Antyforum
dla wszystkich, którzy wiedzą, skąd się biorą dzieci i wiedzą, co robić, by się nie brały ;)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Drodzy użytkownicy! FAQ, regulamin, spis tematów i szukajka nie gryzą!! Zachęcamy do korzystania :)
 wyniki jako: posty, tematy

Pęknięta guma itp itd - potrzebna porada

Poprzedni temat «» Następny temat
Pęknięta guma itp itd - potrzebna porada
Autor Wiadomość
Guzik 

Wysłany: Wto 20 Paź, 2009 16:38 

natka87 napisał/a:
i globulki dopochwowe, które mam wykupić, trzymać w lodówce i w styczniu, tydzień przed wizytą wykorzystać. Wtedy będe przygotowana do cytologii.

czy to znaczy ze masz sie podleczac przed cytologia, zeby lepsza wyszła?
nie rozumiem co to za postepowanie.

[ Dodano: Wto 20 Paź, 2009 17:39 ]
a co do escapelle - nie pozostaje ci nic innego tylko test za jakis czas.

/Nic odkrywczego nie powiem - po prostu wiem, że nic nie jest takie, jak nam się wydaje, a niektóre sądy na własny temat mogą się okazać nieprawdziwe./

enka 

Wysłany: Wto 20 Paź, 2009 16:51 

Guzik, ja tego też nie skumałam. Bo pytałam lekarza czy będe miała cytologię. On powiedział że tak, ale mam przyjść w styczniu i przed wizytą wziąść te globulki. W sumie nie wiem czemu miałam wykupić je już ale w aptece powiedzieli, że mam je trzymać w lodówce bez obaw że cos się z nimi stanie.
Tak to wygląda.

A jeżeli chodzi o mój stan zdrowia to ponoć jest idealny.
Przynajmniej wraz z końcem ciąży skończyły się grzybice/infekcje/zapalenia.
Wydaje mi się, że gdyby coś było nie tak to już musiałabym działać. A nic innego mi nie przepisał. No prócz Rigevidonu, którego nie zczęłam brać a już wtopa. Chyba jedyną skuteczną metodą antykoncepcji jest szklanka wody zamiast.. Nigdy prezerwaywa mnie nie zawiodła.
Lekarz dodał jeszcze, że dzieci sią dla tych którzy mieć ich nie chcą lub JUŻ nie chcą (tak jak ja..)

To jest GYNOFLOR - "zawiera substancje czynneidentyczne z substancjami stwierdzanymi prawidłowo w pochwie."

Gejsza
[Usunięty]

Wysłany: Wto 20 Paź, 2009 19:07 

Chciałabym choć na chwilę móc być facetem, żeby zobaczyć jak to jest z tymi gumkami, że nie czują jak im pęka ;) Wydaje mi się, że powinni czuć mniejszy ucisk a tu nic. Ale co się będę doktoryzować na czymś czego i tak nie jestem w stanie sprawdzić :P

Hanca 

Wysłany: Wto 20 Paź, 2009 19:31 

natka i naprawdę nie masz pecha, to się zdarza!

enka 

Wysłany: Sro 21 Paź, 2009 13:18 

Hanca napisał/a:
natka i naprawdę nie masz pecha, to się zdarza!
ja wiem, że się to zdarza! Ale ja tak boje się kolejnej ciąży, a własciwie bólu jaki mi towarzyszył po CC, że jak sobie pomyśle, że miałoby mnie to czekać za ok 9 mcy to aż mi ciarki przechodzą! Najśmieszniejsze jest to ze w pt bylam po antykoncepcje a w pon też tyle że w tą działająca w drugą strone. Pierwszy raz po porodzie a tu bęc ;d

Odnośnie pęknięcia, bo ja wiem czy facet to czuje.. Chyba nie skoro tak wiele potem jest paniki :D

angel991
[Usunięty]

