i globulki dopochwowe, które mam wykupić, trzymać w lodówce i w styczniu, tydzień przed wizytą wykorzystać. Wtedy będe przygotowana do cytologii.
czy to znaczy ze masz sie podleczac przed cytologia, zeby lepsza wyszła?
nie rozumiem co to za postepowanie.
[ Dodano: Wto 20 Paź, 2009 17:39 ]
a co do escapelle - nie pozostaje ci nic innego tylko test za jakis czas.
Guzik, ja tego też nie skumałam. Bo pytałam lekarza czy będe miała cytologię. On powiedział że tak, ale mam przyjść w styczniu i przed wizytą wziąść te globulki. W sumie nie wiem czemu miałam wykupić je już ale w aptece powiedzieli, że mam je trzymać w lodówce bez obaw że cos się z nimi stanie.
Tak to wygląda.
A jeżeli chodzi o mój stan zdrowia to ponoć jest idealny.
Przynajmniej wraz z końcem ciąży skończyły się grzybice/infekcje/zapalenia.
Wydaje mi się, że gdyby coś było nie tak to już musiałabym działać. A nic innego mi nie przepisał. No prócz Rigevidonu, którego nie zczęłam brać a już wtopa. Chyba jedyną skuteczną metodą antykoncepcji jest szklanka wody zamiast.. Nigdy prezerwaywa mnie nie zawiodła.
Lekarz dodał jeszcze, że dzieci sią dla tych którzy mieć ich nie chcą lub JUŻ nie chcą (tak jak ja..)
To jest GYNOFLOR - "zawiera substancje czynneidentyczne z substancjami stwierdzanymi prawidłowo w pochwie."
Wysłany: Wto 20 Paź, 2009 19:07
Chciałabym choć na chwilę móc być facetem, żeby zobaczyć jak to jest z tymi gumkami, że nie czują jak im pęka Wydaje mi się, że powinni czuć mniejszy ucisk a tu nic. Ale co się będę doktoryzować na czymś czego i tak nie jestem w stanie sprawdzić
_________________ "Czemu się budzę o czwartej nad ranem i włosy Twoje próbuję ugłaskać? Lecz nigdzie nie ma Twoich włosów... Jest tylko blada nocna lampka..."
ja wiem, że się to zdarza! Ale ja tak boje się kolejnej ciąży, a własciwie bólu jaki mi towarzyszył po CC, że jak sobie pomyśle, że miałoby mnie to czekać za ok 9 mcy to aż mi ciarki przechodzą! Najśmieszniejsze jest to ze w pt bylam po antykoncepcje a w pon też tyle że w tą działająca w drugą strone. Pierwszy raz po porodzie a tu bęc ;d
Odnośnie pęknięcia, bo ja wiem czy facet to czuje.. Chyba nie skoro tak wiele potem jest paniki
Wysłany: Pon 27 Gru, 2010 10:12
Hej dziewczyny , mam nadzieje że któraś mi pomoże, bo odchodzę juz od zmysłów...
Otóż 2 dni po okresie ( tj. 8 grudnia), kochając się pękła gumka ( lecz chłopak zapewnia mnie ze nie doszedł i ze w trakcie pęknięcia nie wszedł we mnie, lecz obok), ale jednak ja wolałam dmuchać na zimne i tabletke Escapelle zażyłam po 39h. , dostałam okres wywołany przez tą tabletke ( po 5 dniach i trwał ok 6 dni), teraz powinnam dostać normalny okres 28 grudnia( jutro ;/ ), lecz nie czuje bólu w piersiach, czy bólu brzucha, co zawsze towarzyszył mi przed okresem. Dodam, że nie stosowałam tabletek anty i kochając się były to dni płodne, po stwierdzeniu przez ginekologa Strasznie się boję, bo zajścia w ciąże sobie nie wyobrażam , po jakim czasie może pojawić się okres ? a dodam , że okres dostawałam co 28 dni, regularnie. Czy to możliwe że mógł mi się cykl aż tak bardzo rozregulować ?
angel991, Escapelle to duża dawka hormonów i może powodować takie wariacje po zażyciu, skoro zastosowałaś tabletkę po i zmieściłaś się w 72 h wszystko powinno być ok.
Lidia Jasińska - "Flirtuchy"
angel991, ja ostatnio miałam podobną sytuację i okres dostałam równo 28 dni po tym krwawieniu po escapelle. Po prostu trochę Ci się wszystko przesunie
angel991 [Usunięty]
Wysłany: Pon 27 Gru, 2010 10:30
czyli , jednak zajście w ciąże jest minimalne ?
bo po prostu rodzice chyba by mnie wydziedziczyli z rodziny gdybym zaszła w ciąże
bo to że my boy nie doszedł to jestem pewna, ale słyszałam, że przed wytryskiem pojawia się też pewna wydzielina, w której mogą znajdować się plemniki
angel991, zrobiłaś co mogłaś, zachowałaś się prawidłowo, pozostaje czekać, czekać SPOKOJNIE
14 dni od stosunku możesz zrobić test.
Escapelle ma naprawdę wysoką skuteczność
angel991 [Usunięty]
Wysłany: Czw 30 Gru, 2010 14:36
No właśnie dzisiaj postanowiłam zrobić test. Wyszedł negatywny ufff , ale zrobiłam go nie rano , lecz przed południem i wczesniej piłam herbatę , ale jednak byłam na czczo i nie był to pierwszy mocz, wiec czy to może mieć wpływ na wynik testu ???? bo naprawdę już nie wiem czy mam być spokojna czy nie ;/ ta cała sytuacja mnie wykańcza I czy cena testu ma jakieś znaczenie ? za ten dałam 6 zł , ale pisało że skuteczność 99% i ze stopień wrażliwości powyżej 25 IE/L , nie wiem czy ktoś moze wie o co z tym chodzi ??
a co pisało w ulotce? W moim było, że o każdej porze, ale w porannym będzie najwcześniej pozytyw. A nie, że trzeba koniecznie z pierwszego moczu. Ty podobnie? To po co nerwy?
I jakie znaczenie ma cena testu?
_________________ I gave you my hand
I said it's okay letting go time to leave here
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum