Witam, mam ten sam problem. Teoretycznie w czasie zapalenia pęcherza, bo na tą cudowna dolegliwość stosuje się powyższy, powinno się wstrzymać od współżycia(parafrazując panią dr, gdy usłyszała, że bardzo kocham mojego lubego "Pograjcie w Scrabble").
Zarówno Urolin jak i Palin zawierają kwas pipemidowy, internistka przepisując mi Palin uprzedzona o tym iż przyjmuje Novynette stwierdziła, że prawie napewno nie wchodza w interakcje, to A. A B, pobuszowałam w necie, i na jednym z forum na W moderatorka wątku zapalenie pęcherza a sex pisze, że Urolin(więc i Palin zapewne) nie wpływa na pilsy. Do tego doszłam metodą dedukcji i mam nadzieje,że to prawda bo jak nie za 2 tyg okaże się, że jestem mamusią :/
Źródło:
http://wizaz.pl/forum/sho...?t=91326&page=4
Po powrocie od gina:
Pani doktor twierdzi, że przy regularnym przyjmowaniu antykoncepcji doustnej antybiotyk stosowany krótko do 2 tyg nie osłabia tabletek na tyle aby doszło do zapłodnienia. Dopiero dłuższe stosowanie antybiotyku powoduje rozchwianie organizmu i upośledzenie działania tabletek, dodatkowe zabezpieczenie jednakowoż wielce wskazane. Także ogumiajmy się i walczmy!