Wysłany: Pon 27 Gru, 2010 10:12 

Hej dziewczyny , mam nadzieje że któraś mi pomoże, bo odchodzę juz od zmysłów... :(
Otóż 2 dni po okresie ( tj. 8 grudnia), kochając się pękła gumka ( lecz chłopak zapewnia mnie ze nie doszedł i ze w trakcie pęknięcia nie wszedł we mnie, lecz obok), ale jednak ja wolałam dmuchać na zimne i tabletke Escapelle zażyłam po 39h. , dostałam okres wywołany przez tą tabletke ( po 5 dniach i trwał ok 6 dni), teraz powinnam dostać normalny okres 28 grudnia( jutro ;/ ), lecz nie czuje bólu w piersiach, czy bólu brzucha, co zawsze towarzyszył mi przed okresem. Dodam, że nie stosowałam tabletek anty i kochając się były to dni płodne, po stwierdzeniu przez ginekologa :? Strasznie się boję, bo zajścia w ciąże sobie nie wyobrażam :? :? , po jakim czasie może pojawić się okres ? a dodam , że okres dostawałam co 28 dni, regularnie. Czy to możliwe że mógł mi się cykl aż tak bardzo rozregulować ?

Z góry dziękuję za wszelkie odp .
Pozdrawiam ;)

Cesis 

Wysłany: Pon 27 Gru, 2010 10:18 

angel991, Escapelle to duża dawka hormonów i może powodować takie wariacje po zażyciu, skoro zastosowałaś tabletkę po i zmieściłaś się w 72 h wszystko powinno być ok.

"Nigdy nie warto tęsknić za kimś, co do kogo nie mamy pewności, że śpi tej nocy samotnie"...
Lidia Jasińska - "Flirtuchy"

Finka 

Wysłany: Pon 27 Gru, 2010 10:20 

angel991, ja ostatnio miałam podobną sytuację i okres dostałam równo 28 dni po tym krwawieniu po escapelle. Po prostu trochę Ci się wszystko przesunie ;)

angel991
[Usunięty]

Wysłany: Pon 27 Gru, 2010 10:30 

czyli , jednak zajście w ciąże jest minimalne ?
bo po prostu rodzice chyba by mnie wydziedziczyli z rodziny gdybym zaszła w ciąże :|
bo to że my boy nie doszedł to jestem pewna, ale słyszałam, że przed wytryskiem pojawia się też pewna wydzielina, w której mogą znajdować się plemniki :shock: :shock:

Cesis 

Wysłany: Pon 27 Gru, 2010 10:32 

angel991, tak szansa jest znikoma, teraz tylko czekać na okres :wink:

"Nigdy nie warto tęsknić za kimś, co do kogo nie mamy pewności, że śpi tej nocy samotnie"...
Lidia Jasińska - "Flirtuchy"

Finka 

Wysłany: Pon 27 Gru, 2010 10:33 

angel991, zrobiłaś co mogłaś, zachowałaś się prawidłowo, pozostaje czekać, czekać SPOKOJNIE ;)
14 dni od stosunku możesz zrobić test.
Escapelle ma naprawdę wysoką skuteczność :)

angel991
[Usunięty]

Wysłany: Czw 30 Gru, 2010 14:36 

No właśnie dzisiaj postanowiłam zrobić test. Wyszedł negatywny ufff :lol: , ale zrobiłam go nie rano , lecz przed południem i wczesniej piłam herbatę , ale jednak byłam na czczo i nie był to pierwszy mocz, wiec czy to może mieć wpływ na wynik testu ???? :shock: bo naprawdę już nie wiem czy mam być spokojna czy nie ;/ ta cała sytuacja mnie wykańcza :( I czy cena testu ma jakieś znaczenie ? za ten dałam 6 zł , ale pisało że skuteczność 99% i ze stopień wrażliwości powyżej 25 IE/L , nie wiem czy ktoś moze wie o co z tym chodzi ??

Pozdrawiam

613676_l.jpg
Plik ściągnięto 1571 raz(y) 10.24 KB

anek 

Wysłany: Czw 30 Gru, 2010 19:22 

angel991, ja bym się takim testem zadowoliła. Jeśli nie da ci to jednak spokoju, to zrób drugi, za 12 złotych i o 6 rano ;)

Rose 

Wysłany: Czw 30 Gru, 2010 19:34 

a co pisało w ulotce? W moim było, że o każdej porze, ale w porannym będzie najwcześniej pozytyw. A nie, że trzeba koniecznie z pierwszego moczu. Ty podobnie? To po co nerwy? :wink:
I jakie znaczenie ma cena testu? :roll:

Dream Theater - Disappear

emileczka 

Wysłany: Czw 30 Gru, 2010 20:14 

Rose,bo przeca im droższe tym lepsze :P
generalnie test 14 dni po stosunku robiony rano, z pierwszego moczu już będzie wiarygodny.

Odpowiedz do tematu