Antyforum
dla wszystkich, którzy wiedzą, skąd się biorą dzieci i wiedzą, co robić, by się nie brały ;)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 
Drodzy użytkownicy! FAQ, regulamin, spis tematów i szukajka nie gryzą!! Zachęcamy do korzystania :)
 wyniki jako: posty, tematy

Pęknięta prezerwatywa po postinorze

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Verena
Nie 17 Sie, 2008 20:42
Pęknięta prezerwatywa po postinorze
Autor Wiadomość
ello
[Usunięty]

Wysłany: Czw 01 Maj, 2008 17:27 Pęknięta prezerwatywa po postinorze

No więc jest pewien problem. Opisze wszystko dokladnie. Moja dziewczyna zaczela brac tabletki antykoncepcyjne w 4 dzien cyklu. Jakos w 5-6 dzien cyklu mielismy mala wpadke, kochalismy sie bez zabezpieczen. Chcialem wejsc tylko na chwile jednak moze troche przesadzilismy, do wytrysku nie doszlo jednak poczulem cos dziwnego i szybko wyszedlem. Nie chcielismy ryzykowac i udalismy sie do lekarza po postinor. Moja dziewczyna wziela pierwsza tabletke 30godzin po stosunku. Postanowilismy byc bardziej ostrozni na przyszlosc. Minelo 10-11 dni. Kochalismy sie w prezerwatywie, jednak... gumka pekla. Wytrysk w pochwie. Moje pytanie jest nastepujace, co teraz zrobic? Kolega kiedys mi mowil, ze dobrze jest wtedy wziac 4 tabletki antykoncepcyjne naraz. Moja dziewczyna tak zrobila. Jutro idzie do ginekologa, dowiedziec sie czy jest mozliwosc zajscia w ciaze. Postanowilem takze zrobic cos w tym kierunku. Znajomy polecil mi to forum. Bardzo prosze o szybka odpowiedz. Moja wiedza na temat antykoncepcji nie jest duza, jednak czlowiek uczy sie na bledach.
pozdrawiam!

Rosemary 

Wysłany: Czw 01 Maj, 2008 17:30 

ello, czy Twoja dziewczyna wciąż brała tabletki anty po postinorze?

[ Dodano: Czw 01 Maj, 2008 17:37 ]
No więc, ogólnie rzecz biorąc, nie każde tabletki anty nadają się do metody yuzpe, którą chcieliście zastosować. W dodatku, nie wystarczy wziąć 4 tabletek, ale dawkę należy powtórzyć po 12 godzinach.
Ale jeśli Twoja kobieta zażywała dobrze tabletki antykoncepcyjne niezależnie od przygody z postinorem, to wg moich obliczeń, od początku brania tabletek minęło 2 tygodnie.
Z tego, co czytałam, są chyba 2 teorie o skuteczności tabletek, jeśli zaczęto je brać nie od pierwszego dnia cyklu - że należy się zabezpieczać dodatkowo przez pierwszy tydzień oraz, że należy stosować dodatkowe zabezpieczenie przez pierwsze opakowanie.
Jakie ona bierze?

Misja: K.S.I.Ą.Ż.K.A. || Biżuteria & Co || photo stories || kup ciuszek na Allegro :)

ello
[Usunięty]

Wysłany: Czw 01 Maj, 2008 17:45 

Tak, brala tabletki po postinorze. Regularnie, po pierwszej wpadce dalej brała. Dowiem się jakie to są tabletki to napisze.

http://www.antykoncepcja....id=58&Itemid=43
na tej stronie jest napisane, ze nie nalezy przyjmowac postinoru wiecej niz 4 razy w ciagu cyklu, wiec moze ponownie zainwestowac w te tabletki?

Rosemary 

Wysłany: Czw 01 Maj, 2008 17:56 

Jeśli bardzo się boicie, a nie minęło jeszcze dużo czasu, to można i tak.
Tylko, ja w sumie osobiście bym chyba już nie brała postinoru (z przyczyny wymienionej wyżej - regularne zażywanie tabsów przez 2 tyg).
Tylko, że wiesz, mnie to nie dotyczy, więc moge sobie gadać ile wlezie :) a zdecydować sami musicie.

Misja: K.S.I.Ą.Ż.K.A. || Biżuteria & Co || photo stories || kup ciuszek na Allegro :)

ello
[Usunięty]

Wysłany: Pią 02 Maj, 2008 16:45 

No wiec tak, tabletki jakie bierze nosza nazwe : silwest, czy cos takiego i chyba nie nadaja sie do metody yuzpe... Minelo ponad 24godziny od stosunku... Moja dziewczyna brala tabletki przez pierwszy tydzien ok godziny 13, po czym zaczela brac ok 21-22. Jednak zaczela brac je 20 kwietnia a wpadka byla z 30 kwietnia na 1 maja, wiec nie minelo 14 dni. Po wpadce zarzyla 4 tabletki, co jednak bylo niepotrzebne. Dzisiaj 2 maja starala sie dostac do ginekologa ale wiadomo, swieta, nic nieczynne. Nie wiem co mam robic, co jej doradzic. Chcialem zeby sytuacje ocenil lekarz, a za pare dni moze juz byc za pozno na cokolwiek. Bardzo prosze o jakas fachowa opinie poparta jakimis argumentami.
pozdrawiam

ewela
[Usunięty]

Wysłany: Pią 02 Maj, 2008 18:16 

ello napisał/a:
silwest
chyba cilest, ja bym poszla do ginekologa awaryjnie 24h to miescicie sie jesze w 72. z tego co wiem to dziewczyny biorą 2 razy w tabletrki awaryjne w czasie 1 cyklu, ale wymaga to kontrolo lekarza

ello napisał/a:
Dzisiaj 2 maja starala sie dostac do ginekologa ale wiadomo, swieta, nic nieczynne.
są prywatni.

ello napisał/a:
Bardzo prosze o jakas fachowa opinie poparta jakimis argumentami.
poszlabym do szpitala jesli jestes z warszawy proponuje św. zofie na ul.żelaznej

jeśli wam zalerzy by nie mieć dziecka (- co jest najcudowniejszą rzeczą na świecie!!)
postarajcie się o konsultacje.

Villemcia 

Wysłany: Sob 03 Maj, 2008 15:06 

ewela napisał/a:
co jest najcudowniejszą rzeczą na świecie!!)

dziecko to rzecz? :P
a co do tego zdania, nie dla każdego w młodym wuieku, takie wydarzenie to coś cudownego...zreszta i niektórzy w starszym, za cud tego nie uważają :)

ello napisał/a:
silwest, czy cos takiego i chyba nie nadaja sie do metody yuzpe...

nie nadaja sie...i chyba cilest? :)
ello napisał/a:
Minelo ponad 24godziny od stosunku...

to macie jeszcze czas na postinor, szukajcie prywatnego lekarza, lub w szpitalu spróbujcie zdobyc recepte

ewela
[Usunięty]

Wysłany: Sob 03 Maj, 2008 16:01 

Villemcia napisał/a:
dziecko to rzecz?

o tam przecież to tylko wyrażenie potoczne;)

Odpowiedz do tematu