Antyforum
dla wszystkich, którzy wiedzą, skąd się biorą dzieci i wiedzą, co robić, by się nie brały ;)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Drodzy użytkownicy! FAQ, regulamin, spis tematów i szukajka nie gryzą!! Zachęcamy do korzystania :)
 wyniki jako: posty, tematy

paznokcie

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: m-s
Pon 21 Mar, 2011 22:29
paznokcie
Autor Wiadomość
Villemcia 

Wysłany: Nie 01 Maj, 2005 21:10 

do kwietnia mialam swoje..sredniej dlugosci..pomlowane roznie i poozdabiane..
od kwietnia mam zelowe..dosc dlugie..wogole nie czuc ze nie moje..pomalowane i ozdobione :D

gunia
[Usunięty]

Wysłany: Nie 01 Maj, 2005 22:34 

ja kiedyś miałam ładne paznokcie i mogła je zapuszczac do długich teraz mi się rozdwajają no chyba brak witamin.Z natury mam paznokcie na końcach bardzo białe jak bym sobie robiła francuski manicure (czy jak sie to tam pisze) no ale długośc moich paznokci teraz nie jest oszałamiająca no ale co poradzic.

Bombcia
[Usunięty]

Wysłany: Nie 01 Maj, 2005 23:18 

ja nie obgryzam paznokcii.....
ja obgryzam lakier!!!!! to jest dopiero ohyda!!!

Zoe 

Wysłany: Pon 02 Maj, 2005 09:38 

ja teraz lekko zapuscilam, bo generalnie mialm krótko opilowane i pomalowane bezbarwna odzywka. zawsze mialam straszne problemy a paznokciami, katastrofa miekknie jak pergamin, natomiast odkat lykam cynklub suplement diety z cynkiem wszystkie roblemy zniknely. dlatego etraz zapuszczam troche juz mam na3 mm;) choc nie moge miec dlugich bo mi przeszkadzaja w laboratorium
:|

Rybka
[Usunięty]

Wysłany: Pon 02 Maj, 2005 10:58 

Ehh ja od małego obgryzałam swoje pazurki i nic mnie nie mogło od tego powstrzymać... dlatego zrobiłam sobie tipsy... jednak po nich strasznie niszczy się płytka paznokcia. No ale teraz już mam pikne pazurki, od 1,5 roku już nie zjadam ich i jest oki 8) ... długość w sam raz, nie mogą być szponowate, gdyż nosze soczewki. Jeśli idę do szkoły lub coś to tylko jakiś perłowy kolorek, albo francuski manicure jak mi sie chce robić ;) a jeśli impreza to łączenie kolorków, cekinki i inne jakieś duperelki :roll:

strusia
[Usunięty]

Wysłany: Pon 02 Maj, 2005 18:21 

raz uzylam tipsow i nigdy wiecej tego nie zrobie. ten klej jest po prostu tragiczny, slonia by uczymal i niczym go zneutralizowac, albo za malo jeszcze umiem.teraz uzywam odzywki wybielajacej i daje fajny polysk a paznkocie wygladaja naprawde super, jak sie je wczesniej wypoleruje troche :)

KaSiEńKa
[Usunięty]

Wysłany: Pon 02 Maj, 2005 23:02 

strusia a co to za odżywka jest?

ja mam naturalne pazurki, tipsow, zelkow ani akryli nigdy nie mialam. na codzien odzywka bezbarwna albo french, okazjonalnie maluje na kolorowo, czasem naklejam jakies kwiatuszki czy cuś takiego..

strusia
[Usunięty]

Wysłany: Pon 02 Maj, 2005 23:36 

Killys - jest to preparat wybielający żółte paznkocie, kupiony w tesco za chyba 12 zl.

amisu 

Wysłany: Czw 05 Maj, 2005 13:25 

Poradzcie cos Drogie Panie...

Bardzo ciezko zapuscic mi paznokcie. Pomijajac fakt, ze obgryzam kiedy sie denerwuje, sa strasznie slabe. Ciagle sie rozdwajaja (do tego stopnia, ze moge zdjac pol gornej plytki za jednym zamachem ;) ), a jak juz urosna sa bardzo miekknie i predzej czy pozniej, ktorys sie psuje, a poniewaz nie cierpie miec jednego paznokcia krotszego, od razu znowu mocno skracam.

Znacie jakies dobre sposoby na wzmocnienie paznokci? Bralam witaminy, ale niewiele pomoglo, lakierowalam regularnie lakierem wzmacniajacym, ale efekty tez nie byly rewelacyjne...

I jeszcze jedno. Kiedy isc na manicure? Kiedy ma sie krotkie paznokcie? Czy najpier je zapuscici troche, zeby bylo co pilowac, wyrownywac itp?

Kitsune
[Usunięty]

Wysłany: Czw 05 Maj, 2005 13:29 

Paulina, chyba musimy zaakceptować takie pazury.

Spróbuj wogóle nie malować. Przestały mi pękać w, że tak powiem, pionowe kreski.

moni 

Wysłany: Czw 05 Maj, 2005 20:21 

Bombcia:) tez obgryzam lakier :lol: , koszmar, co?
Moje panokcie sa sredniej dlugosci, pomalowane na jasne kolorki, raczej malo widoczne.
Tipsy, nie dla mnie.

amisu 

Wysłany: Pią 06 Maj, 2005 01:54 

hm, ale mnie nie pekaly nigdy w pionowe kreski, tylko sie rozdwajaly. Ale ja chcialabym czasami miec dluzsze pazurki, ot chocby, zeby troszke podrapac za uszkiem ;)

IKSMD
[Usunięty]

Wysłany: Pią 06 Maj, 2005 09:02 

Kiedys przez wiele lat obgryzalam paznokcie, teraz dzieki akrylowi przestalam, mam juz swoje dluie odhodowane z tymze moje wlasne sa slabe wiec mam je pokryte delikatna warstwa akrylu zeby sie nie lamaly

Zoe 

Wysłany: Pią 06 Maj, 2005 20:23 

ja mialam dokladnie taki sam problem z paznokciami, miekkie jak papier i pol plytki jak juz sie rozdwoily
az zaczelam brac cynk w tabletkach a potem preparat witaminowy, ktory pokrywa w 100% zapotzrebowanie organizmu na cynk
i mam piekne dlugie, twarde jak beton a o rozdwajaniu zapomnialam
na dodatek maja fajne biale konce jak francuski manicure
wiec polecam:)
tylko nie przesadcie z cynkiem bo w nadmiarze szkodzi!!!

amisu 

Wysłany: Sob 07 Maj, 2005 13:35 

no to bede musiala sprobowac. tez mam takie biale koncowki i strasznie je lubie, ale ciezko je zapuscic ;) dlugo ten cynk bralas?

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi