Hmmm... a jak z ich kompatybilnością z Vistą? Sama co prawda korzystam z XP, ale dużo znajomych ma Viste. I raczej chciałabym, żeby do 98 nie potrzebował sterowników (o ile to możliwe, bo nie orientuję się za bardzo w tej kwestii).
Sterowniki są potrzebne do USB a nie do pendriva. Niepowinno być żadnych problemów z Vistą czy XP, w 98 i 95 to zależy czy 98 jest SE a przy 95 czy OSR 2.
_________________ walk the earth, meet people... get into adventures... Whois IP | EECrew.net
Tak wracając do tych systemów, jedyne z czym może być problem, toto że starsze systemy mogą nie widzieć, że to 8GB
Ale szczerze wątpie, żeby tak było.
[ Dodano: Sob 12 Kwi, 2008 18:38 ]
PQI ma bardzo fajne pendrivy - nawet w formie karty kredytowej, malutkiego breloka na karty microSD, zbliżone do długopisu. Co komu pasuje
_________________ walk the earth, meet people... get into adventures... Whois IP | EECrew.net
Dzięki Pati, szczerze powiedziawszy to na Ciebie najbardziej w tej kwestii liczyłam
No więc narazie rozważam PQI (swoją drogą Pati, czemu polecasz akurat U339, a nie U350? Ten drugi jest wolniejszy?) i Corsaira.
I nie kupuj nigdy w Komputroniku! Na stronie napiszą, że mają a będziesz tydzień na wysyłkę czekać, bo coś tam coś tam. Na infolinię się nie dodzwonisz. I mają oczywiście drożej niż Allegro.
Bierz właśnie z Allegro albo z proline.pl - oni przynajmniej ludzi w wała nie robią, aristo.pl omijaj. Możesz też spróbować w agito.pl
Konrad, spokojnie... Akurat miejsce z którego kupię pendrive jest tu najmniej ważne
Jak znajdę odpowiedni model, to znajdę też sklep w którym go zakupię
Konrad to, że raz miałeś jakieś nieprzyjemne doświadczenia z Komputronikiem nie znaczy, że inni też będą mieć. Zapewniam cię, że jeśli na stronie jest napisane, że coś jest (nawet jeśli na wyczerpaniu) to to na magazynie jest Gorzej może być z rzeczami na zamówienie... Ale co do infolinii to masz rację, dodzwonić się jest ciężko... No, ale siedzi tam tylko 5 dziewczyn, a telefonów są miliony... Zresztą jak sklep ma kilkaset zamówień dziennie to siłą rzeczy muszą się też zdarzać niezadowoleni klienci, a handlowcy nie cyborgi i pracują w normalnych godzinach (9-17) i tylko w tych godzinach je obsługują...
Ja bym raczej przestrzegała przed proline.pl bo tam właśnie często nie ma tego co niby powinno na stanie być :/ O agito.pl w ogle się nie wypowiadam (nie wiem czy wiesz, ale oni nie mają w ogóle swojego magazynu a wysyłki realizują m.in. z... Komputronika )
_________________ You really are my ecstasy,
My real life fantasy...
- ATB "Ecstasy"
To jest nic! Ja chciałem z gościem, który moje zamówienie obsługiwał. To szperałem chyba z 10 minut na tej stronie komputronika, żeby dorwać jego numer wewnętrzny.
Pati napisał/a:
Zapewniam cię, że jeśli na stronie jest napisane, że coś jest (nawet jeśli na wyczerpaniu) to to na magazynie jest
Specjalnie wyszperałem takie rzeczy, które były w magazynie, przed złożeniem zamówienia jeszcze sprawdziłem, czy aby napewno są - nie było tylko ramów z tego co pamiętam, ale było napisane że w ciągu 24h będą. Ramy owszem były, ale się wtedy karty graficzne czy tam płyty główne skończyły i oczywiście nikt tego dla mnie nie odłożył do paczki, bo po co. Nie no, super sklep.
Pati napisał/a:
przed proline.pl bo tam właśnie często nie ma tego co niby powinno na stanie być
Ale oni zadzwonią, przeproszą i zaproponują coś bardzo podobnego i nawet jak jest droższe to sprzedadzą po cenie tego, co chciałem kupić. Miałem tak dwa razy, wysyłka praktycznie na drugi dzień. A nie to co komputronik - było, nie ma i 'se' pan czekaj.
Komputronik nawet mnie nie przeprosił, że tak długo czekałem, mimo że niby 99% było w magazynie, a jedna część miała być na drugi dzień.
I jeszcze oczywiście drogo.
[ Dodano: Sob 12 Kwi, 2008 19:44 ]
Ano i najlepsze - sprzedali mi zupełnie inną płytę niż jest na fakturze w tym komputroniku. Różni się co prawda tylko jedną literką ta płyta, ale pogratulować.
To jesteś wyjątkiem Ale jak już mówiłam na setki zamówień dziennie muszą się zdarzać niezadowoleni klienci Ale za to zobacz ilu jest zadowolonych. Kiedyś byłam handlowcem to nawet nie wiesz ile maili z podziękowaniami handlowcy dostają. Zresztą zależy też na jakiego handlowca trafiłeś, bo niektórzy to szczerze mówiąc na to stanowisko kompletnie się nie nadają... Ale to już inna bajka i to się zdarza w każdej branży...
No, ale temat nie o tym, tylko o penach, więc koniec offtopa
_________________ You really are my ecstasy,
My real life fantasy...
- ATB "Ecstasy"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum