Poza tym, zastanawiam się, czy jest jakiś patent na cudowne piłowanie, który sprawiłby, że paznokieć palca środkowego, który ma obecnie kształt spłaszczonej elipsy ( ) miał węższą płytkę?
Tak, jest to metoda hardkorowa, generalnie polegająca na regularnym wpiłowywaniu się w boki paznokcia z jednej i drugiej strony. Przeszłam przez to, trwało mniej więcej pół roku, zanim z kształtu niewdzięcznej łopaty przeszłam do całkiem znośnego, zaokrąglonego paznokcia. Ale i tak trzeba tego cały czas pilnować, plus rogowaciejące skórki po bokach, bo przecież paznokieć i tak odrasta, że tak powiem w "pierwotnym" kształcie. Trzymam kciuki.
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Curly, jest różnica między lekką a wyraźną ingerencją w kształt płytki, uwierz mi
_________________ And I remembered 'The Fourteenth Book of Bokonon', which I had read in its entirety the night before. 'The Fourteenth Book' is entitled, 'What Can a Thoughtful Man Hope for Mankind on Earth, Given the Experience of the Past Million Years?'
It doesn't take long to read 'The Fourteenth Book'. It consists of one word and a period.
This is it:
'Nothing.'
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Dobra, w przyszłym miesiącu zainwestuję w znośny sprzęcik do pazurowania (szklany pilniczek, bo ten, który mam, tak mi je drze, że szkoda cokolwiek robić , jakaś bezbarwna odżywka do paznokci etc etc) i obiecuję sobie o to zadbać, bo w sumie - poza tymi środkowymi - jestem w miarę zadowolona z ich kształtu (z nadzieją na pewne wydłużenie płytki, choć nie wiem, czy to jest samoczynnie możliwe, a z żeli jak na razie - skoro nie potrzebuję ich jako fizycznej bariery przeciw obgryzaniu - rezygnuję).
dziewczyny, macie jakieś sprawdzone metody na paznokcie?
Zielona odzywka z miss sporty przestała działać, balsam tisane tez mi nie służy...
mam tez ten różowy żel z wibo, ale nie widzę, żeby działał...
straszliwie, straszliwie mi się rozdwajają, zadzierają... przez to ostatnio obgryzłam 3 pazury, bo nie mogłam wytrzymać w pks...
Używam szklanego pilniczka, piłuję w 1 stronę, poleruję zadarcia...
Coś do łykania?
ciepła oliwa?
pomóżcie, bo są okropne
_________________ /Nic odkrywczego nie powiem - po prostu wiem, że nic nie jest takie, jak nam się wydaje, a niektóre sądy na własny temat mogą się okazać nieprawdziwe./
Wiek: 24 Dołączyła: 23 Maj 2007 Posty: 676 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: Sob 29 Paź, 2011 12:23
Guzik napisał/a:
przez to ostatnio obgryzłam 3 pazury, bo nie mogłam wytrzymać w pks...
dlatego zniknął suwak! masz kaca?
nie przejmuj się wpadką!
ja oliwkuję i noszę krótkie do czasu, aż mi się wzmocnią. teraz się zimno zaczęło robić, to nic dziwnego, że odbiło się to na ich zdrowiu - skóra dłoni się wysusza, to paznokcie też. wzmocnij odżywianie i nawilżanie, daj im parę tygodni i znów będą ładne
ale one nie były wcale ładne, tylko teraz się zmasakrowały całkiem :/
krótkie mam właściwie cały czas, bo ich maksymalna długość to i tak nie szał
A oliwka jakas specjalna?
_________________ /Nic odkrywczego nie powiem - po prostu wiem, że nic nie jest takie, jak nam się wydaje, a niektóre sądy na własny temat mogą się okazać nieprawdziwe./
Guzik, może spróbuj moczyć kilka razy w tygodniu paznokcie w lekko ciepłej oliwie z oliwek, ja dodaję do niej też olejek rycynowy i cytrynę. Aha, no i te oleje podgrzej oczywiście na grzejniku albo w misce z ciepłą wodą.
mama też odzywkę Eveline - najlepsza jaka maiala kiedykolwiek!
mamjakas taka super co wszystkie problemy załatwia i faktycznie tak robi!
moje miękkie jak papier paznokcie sa twarde ajk skała, nie łamia się, nie kruszą ani nie rozdwajają!
i pzredłuża trwałośc lakieru na nią nałożonego do tygodnia
lepsza od nail tek jest znacznie
mama też odzywkę Eveline - najlepsza jaka maiala kiedykolwiek!
mamjakas taka super co wszystkie problemy załatwia i faktycznie tak robi!
\
Zoe czy to znaczy, ze masz tą sama co ja? Czy jakąś inną?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum