Justyce, już pisałam, że ja też tak mam. Mnie to nawet nocy nie udało się czasem przeżyć. Jeszcze nigdy nie miałam lakieru bez odprysków 2 dni. Ale ciekawi mnie co by ta diamentowa odżywka z moimi zrobiła.
_________________ Dalej i dalej na paraboli czasu wznoszę się, aby za chwilę opaść na dno...
Ja jak dam jedną albo dwie warstwy diamentowej na raz i od razu na to lakier, to nie ma bata, wszystko bombluje i odpryskuje. A jak robię tak jak w instrukcji, czyli dzień po dniu i czwartego dnia nakładam lakier na tą trzywarstwową bazę to lakier potrafi mi się trzymać, aż mi się nie znudzi- nawet 7dni.
_________________ Zapraszam na moje aukcje!-Stroje kąpielowe, czapki dziecięce Promocja dla FORUMEK!
Na hasło (w wiadomości do Sprzedającego) "Antyforum, nick" przy zakupach powyżej 80zł, wysyłka GRATIS
Kurdę serio?
Ja w niedzielę dałam jedną warstwę diamentowej, po 5 minutach warstwę lakieru i po kolejnych 3 minutach drugą warstwę lakieru a dziś paznokcie są w stanie idealnym, jakbym dopiero co pomalowała. Na poprzedniej Evelince 8w1 lakiery trzymały się ładnie około tygodnia, później końcówki się ścierały ale odpryski się zdarzały bardzo rzadko.
Może myjecie gary albo moczycie dłonie w jakichś płynach? Używacie rękawiczek do zmywania?
Ja też jestem zdziwiona.
Diamentowa jako baza sprawdza się u mnie pysznie - lakiery trzymają się ok. tygodni a i czasem dłużej.
A kura domowa ze mnie pełną piersią, więc styczność z różnymi cieczami mam
.
Przy okazji - Sensique Jewel of the Orient
Za chwilę będzie o nim więcej wiadomo gdzie
Powiem tylko, że Sensique produkuje Hean a to baaaardzo dobra rekomendacja
Wysłany: Sro 08 Lut, 2012 11:58
U mnie to chyba mimo wszystko zalezy od lakieru. Maluję paznokcie przez trzy dni odzywka diamentową, czwartego dnia maluje kolorowym lakierem. Lakier Wibo trzyma mi się około 3 dni, a to dla mnie bardzo długo, z kolei wczoraj rano pomalowałam Miyo i już jak wychodziłam z pracy miałam odbryski, a pracuję w biurze.
_________________ Byłoby szczęściem móc uszy i inne zmysły tak zamykać jak oczy.
Justyce, spróbuj dać 3 warstwy diamentowej i na to lakier, najlepiej lakier następnego dnia dopiero. u mnie sie sprawdza.
No właśnie o to chodzi, że czasem następnego dnia nie zawsze mam czas albo chcę zmieniać codziennie kolory ale ok, spróbuję.
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Ten lakier jak pyłek brokatowy wygląda. Mnie też się bardzo podoba.
I oczywiście zazdroszczę paznokci. Nawet nie wiesz jak ja bym chciała mieć takie równe, wąskie, kwadratowe, wygięte paznokcie... A nie takie plaskacze albo co gorsza skocznie... Tego nawet żel nie ukryje.
_________________ Dalej i dalej na paraboli czasu wznoszę się, aby za chwilę opaść na dno...
Groszku nie zawsze takie były. Paradoksalnie dużo mi dał rok noszenia żeli - płytka sama się wysmukliła, łożysko wydłużyło - to ponoć dlatego, że nic nie robiłam sama przy paznokciach, nie piłowałam, nie grzebałam pod wolnym brzegiem itp.
No i oczywiście diamencik z Eveline.
Pierwszy lakier Vipera Jumpy, którego nie polecam
Numerek 126. Uwielbiam czerwienie ale nie znoszę jak prześwitują przy nich końcówki, no nienawidzę tego (a niestety zdarzyło mi się to przy wielu lakierach) ale ten 126 to jest jakiś żart, zresztą zobaczcie same Skórki jeszcze nie wyczyszczone, przepraszam.
Nałożone dwie grube warstwy.
Wysłany: Czw 09 Lut, 2012 17:08
Uu, faktycznie. Polecam Inglot numer 21, śliczna czerwień, nic nie przebija.
_________________ " (...) Bo ja biegam po polach mojej dzikiej świadomości.
I wołam, krzyczę: tu nie ma nienawiści i złości!
To jest wolności miejsce, moje serce pełne jest miłości
Nic więcej."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum