wyluzujcie może co?
Kaczu- zwrócono Ci uwagę, wiesz już jak nazywa sie lek więc przestań już wchodzić w dyskusje z passion
passion- poprawiłaś ja raz i starczy, na co ta pyskówka?
Marysia16 [Usunięty]
Wysłany: Nie 20 Gru, 2009 20:41
Pękła gumka
Część . Mam takie pytanie co mam zrobić jeżeli dziś kochałam się z moim chłopakiem pękła gumka mówi że się nie spuścił ale mam lekkie obawy. Wsumie byłam w czasie okresu końcówka ale niewiem czy powinnam mieć jakieś obawy czy nie poradzcie proszę.
Wiek: 24 Dołączyła: 02 Mar 2009 Posty: 430 Skąd: Warszawa
Wysłany: Nie 20 Gru, 2009 20:51
Nie musi się "spuścić", w preejakulacie (tym płynie wypływającym przed wytryskiem) też mogą być plemnieki. Okres nie chroni przed ciążą, skąd wiesz kiedy będziesz mieć owulację? Jest ryzyko ciąży.Zostaje iść po escapelle. I zacząć się douczać.
Wiek: 24 Dołączyła: 11 Sie 2008 Posty: 284 Skąd: Warszawa
Wysłany: Nie 20 Gru, 2009 21:59
tego nikt nie wyliczy-pękła prezerwatywa,jest ryzyko ciąży.
jeśli nie chcecie liczyć na łut szczęścia to idźcie do lekarza po receptę a potem do apteki.
Marysia16, prawdopodobieństwo jest, nikt ci nie napisze ile % bo nikt tego nie badał, jeśli ciąża w tej chwili nie byłaby najszczęśliwszym zdarzeniem - radziłabym wybrać się do lekarza po escapelle lub tabletki do metopdy Yuzpe, z tym, ze pamiętak, czas działa na twoją niekorzyść.
hejka, mam 21 lat, zabezpieczam sie prezerwatywą od 2 miesięcy, ponieważ robię przerwe w braniu tabletek ze względów zdrowotnych. w sobote pękła nam prezerwatywa (chyba z powodu zbyt małego nawilżenia) mój facet nie zakończył we mnie tylko jest kwestia kiedy pękła ta prezerwatywa-niewiadomo. w sobote było 21 a jutro tj 24 powinnam dostać okres.. pobolewa mnie podbrzusze.. czy jest możliwość zajścia w ciążę ? niestety nie dam rady zapisac sie do ginekologa, dzwonilam juz zeby dostac sie na jakas wizyte i poprosic o tabletki 72h po ale nikt nie ma wolnego terminu.. strasznie sie stresuje, bo pierweszy raz mi sie zdarzylo ze pękła prezerwatywa.. dzięki za odpowiedzi.
ogólnie, jesli chodziłoby o mnie - ja bym się nie stresowała.
to końcówka cyklu (o ile masz regularne) i nie było wytrysku.
a jesli chodzi o tabletki "po", to niestety zazwyczaj trzeba się umówić prywatnie na wizytę.
dziewczyny maja racje to koncówka cyklu, wytrysku nie było. pamiętaj równiez że po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych nie wszystko musi byc "jak w zegarku". organizm musi przyzwyczaic sie do zmiany, a dodatkowy stres napewno nie wpłynie korzystnie i może nawet opóźnic pojawienie się krwawienia.
Zapewne przedmówczynie mają pełną rację, jednak rozumiem obawy aneczki, bo znając moje przewrażliwienie i strach przed perspektywą zajścia teraz w ciążę, poleciałabym zaraz po tabletkę awaryjną co wcale nie znaczy, że jest potrzebna. Taka natura
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum