Wysłany: Sro 25 Lis, 2009 12:00
No to świetnie, wydałam 30 złotych na krem, który zmiękczy mi skórki. Jakbym nie mogła ich wymoczyć w ciepłej wodzie. Cholerka, a ja myślałam, że ten krem je rozpuści i usunę je przy pomocy np. ręcznika. Sądziłam też, że dlatego na opakowaniu są ostrzeżenia o trzymaniu tych specyfików od 3-5 minut, bo rozpuszczają naskórek i mogłyby uszkodzić paznokcie. Poza tym skoro na opakowaniu jest napisane "usuwa" to chyba znaczy, że powinien usuwać, nie zaś zmiękczać, by można było go odsunąć. Widocznie nie potrafię czytać ze zrozumieniem.
_________________ " (...) Bo ja biegam po polach mojej dzikiej świadomości.
I wołam, krzyczę: tu nie ma nienawiści i złości!
To jest wolności miejsce, moje serce pełne jest miłości
Nic więcej."
Karolina, poczekaj na opinie Ville, ona jest specjaliska w tych sprawach. Ja zazwyczaj kupowałam te tańsze specyfiki.
_________________ Zapraszam na moje aukcje!-Stroje kąpielowe, czapki dziecięce Promocja dla FORUMEK!
Na hasło (w wiadomości do Sprzedającego) "Antyforum, nick" przy zakupach powyżej 80zł, wysyłka GRATIS
Podobno preparat do skórek Alessandro faktycznie działa tak, jak mówisz. Ja też mam z SH Instant Cuticle Remover, działa fajnie pod tym względem, że po 15 sekundach skórki są mięciutkie i patyczek wchodzi jak w masło Bo bez rozmiękczenia odsuwanie skórek po prostu mnie boli. Tego aloesowego nie testowałam.
Wysłany: Sro 25 Lis, 2009 15:59
Normalnie nerwa złapałam. Co z tego, że skórki są miękkie i łatwo je odsunąć, jak trudno je wyciąć przez tą miękkość właśnie? A dopiero co wymieniałam radełko, więc jest ostre. Skórki się rwą przy wycinaniu i wycinają się krzywo. Nie podoba mi się to wcale
Nic więcej."
Wysłany: Sro 25 Lis, 2009 16:11
Niestety zmuszona jestem je wycinać. Skórki wokół paznokci zawsze mi strasznie rosły. Odsuwałam, ale to na nic się nie zdawało, bo one najzwyczajniej w świecie były za długie, dlatego też zaczęłam je wycinać. Po wycięciu, gdy zaczynają odrastać, to odsuwam póki nie będą długie.
Nic więcej."
natalenka, mozesz III ale nie uzywaj dluzej niz miesiac czasu...
II jest lagodniejsza...
co do usuwaczy skorek- one maja za zadanie zmiekczyc skorki byu łatwiej było je odsunac patyczkiem, ewentualnie te błonki co pozostaja ze skorek na pzanokciach od tego preparatu odejda same...reszte trzeba traktowac patyczkiem
A czy któraś z Was może mi podpowiedzieć jak zrobić ładny french na paznokciach? Tzn. mam zestaw do tego przeznaczony z Avonu i wszystko ładnie pięknie, tylko że jak nakleję te paski, pomaluję białym lakierem końcówki, to paski się odklejają i nie wychodzi ładna kreska.. Rozmazuje się biały lakier.. :/ Co zrobić, żeby się nie odklejały?
Olcia , ja stosuję zawsze pociętą w kawałki zwykłą taśmę bezbarwną (oklejam nią palca, żeby trzymało) , rzadko się gdzieś odkleja, a ten klej z niej który nieraz zostanie można swobodnie zsunąć. Paski nie trzymają dobrze...
ten avonowski zestaw jest beznadziejny.
najlepiej jakbys tak dlugo cwiczyla robienie samym lakierem prostych paskow (bez zadnego podklejania etc.), az sie nauczysz ewentualnie sa takie male "mazaczki" do frencha wlasnie - sa o wiele wygodniejsze na poczatek, tylko trzeba dobry kupic, np. sally hansen (taki z essence sie sciera od razu albo przy pierwszym prysznicu - nie polecam go )
_________________ welcome to our world, we are the wasted youth and we are the future too.
Heh, a ja coś ostatnio przekonałam się do brokatów i różnych dziwactw na paznokciach Obecnie mam takie - robione były przed Sylwestrem:
http://stylizacja-paznokc...na_70195445.JPG
Tylko bardzo nie mogę szaleć, bo paznokcie zazwyczaj mam krótkie (w zbyt długich źle się czuję)... Na następny raz wymyśliłam sobie czarny brokat połączony ze srebrem hehe
_________________ You really are my ecstasy,
My real life fantasy...
- ATB "Ecstasy"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum