć wątek brania antykoncepcji i heparyny. Otóz zastanawiam sie czy jesli braloby sie te dwie substancje jedną np rano a drugą wieczorem czy to cos zmienia? czy nadal pozostaje fakt ze mija się to z celem? zadna z osob ktora napisala ze absolutnie nie brac razem tabsow i heparyny nie podala konkretnych powodow a to mnie najbardziej interesuje, więc prosze rozwińcie swoje wczesniejsze wypowiedzi. Mnie wydaje sie sluszne profilaktyczne podawanie heparyny przy zlamaniach. A skoro antykoncepcja sama w sobie zagęszcza krew i nie stosuje sie zadnych 'rozgęszczaczy' stosując hormony to skąd koniecznosc odstawienia jej przy heparynie? czy tabletki w 100% niwelują dzialanie lekow przeciwzakrzepowych?

pzdr

pytam sie o to bo moja ginekolog każe mi zrobic przerwe 2miesieczną wlasnie z tego powodu ze zlamalam nogę i mam te zastrzyki z heparyna przez miesiac brac.. ale zastanawiam sie jaki jest sens robienia tak krotkiej przerwy..

OnaOla 

Wysłany: Pią 27 Sie, 2010 17:06 

Mam takie dziwne pytanie co z braniem tabletek i z obowiazkowymi szczepieniami? Bo w poniedziałek mam 'wziąć' szczepionke te którą sie bierze koło 18 roku życia. To bedzie albo GRUŹLICY - śródskórnie szczepionką BCG albo BŁONICY, TĘŻCOWI - podskórnie szczepionką Td teraz nie wiem dokładnie bo pielegniarka nic nie mowiła ale to bedzie chyba ta druga.

To jakos wpływa czy cos?

eren1989 

Wysłany: Nie 05 Wrz, 2010 10:06 

a co z belissą hydro? zawiera skrzyp polny, spirulina, hydrolizat białek kolagenowych, witaminy i beta karoten. z góry dzięki za odpowiedź pozdro

Finka 

Wysłany: Nie 05 Wrz, 2010 22:12 

eren1989, nie wpływa.

eren1989 

Wysłany: Sro 08 Wrz, 2010 17:18 

Finka napisał/a:
eren1989, nie wpływa.

dzięki serdeczne :)

Agneshka'89
[Usunięty]

Wysłany: Sob 11 Wrz, 2010 06:49 

Zmartwiłam się informacją w ulotce Theraflu, że trzeba się konsultować z lekarzem biorąc go razem z pigułkami, ale poczytałam na forum, że nie wpływa. OK. Natomiast mam problem z dawką. Wczoraj o 20:00 zaaplikowałam sobie 1 saszetkę i był to ostatni, 7 dzień przerwy. Dzisiaj o 23:00 łykam tabletkę i jakbym tak o 17:00 - 18:00 wypiła saszetkę to będzie OK czy to przegięcie? Przypomnę, że saszetka zawiera 650 mg paracetamolu także 1000 mg na dobę zostanie przekroczone a chcę wypić wcześniej bo pijąc o 20:00 tak jak wczoraj nie będzie 4 godzin odstępu od pigułki. Ew. mogę zamiast tego łyknąć 1 zwykły Apap 500 mg - jak myślicie? Albo rozpuścić tylko część saszetki, ale boję się, że wtedy nie pomoże a jestem połamana. Mam nadzieję, że nie będzie potrzeby zażywać więcej. Głupia sprawa, ale strach coś źle zrobić na początku opakowania. Sprzeczne są dane o tych 1000 mg, czy to chodzi o jednorazowe czy o dobowe. Do tego gubię się w tym czy pigułki podwyższają czy obniżają 'naturalny' poziom ee i nie wiem jak traktować słowa: "paracetamol podwyższa".

marcia84 

Wysłany: Sro 15 Wrz, 2010 18:49 

Dostałam od laryngologa lek galvenox. Ulotka nic nie mówi o interakcjach, ale oczywiście chciałabym się upewnić.
I jeszcze syrop robiony, ale mam kłopot z odczytaniem składników, więc prosze farmaceutki o wybaczenie jak poprzekręcam nazwy: sir.pini+tusipect+epueteni+neospasminum+aq.dest,m.t.mixt

OnaOla 

Wysłany: Sro 22 Wrz, 2010 19:22 

gargarin do płukania gardła?

substancje czynne - tetraboran sodu, wodorowęglan sodowy, chlorek sodowy, benzoesan sodowy, mentol

[ Dodano: Sro 22 Wrz, 2010 20:24 ]
Agneshka'89 napisał/a:
Zmartwiłam się informacją w ulotce Theraflu, że trzeba się konsultować z lekarzem biorąc go razem z pigułkami, ale poczytałam na forum, że nie wpływa. OK. Natomiast mam problem z dawką. Wczoraj o 20:00 zaaplikowałam sobie 1 saszetkę i był to ostatni, 7 dzień przerwy. Dzisiaj o 23:00 łykam tabletkę i jakbym tak o 17:00 - 18:00 wypiła saszetkę to będzie OK czy to przegięcie? Przypomnę, że saszetka zawiera 650 mg paracetamolu także 1000 mg na dobę zostanie przekroczone a chcę wypić wcześniej bo pijąc o 20:00 tak jak wczoraj nie będzie 4 godzin odstępu od pigułki. Ew. mogę zamiast tego łyknąć 1 zwykły Apap 500 mg - jak myślicie? Albo rozpuścić tylko część saszetki, ale boję się, że wtedy nie pomoże a jestem połamana. Mam nadzieję, że nie będzie potrzeby zażywać więcej. Głupia sprawa, ale strach coś źle zrobić na początku opakowania. Sprzeczne są dane o tych 1000 mg, czy to chodzi o jednorazowe czy o dobowe. Do tego gubię się w tym czy pigułki podwyższają czy obniżają 'naturalny' poziom ee i nie wiem jak traktować słowa: "paracetamol podwyższa".

yyy z tego co mi wiadomo to jest 3 g na dobe paracetamolu ;) wiec 6 tabletek.

Odpowiedz do tematu